Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy szoktál le az egészségtel...

Hogy szoktál le az egészségtelen kajákról, hogy váltottál életmódot?

Figyelt kérdés

Megmondom őszintén, ha tehetném, csak mekit ennék meg chipset, desszertnek csokit és sütiket, tortát. Most is azt ennék. Nem unnám meg soha :D

De ez nem tesz jót az egészségemnek, meg hát a külsőmnek sem. Meg tudom állni sokszor, de mindig a fejemben vannak ezek az ételek...

Akinek sikerült lejönnie ezekről, hogyan? Mennyi idő után volt könnyebb? Szoktatok még ilyeneket enni? Olyankor nincs visszaesés?

nov. 15. 12:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%

Meg kell keresnie az okát és azt kezelni. Lehet a felborult mikrobiom. Kb fel evig eszel tapanyagdusan 3zek nelkul es mar az egeszseges kajat fogod kivanni.

De lehet mentalis ok is

nov. 15. 13:00
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
4. hónapja nagyon odafigyelek a kajálásomra. Nem szoktam még meg, szerintem nem is fogom. Örülök az eredménynek, annak, hogy sokkal-sokkal jobban vagyok, de nagyon hiányoznak a nagy kajálások, hiányoznak ételek, amelyeket most nem ehetek, vagy ha igen, akkor olyan kis mennyiségben, hogy inkább neki sem kezdek. Régebben simán letoltam egy tábla csokit, most 2 kocka ... Éhes sosem vagyok, és annyira kívánós sem, de az emlékeimben nagyon élénken élnek a nagy zabálások :-)
nov. 15. 13:49
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Sosem fogok leszokni, ezért néha eszek valamit, amit kalóriában megspórolok magamnak. A szélsőséges tiltás nem mindenkinek válik be, nekem sem. Cserébe rengeteget mozgok, ezt megfogadtam és tartom magam hozzá. Nem mindig könnyű, pszichológiai segítséget kellett kérnem az életmódváltáshoz, mert érzelmi evő voltam és leéltem úgy 34 évet az életemben, hogy beteges túlevés volt a jellemző az étkezésemre.
nov. 15. 14:44
 4/11 kürtőskalácska ***** válasza:
81%

Lehet,hogy ritkán ettél jól elkészített egészshéges ételt.

Nem tudom hány éves vagy de pl elkezhetsz egészshéges ételeket csinálni amit lehet később még szeretsz.

UI az egészshéges nem azt jelenti,hogy csak zöld.

nov. 15. 15:53
 5/11 anonim ***** válasza:
87%

Mikor elkezdtek körülöttem meghizni, megbetegedni, meghalni az emberek.

A magyar egészségügy meg romokban van, nem szeretnék bekerülni.

Inkább lemondok a sz4rokról.

nov. 15. 16:01
 6/11 anonim válasza:
85%
Akaraterovel lehet csak
nov. 15. 18:04
 7/11 anonim ***** válasza:
40%
Nem szoktam le. Egyszer élünk. Nem fogok nyúl kaján élni. Inkább haljak meg 10 évvel korábban, de azt eszek, amit akarok.
nov. 15. 23:09
 8/11 anonim ***** válasza:
82%

Az első pár napban nehéz. De ha kitartasz egy hétig, akkor már számottevően kevésbé fogsz vágyni ezek után. Én a szénhidráttal voltam így, főleg a kenyérrel és a péksüteményekkel, meg a csokival.

Később meg az első eredmények motiválnak majd.

Amúgy én nem nulláztam le semminek a fogyasztását, de megtanultam beosztani. Az édességekből 100 kcal-s "adagokat eszem max egyszerre. Ez nekem bevált.

nov. 16. 11:05
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Itt szerintem több kategória van.

“Meki”: erről nem szoktam le, okosabban csinálom. Sült krumplit ritkán és keveset eszem, inkább egy-egy szendvicset választok, a kevésbé kalóriadúsak közül.

Chips: ezt kerülöm, mert nem bírom abbahagyni, ha elkezdtem. Néha szoktam pisztáciát ragcsalni, illetve popcornt.

Édesség: sütiket nem szoktam enni, csak mondjuk szulinapi tortából vagy vendégségben egy szeletet, ha van. Csokit szoktam enni néha, kisebb darabokat választok, aminek nem vészes a kcal értéke.

nov. 16. 19:38
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy nem szoktam le. Megpróbáltam jobb, előnyösebb egyensúlyt teremteni a diétás-tudatosabban táplálkozó új életmódom és a többi dolog között. Nyilván a csoki/csipsz/péksütik és társai háttérbe szorultak, gyorskaját amúgy is ritkán ettem, tésztát, rizst és krumplit is ritkábban eszem. Az ètrendem lényegi része már inkább a húsok, alacsonyabb ch tartalmú zöldségek, sajtok, egyéb tejtermékek, tojás, kis mennyiségben olajos magvak köré korlátozódik. Illetve rendszeresen sportolok.

Lassan 6 éve így élek, bevált. Lefogytam, súlyt tartok.

Sokfélekèpp próbálkoztam régebben, ki kellett tapasztalnom hogy mi megy nekem hosszútávon és mi nem. Arra jutottam nálam máshogy nem működik.

nov. 16. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!