Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi az a bizonyos kalória...

Mi az a bizonyos kalória amitől fogyni tudnék?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Utána olvastam a hazipatika oldalán, és ott kiírta, hogy a magassagomhoz, testsulyomhou mérten egy nap a szervezetem átlagosan 2700kaloriat eget el. Én naponta kb 1900-2100Kaloriat viszek be, és esténként elmegyek egy nagy sétára, amivel +1000kaloriat egetek el. Így ha minden igaz, körülbelül 2x többet egetek, mint viszek be. De ennek ellenére meg se fogyok. Mitől lehet ez? Előre is köszönöm a válaszaitokat!
2021. jún. 19. 18:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
Biztos, hogy jól számolsz? Mert sétára az 1000 kalória abszolút nem tűnik reálisnak, bár függ attól, hogy mennyit mész, és mekkora vagy. És az ételek számítását is sok helyen el lehet rontani, pl. az olajat nem számolod, vagy amit megiszol, ilyesmikkel könnyű elcsúszni.
2021. jún. 19. 18:17
 2/11 anonim ***** válasza:
74%
Az amelyiket nem viszed be.
2021. jún. 19. 18:18
 3/11 A kérdező kommentje:
Első. Igen, biztos, hogy jól számolom, mivel iphoneon alapbol kiírja a lépéseket, az elégetett kalóriát, és ez átlagosan 13-15ezer szokott lenni
2021. jún. 19. 18:42
 4/11 anonim ***** válasza:
81%

80kg-os férfi vagyok, 10km/h futással kb 400-450 kalóriát égetek el egy fél óra alatt (magyarul 5km-t szoktam futni). A séta durván feleannyi kalóriát éget mint a futás.

Nem írtad a súlyod, de én 1000 kalóriát elégetni kb 15-20km gyaloglással tudnék.

Az 1000 kalória az nagyon durva túlzásnak tűnik így elsőre. Az, hogy az iphone mit ír ki nem tekinteném szentírásnak.

De persze meg kellene adnod a paramétereid, mert így az egész csak találgatás.

2021. jún. 19. 18:52
 5/11 anonim ***** válasza:
76%

Vagy valamit rosszul szamolsz, vagy csak turelmetlen vagy. Ha par napja, vagy 1 hete kezdted, akkor ne varj csodat :)

Nekem is iphone-om van, elmondom neked, hogy a lepesszamlaloja egy rakat szar (szerintem). Ket okosoram is van, az orakkal azonos eredmenyt es kaloriat kaptam, amikor kivancsisagbol leteszteltem, viszont a telefonon teljesen mas volt az eredmeny, szoval ebbol gondolom, hogy nem a legjobb.

Es nem, nem 1000 kaloria, kiveve, ha 7 orat setalsz hegynek felfele, akkor esetleg.

2021. jún. 19. 18:58
 6/11 A kérdező kommentje:
Most ha jot mutat ha nem, meg akkor ha beszámítjuk 300kalorianak az esti sétát akkor is kaloriadeficitbe kell lennem. 2honapja csinalom egyébként, és nem ment le több 1kilonal se
2021. jún. 19. 19:56
 7/11 SZücsöm ***** válasza:
69%

6 os abból kiindulva hogy mekkorát tévedtél a sétálós elégetett kalóriák számával nem kizárt hogy az elfogyasztott kalóriák számával is ez a helyzet csak fordítottan arányosan.

Tehát lehet hogy elszámoltál valamit vagy valamit nem vettél számításba és többet eszel mint gondolnád.

Továbbá még mindig nem írtál paramétereket ezért még körülbelül se tudunk tippelni.(Annál amúgy se lennénk többre képesek hisz te ismered a testedet a legjobban)

2021. jún. 19. 21:51
 8/11 anonim ***** válasza:
51%

az az ezer kalória tutibiztos, hogy nem reális. amit meg kiír a teleofn az egy becslés és sportba bőven túlbecslés. az elégetett kalória aktuális pulzusszámtól, kondíciótól, rengeteg mindentől függ. konkrétan a széndioxid kibocsátással lehet mérni a kalóriát, no de azt az iphone nem tud. hiába ragaszkodsz hozzá, ez nagyon hibás. egy óriási nagy séta sem több 300 kalóriánál

illetve az online kalóriaszükséglet számolók sem mindig reálisak. oda a zsírmentes súlyt kell beírni, mert a zsír fenntartásához nincs szükség anniy energiára. tehát ha mondjuk 110 kiló avgy és 80 kiló akarnál lenni (ami mondjuk a magasságodhoz egy átlagos testalkatú ember), akkor a 80-nal kell számolnod. hacsak nem vagy minimum 2 méter magas a 2700 kalória nem tűnik reálisnak

2021. jún. 20. 00:32
 9/11 anonim ***** válasza:
65%

A sétával alig égetsz el valamit, nem hogy ezret.

A bevitelt is így számolod? Megnézed mennyi egy adag, szelet, tányér valami kalóriája egy netes táblázatban, s azzal számolsz?

2021. jún. 20. 08:27
 10/11 anonim ***** válasza:
36%

"Most ha jot mutat ha nem, meg akkor ha beszámítjuk 300kalorianak az esti sétát akkor is kaloriadeficitbe kell lennem. 2honapja csinalom egyébként, és nem ment le több 1kilonal se"

Ebből levonhatnád a logikus következtetést:

a, te egy örökmozgó vagy aki kalóriadeficitben sem fogy

b, nem örökmozgó vagy hanem valamit nagyon elszámolsz

2021. jún. 20. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!