Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A kalória vagy a makró számít...

A kalória vagy a makró számít jobban?

Figyelt kérdés

És tudom, hogy ott a kalória bázis stb.

167cm 88kg vagyok.. tudom tudom ne bánts épp rajta vagyok az ügyön, hogy változtassak. 🙂

1700kcal-t vinnék be egy nap tudnék fogyni?

( nagyon új vagyok a kalóriák világában de gondolom feltűnt mikor írtam h 88kg vagyok🥲🤣)

2021. júl. 5. 15:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
27%
A kalória. 1700-al is tudsz fogyni de ez csak 150kcal deficit, így nagyon lassan fog menni. 500kcal-al heti fél kg-ot tudsz fogyni, a helyedben 1350kcal-t céloznék meg.
2021. júl. 5. 16:11
 2/14 anonim ***** válasza:
77%

Kezdjél nyugodtan 1700-zal, de próbálj mellette valamit sportolni, mozogni.

Akár egy óra tempós séta.

Azért nem ajánlom, hogy kevesebbel kezdj, mert kezdetben ezzel is fogsz fogyni, normális ütemben, és ebből később majd tudsz még csökkenteni, ha már lassabban vagy egyáltalán nem fogysz.

2021. júl. 5. 16:17
 3/14 anonim ***** válasza:
76%
1-es: mihez képest lenne az 1700 kcal 150 kcal defizit? A kérdezö garantáltan nem 1850 kcalt fogyasztott eddig, illetve biztos nem ennyi kell neki naponta!
2021. júl. 5. 16:54
 4/14 anonim ***** válasza:
56%

1700 az teljesen jó, eddig gondolom 3-4000-t toltál.

Kövesd a fogyasztásodat, pl Yazio, vagy mas hasonló appal.

Én azt mondanám, hogy még egy hetet várj a változtatassal, és írj mindent.

Meg fogsz lepődni :)

2021. júl. 5. 17:25
 5/14 anonim ***** válasza:
20%
Mindkettő. Én 165 cm voltam és 74 kg amikor legelején elkezdtem a váltást. Én nem tudtam volna mozgás nélkül 1700 kcal-lal fogyni. Nagyon lassú az anyagcserém, endomorf alkatom van. Én amúgy fordítva haladtam. Az elején, amikor kevesebbet mozogtam, annyit ettem, amennyi az alapanyagcserém volt (+100kcal kb). Ahogy egyre többet edzettem, éreztem, hogy többre van szuksegem. Jelenleg 64 kg vagyok, elég sok izmot szedtem magamra, heti 5-6x edzek. Ebből 5 súlyzós edzés. Most 1900-2000 kcal-t kellene ennem 500 kcal deficithez, általában 1700-1800at eszem. Nem tudom, mennyit fogyok, de folyamatosan vékonyodom, és így az izomzatomon sem. látom, hogy megsínyli, a regenerációm is jó.
2021. júl. 5. 17:49
 6/14 anonim ***** válasza:
54%
Fogyáshoz? A kalória számít. A makrókat borzasztóan túlgondolják az emberek. :) Akkor már a mikro tápanyagokra több értelme lenne figyelni.
2021. júl. 5. 17:58
 7/14 anonim ***** válasza:
21%
Hogy mennyire értelmetlen a makrók miatt aggódni, bizonyítja az a tény, hogy alacsony zsírtartalmú növényi étrend és alacsony szénhidrát tartalmú ketogén diéta mellett is lehet fogyni. Kalóriadeficit kell. Ez persze nem jelenti azt, hogy számolgatni is kell a kalóriákat, hisz a napi szükségletedet nem egy kalkulátor fogja meghatározni, annál azért bonyolultabb a szervezeted. :)
2021. júl. 5. 23:02
 8/14 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem a tápanyagok és a minőség sokkal fontosabb. Én régebben számolgattam a kalóriákat, de nagyon utáltam, és egyáltalán nem jött be, mikor az alapján ettem, hogy mennyi a kalória.

Nekem személy szerint sokkal jobban bevált az, hogy arra figyelek milyen tápanyagból mennyit eszem, a saját igényeim szerinti aranyokkal , ( nem az általános sablon ajánlással).

Így tudtam lefogyni annyira, hogy a 105 kiló feleslegemből már csak 9 van hátra:)

2021. júl. 6. 00:01
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
A két lepontozót kérdezem, mi nem stimmelt a 7-es válaszommal?
2021. júl. 6. 00:30
 10/14 anonim ***** válasza:
Ugyanilyen magassággal, 20 kilóval kevesebb kezdősúllyal én fogytam 1700 kalóriával. Neked ennél több kell szerintem a fogyáshoz.
2021. júl. 6. 06:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!