Az alma nem hízlal?
Figyelt kérdés
Fogyó kúrázok, mert rengeteget le kell adnom, a diéta meg nem jó, mert nem tudok olyat enni, amit nem szertek, nem tudok más ízeket megszokni, ezért nem is nagyon jellemző rám, hogy új ételeket próbálnék ki, tehát nem vagyok egy ínyenc, édes szájú viszont igen, és a gyümölcsök egy részét szeretem, az almát is, amiről már rengeteg jót hallottam, és unalmamban ehetnékem szokott lenni, és a fogyó kúrám úgy van, hogy reggeli, ebéd, vacsora, és azt vettem észre, hogy így akkor is fogyok minden hónapban 4-5 kilót ha nem mozgok, akkor is.
Az almával nem rontom ezt el?
nov. 16. 11:39
1/9 anonim válasza:
Nyugodtan egyél almát. Nem rontja el a fogyásodat. Még jót is tesz
2/9 anonim válasza:
Alapvetően nem túl nagy az alma kalóriatartalma, kb 100 kcal-lal lehet számolni, de ha a makrókat is számon tartod, akkor azért érdemes mértéket tartani ebben is, mert tiszta szénhidrát.
3/9 anonim válasza:
Ha nem kilószámra eszed, akkor nem lehet gond. Ugyanannyi kalóriát tartalmazó édességnél, vagy üdítőnél mindenképpen jobb, mert van benne rost, egy kis vitamin is. Egy 150grammos alma 78 kalóriát tartalmaz. Napi 1-2 alma belefér.
4/9 anonim válasza:
Az a jó benne hogy a kalória tartalmához képest nagy a térfogata, kitölti a gyomrod így valószínűleg a töményebb kajából kevesebbet fogsz kívánni. Ezért lehet hogy az almaevés még segít is a fogyásban (tehát akkor ha másból kevesebbet eszel miatta, ez nyilván nem mindenkire igaz).
5/9 kürtőskalácska válasza:
Igen nehéz lenne annyi almát enni ami ártana a fogyókúrádnak.
Egyed nyugodtan.
6/9 anonim válasza:
Még segít is. Tele van rosttal így gyorsíthatja az anyagcserét illetve nagyon jól eltelít hiába alacsony kalória :)
7/9 anonim válasza:
"így gyorsíthatja az anyagcserét " - ez nem igaz, de a válasz többi része viszont teljesen, az alma nagyon hasznos dolog.
8/9 Senior Séf válasza:
Egyetlen baj van az almával és erről szeret is mindenki megfeledkezni; a fruktóz megemeli a vércukrot, amit aztán a meglóduló inzulin visz le. Hirtelen! Ez pedig fokozott éhséghez, gyakran falásrohamokhoz vezet. Ezért célszerű az almát egy kis adag fehérjével együtt enni, ami lassítja a felszívódását.
9/9 anonim válasza:
8-as, ez nem "baj" az almával, és azért is szeretnek erről megfeledkezni, mert nem jelent általános problémát: az alma rosttartalma miatt lassabban emeli meg a vércukrot, mint a finomított cukrok, így nem okoz hirtelen inzulinválaszt vagy falásrohamot a legtöbb embernél. Fehérjével párosítva valóban lassítható a felszívódás, de ez nem feltétlenül szükséges. Az alma önmagában is jó választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!