Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez most miért van?

Ez most miért van?

Figyelt kérdés

Másfél hónapja újra elkezdtem komolyabban venni a mozgást (súlyzós edzések és kardió), meg az étkezésemet. Tavaly jó úton haladtam a karantén előtt, de aztán nem bírtam tartani és visszahíztam 12 kilót, a mozgásom nullára csökkent. De pár hónapja elkezdtem visszatérni, másfél hónapja tényleg komolyabban, azóta lement 6 kiló.

Erre most az utóbbi 5 napban visszaugrott 3,5 kiló (!!) és nagyon megijedtem, semmi változás nem történt azon kívül, hogy talán az utóbbi 10 napban még többet mozogtam. Nem menstruáció miatt van, reggel mértem éhgyomorra, és már két napja ragaszkodik ehhez a magasabb súlyhoz. Kizártnak tartom, hogy híztam volna, mégis nagyon elbizonytalanít ez, és főleg elkeserít, meg mi van, ha mégis - mert akkor nem tudom mit kellene még csinálni, mert nem tudom az okát. :(

Tényleg lehet ekkora emelkedés esetleg attól, hogy a nagyobb melegben több vizet tart vissza a szervezet vagy hogy az izmok feltöltötték a raktárakat az ismét intenzívebb súlyzós edzés hatására?

2021. jún. 22. 19:19
 1/5 anonim ***** válasza:
66%
Elárulom neked az izom többet nyom, mint a zsír
2021. jún. 22. 20:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Elárulom én is neked, hogy egy hónap alatt nem építettem fel 3,5 kiló izmot, sőt, valószínűleg semennyit sem vagy csak pár grammot. Egyébként elhanyagolható, amennyivel többet nyom, inkább sűrűbb.
2021. jún. 22. 21:40
 3/5 anonim ***** válasza:
61%

1. hülyeséget ne írj, az izom nem nehezebb mint a zsír, csak kisebb a térfogata.

Kérdező, simán lehet, hogy több vizet tartasz vissza, nem kell egyből pánikolni. És ne méricskéld magad ilyen gyakran. Havi 1 mérés már adhat reális képet a testsúlyváltozásról.

2021. jún. 23. 00:09
 4/5 anonim válasza:
Ne a súlyodat mérd, mérd magad centivel.
2021. jún. 23. 10:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Lehetséges, hogy több a só, szénhidrát amik vizet tartanak meg, ezeket vedd lejjebb és ha úgysem jó, akkor egy kicsivel csökkentsd a kalóriabeviteled, ha eddig nem számoltad KEZDD EL!!

A meleg miatt nem tart több vizet a test, max a só vagy ch. Sóból napi 2-3g-nál többet ne nagyon, a ch-t csökkentsd. A cukros ételek is hasonló hatást fejtenek ki. Kevesebbet iszol, az is az oka lehet --> igyál többet.

Remélem segítettem!

2021. jún. 23. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!