Mit tegyek, hogy ne kezdjek újra zabálni?
Sziasztok. Nagyobb túlsúlyból fogyok éppen. 40 kiló feleslegből lement eddig 13.
De az eddigi diétáim során állandóan feladtam és visszaestem. Rettegek ettől, mert most így egyre jobban érzem magam, így elejét venném egy újabb visszaesésnek. Olyankor valami elpattan bennem és újra elkezdek zabálni/hízni. Ez egy 4-5 hónapig jól is megy, aztán elkezdek sóvárogni és leszrom az egészet. Leszrom az 5x étkezést, elkezdek nem reggelizni, nem odafigyelni, majd betolni vacsorára egy családi pizzát majd másnap koplalni a bűntudattól, persze estére éhes leszek, majd újra bezabálok. Na így jött fel a 40 kiló is...
Az étrendem most már változatos, rendszeres, napi 5x eszem. Vércukrom, pajzsmirigyem rendben van.
(1 napi kajám szemléltető jelleggel:
Reggeli: natúr zabkása gyümölccsel, 2 dl tejeskávé édesítőszerrel.
Tízórai egy közepes alma
Ebéd: csirkemell zöldfűszerekkel, bulgurral, salátával
Uzsonna: fél banán, 2 dl tejeskávé
Vacsora: 3 közepes virsli, 1 paradicsom, 2 szelet puffasztott natúr rizs szelet.
Napközben 3-4 liter víz, heti 4x fél óra torna és minden nap sok séta. Heti egyszer eszem valami finomat, amit azelőtt, pl. egy szelet csokit vagy sütit, tehát nem koplalok, nem büntetem-jutalmazom magam...)
Nincs semmi stresszhelyzet olyankor, nem figyeltem meg összefüggést az evés és a magánéletem közt.
Szerintetek mi lehet a probléma? Ki fogok keveredni ebből valaha?
179cm/113kg
32/N
Ha nem az érzelmek miatt eszel. Akkor inkább egyél kicsit többet amikor fel akarod adni. Éa majd visszaálsz ha már könnyebb.
Jobb lassan fogyni mint jojózni.
Ahogy írtad is, amikor ez történik, elkezded leszarni az egészet. Vagyis a motivációddal vannak gondok.
Lehet, hogy több hónap után már nem látod magad előtt úgy a célt, mint amikor belekezdesz.
Emlékeztesd magad rendszeresen, hogy miért csinálod ezt, írd fel gyakran a sikereidet, hogy most pl. egy hét alatt X kg-t fogytál, és örülj neki, légy büszke magadra, és lebegjen a szemed előtt a következő hétre is a célod. És persze sose veszítsd el a fő célod, azt a testsúlyt, amit el akarsz érni.
És minden het egy lépcső, hogy elérd ezt a célt.
"...elkezdek nem reggelizni, nem odafigyelni, majd betolni vacsorára egy családi pizzát majd másnap koplalni a bűntudattól, persze estére éhes leszek, majd újra bezabálok."
Ha pl. egyik nap többet eszel, akkor szerintem a legrosszabb, amit tehetsz, ha másnap koplalna próbálsz. Én általában ha egyik nap többet is ettem, másnap pont úgy eszek, mint ahogy szoktam volna. Nem eszek se többet, se kevesebbet. Ilyenkor te se próbálj koplalni, hanem kezdj tiszta lappal, ne próbáld meg helyrehozni az előtte levő napot, mert látod mi lesz belőle, zabálás.
Amúgy meg igen, szerintem szimplán elmegy a motivációd. Amúgy én mindig is ezért szerettem magam gyakran mérni mérlegen, mert ha látom, hogy több vagyok, mint pár hete, akkor tudom, hogy jobban oda kell figyelnem.
Én pl. február óta fogyózom, és ezelőtt is mindig próbáltam lefogyni, de igen, egy idő után mindig feladtam, átlagban pár hét, max. 1-2 hónap után. Most mióta elkezdtem fogyókúrázni, egyszer sem volt olyan, hogy feladtam volna, vagy hogy a motivációm elment volna. Emiatt büszke is vagyok magamra, mert most végre kitartó vagyok, és most tényleg úgy érzem, hogy teljesen letudok fogyni, és tartani is fogom. Viszont nálam valami csak anno bekattant, és úgy kezdtem el fogyókúrázni, szóval igazából én se tudom megmagyarázni, hogy most kivételesen miért vagyok ilyen kitartó.
Hány kalóriát szoktál enni? Nem lehet, hogy nagyon kevés? Most vetettem rá egy pillantást az étrendedre, amit írtál, de mértékegység nélkül nem tudom, hogy mennyi kalória lehet. De lehet, hogy túl kevés, és ezért is esel vissza, mert túl drasztikus. Inkább lassan haladj, csak párszáz kalóriadeficittel, minthogy nagyon keveset egyél és folyton feladd.
Köszönöm a válaszokat! :)
#3: Az az igazság, próbáltam kicsivel több kajával, de egy dekát se fogytam tőle, sőt, inkább híztam. Most, amióta nekiálltam újra, annyi változott az életemben, hogy megszakítottam azzal az emberrel a kapcsolatomat, aki gyerekkorom óta folyamatosan mérgezett lelkileg, ez kihatott a külső tulajdonságaimra és az evésemre. Most, hogy nincs jelen az életemben, talán könnyebben megy majd az életmódváltás.
Ha fogyni akarsz néhány egyszerű tipp:
1. Kerüld a cukrot, amennyire csak lehet! A kávéba is minimális cukor.
2. Mozogj, edz, kocogj vagy ússz rendszeresen!
3. Nyugodtan egyél! Kevesebb cukor/telített szénhidrát, több zöldséget, fehér húst! Ne csokival jutalmazd magad, hanem pl. egy gyümölcsturmixxal vagy szárított gyümölccsel!
Az étrended teljesen jónak tűnik, Én egyedül a virslit cserélném le valami jól elkészített főtt húsra. Az nem baj, hogy hús vagy zsír van benne, csak az hogy feldolgozott étel, csomó adalékanyagot beleraknak, ugyanannyi dkg sült máj 5x egészségesebb még, ha drágább is.
Persze nem kell egyből biogyümölcsöt meg a legdrágább színhúst megvenned csak, ha telik rá. Ezek szerintem finomabbak is, mint a bolti kaják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!