Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi az oka annak ha valaki sok...

Mi az oka annak ha valaki sok ch mellett nem tud hatékonyan fogyni?

Figyelt kérdés
2021. jún. 27. 19:27
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Ma eddig ezeket ettem:

50g zabpehely, 1 alpro joghurt

Vizzel turmixolt mogyoró "szószban" főtt és pirított tk teszta, cukkini

Nasi: 1 banán

A tésztát nem mertem le de nem volt sok, csak szedtem valamennyit.

2021. jún. 28. 15:05
 22/28 A kérdező kommentje:
(nem bolti cucc. a mogyorót osszeturmixoltam vízzel.)
2021. jún. 28. 15:06
 23/28 anonim ***** válasza:
28%
13-as vagyok (és utána az eszmecsere, bár az mellékes) kedves kérdező, szerintem a 11-es leírta a lényeget, úgy fogyj, ahogy neked jól esik. ha nem bírod a szénhidrátokat, akkor próbálj kevesebbet, nézd meg, hogy milyen lesz a hatása a közérzetedre. mert itt a lényeg, amit leírtál, hogy "szívem szerint". Ha te utálod a húsokat stb. (bár te zsíros húst írtál, nem muszáj zsírosat enni, meg vannak halak is), akkor nagyon keserves lesz olyan diétát tartanod, ami tele van ezekkel. Minden egyébként hatásos diétának a lényege a fenntarthatóság, hogy hosszabb távon is tudd követni és így legyen eredménye is. Ajánlom, hogy a fehérjebevitelre azért nagyon figyelj, igazából erre kellene alapozni. A zsír- és szénhidrát-bevitelt utána a saját kedved szerint alakíthatod egy olyan kalóriakeretben, amivel fogysz. De mint említettem, nekem se higgy, nézz utána alaposan. A saját kutatás is egyfajta elkötelezettség a diétád iránt, nem kell mindenféle szedett-vedett infókra (és ismét magamat is beleértem, akkor is, ha tudom, hogy az nem szedett-vedett) támaszkodni.
2021. jún. 28. 15:21
 24/28 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező, úgy egyél ahogy te jól érzed magad, és ha mellette havi 1-2 kg lemegy az tökéletes , hidd el. Legyél türelmes.

Az étrendben nagyon fontos, hogy hosszútávon is képes legyél fenntartani, ne éhezz, ne egyél olyasmit amit nem szeretsz,figyelj a minőségre.

Én pl kifejezetten zsírosan szeretem a kajákat, húsokat, zöldségeket, tojást, olajos magvakat, sajtokat stb. És a szénhidrátdús étrenddel nem érzem jól magam. Éhesebb vagyok tőle, a közérzetem is rosszabb, és a fogyás sem megy vele. Minden szempontból rossz nekem. Szóval csak 80-90g szénhidrátot eszem mert nekem így jó.

Csak te érzed mi a jó neked, ha több ch kell, egyél többet, ha lassítja a fogyásod de azért még halad, az se tragédia.

Az a legfontosabb amit te érzel, te tapasztalsz, a saját testeddel, a szervezeted reakcióival kapcsolatban.

2021. jún. 28. 16:27
 25/28 anonim ***** válasza:
Ugyanannyi kalória mellett nem fogsz lassabban fogyni a magasabb ch-tól. Nem mindegy, hogy vizet vagy zsírt veszítesz. A lényeg, hogy teljesértékű ételeket egyél, ne feldolgozott ételeket, amikben sok a gyors szénhidrát. Az "inzulin hízlal" elmélet azért is baromság, mert a zsír nem emeli a vércukorszintet, mégis el lehet hízni, ha túl sok zsírt eszik az ember. Ha nem akarsz zsíros húsokat és tejtermékeket enni, akkor ajánlom a teljesértékű növényi étrendet. Nem kell feltétlenül vegánnak lenni, elég ha az étrend alapja növényi, ehetsz mellé csirkét, esetleg halat is.
2021. jún. 29. 09:29
 26/28 anonim ***** válasza:
El ne hidd kérdező, hogy az inzulintól nem lehet testzsírfelesleget felhalmozni. Lehet. Ennek a hormonnak van ilyen hatása. Az 1- es típusú cukorbetegségnek se véletlen egyik fő tünete a drasztikus fogyás. Mert a szervezetük már nem termel inzulint.
2021. jún. 29. 14:34
 27/28 A kérdező kommentje:

Hát nagyon különbözőek a vélemények de én azt gondolom egyelőre ha optimális a mennyiség akkor nem hizlal (ez mindenkinél más), nagy mennyiségben pedig hizlal. De ez eléggé megfoghatatlan és nehezen tesztelhető.

Lehet a jövőben még kiemelem a kérdést.

Gondolom "meg tud gyógyulni az ember", hogyha hónapokig alacsony gi indexu cht fogyaszt és sportol. De még én is próbálok utána olvasni. Rohadtul le akarok már fogyni..

2021. jún. 29. 16:51
 28/28 anonim ***** válasza:
56%

Persze, hogy nagy mennyiségben hizlal, mert könnyű sokkal több kalóriát bevinni belőle, mint amennyi szükséges. Nagyon trendi az inzulint okolni, azért megtévesztő, mert Dr. előnevű sarlatánok is terjesztik ezt a tévhitet, legtöbbször azért, hogy minél több saját gyártású "fogyasztószert" tudjanak eladni. Az inzulin önmagában nem "hizlal", nem attól nő a testzsír. Az egészséges szervezetben egész nap le-fel megy az inzulinszint, néha a fehérje jobban megdobja, mint a szénhidrát. Az emberek meg nagyrészt azért gyógyulnak meg inzulinrezisztenciából, mert már néhány kiló fogyás is javítja az állapotot. Valóban érdemes utána olvasni, de tényleg áss mélyre, hogy ne csak a tudományosnak ható sarlatánságig juss el, esetleg érdemes konkrét tanulmányokat is teljesen végigolvasni, megéri.

Egyébként magadon is tesztelheted, nem nehéz, csak esetleg macerás. Beállítasz egy kalóriakeretet, amivel fogysz, mondjuk sok zsírral és kevés szénhidráttal. Aztán megcseréled a kettőt, ugyanazzal a kalóriakerettel, és megnézed mi történik (semmi, ugyanúgy fogysz). Esetleg a közérzeted lehet más, ezért érdemes figyelni az arányokra.

De nagyon oda kell figyelned, mert fals következtetésekre is juthatsz (mint itt sokan) ezzel a saját magadon végzett kísérlettel, ha nem teljesen azonos a kalóriakeret. Mindkettő verziót érdemes hetekig/hónapokig folytatni, és még akkor is lehet, hogy mondjuk pont akkor váltasz, mikor amúgy is épp leállt vagy lelassult volna a fogyásod - szóval macerás.

2021. jún. 29. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!