Szerintetek is nagyon sok a testtömegem?
13éves vagyok 162cm és 57kg.
Úgy látom magamon hogy nagyon kövér vagyok,de viszont mások azt mondják hogy nem vagyok eggyáltalán kövér.
Szerintem sok az 57kg.Próbáltam már lefogyni,de nem sikerült még soha.Egyszerűen nem tudok lemondani az édességről.Hiába sportolok rendszeresen(Kézilabda hetente 2-szer 1 óra+minden este felülések),nem sikerül leadnom a plusz kilóimat.52kg szeretnék lenni,azaz 5 kg-ot kéne ladnom,de a testtömegindex szerint elég lenne 3kg.
Szerintetek mit tegyek?
Uhh...Csoda hogy tudsz járni...
Fogyj le vagy 30 kikót mert ez NAGYON sok...
ISTENEM miért nem lehet megérteni hogy NÖVÉSBEN vagy?
Utolsó válaszoló:
Nemrég kezdtem el kézilabdázni úgyhogy nem hiszem hogy sok izom lenne rajtam..hiszen az előtt sem sportoltam szinte eggyáltalán.
Első válaszoló:
Én is TUDOM hogy növésben vagyok,de attól még szeretnék arra odafigyelni hogy ne csak gyarapodjon a súlyom hogy aztán 25 évesen egy túlsúlyos tehén legyek!
ő én 14 éves 169cm 57 kg voltam tavaly
De:
Testtömegindex: 21.7
Percentilis: 75-90 között
A gyermek enyhén túlsúlyos
Amennyiben a magas értéket nem a túlfejlesztett izomzat adja, feltétlenül kezdjen el fogyókúrázni! Fokozottan figyeljen oda napi étrendjének kalória tartalmára és tápanyag-összetételére. Igyekezzen számára zsírszegény, zöldség-, és főzelékfélékben, gyümölcsben gazdag étrendet biztosítani. Ha eddig nem tette, kezdjen el hetente több alkalommal sportolni.
Ma reggel voltam egyik doki ismerősünknél.Megnézte hány centi vagyok,kiderült 164cm a magasságom, és mivel akkkor reggel mérte a súlyom és az előtt nem ettem semmit 55,8kg voltam.Azt mondta hogy ez teljesen átlagos,és ráálított egy ilyen zsírtömeg mérő szerkezetre és az azt állapította meg h 1,5 kg felesleg van rajtam.Szóval nem gondolnám hogy enyhén túlsúlyos lennék,csak egyszerűen nem vagyok sovány,ami állítólag nem gond.Mondjuk valószínűleg le fogok állni az édességezéssel hiszen nem akarok elhízni.
THX a kommenteket!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!