Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Amit kiizzadunk mozgas kozben...

Amit kiizzadunk mozgas kozben , azzal mi lesz?

Figyelt kérdés

Elparolog, vagy ha nem mossuk le azonnal, akkor az atesten marad plusz kilokent?

Es olyan mintha nem is mozogtam volna?

2021. jún. 19. 07:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A víz elpárolog, a benne oldott anyagok ott maradnak a bőrön. Elvileg azért (is) izzadunk, mert a párolgás hűt. Egyben az izzadással a szervezet méregtelenít is, és mindenféle más anyagot is eltávolít (pl. sókat is). Ez az eléggé leegyszerűsített változat, majd egy okos bioszos kiegészíti.

A súlyveszteséget ez szerintem nem befolyásolja, egy jó alapos leizzadással is kábé grammokban lehet mérhető az oldott anyag. A vizet meg javarészt visszapótoljuk úgyis, másképp ugyanis elpatkolunk. :)

Ezzel együtt izzadni jó, tényleg kicsit olyan, mintha kitakarítanád a bőröd, de a kedvező hatás nem a súlyveszteség.

2021. jún. 19. 07:51
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Elpárolog, de ha meg is száradna, akkor este úgyis lemosod. De ez kicsit kényszeres, hogy ez már "plusz kiló", nemde?
2021. jún. 19. 07:54
 3/8 A kérdező kommentje:
Eddig ugy tudtam, h ha izzadunk akkor kilot is leizzadjuk, hiszen mozgunk... vagy nem tudom... koszi a valaszokst ( egyebkent, arra szamitottam, h lehurrogtok, h milyen hulye buta kerdeseim vannak ) :))
2021. jún. 19. 08:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az izzadás vízvesztés, semmi köze a fogyáshoz.
2021. jún. 19. 08:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én egy 100 km-es biciklitúrán vagy egy 50-es gyalogtúrán nyáron a túra végére akár 1-2 kilóval is könnyebb vagyok... rengeteget izzadunk ilyenkor, egy liter vizet biztosan vesztünk, hiába iszunk közben.

De ez másnapra visszaáll, ahogy a folyadékot visszapótlod.

Azok a sók, amiket kiizzadsz, pár grammot jelentenek csupán. És azt a szervezeted vissza már nem szívja a bőrön keresztül. Nem is értem, hogy gondoltad pontosan, hogy az "plusz kiló".

Ezzel az erővel, ha nem fürdesz 2 hétig, akkor híztál egy kilót?

Soha nem egy nagy izzadástól fogy az ember, az csak ideiglenes. A tartós, végleges fogyást a normális táplálkozás és a mellette végzett megfelelő mozgás fogja elhozni. Úgyhogy ne a pár gramm sóval foglalkozz, ami rajtad marad izzadás után, mert előbb-utóbb vagy becsavarodsz, vagy feladod az egész egészséges életmód projektet...

2021. jún. 19. 08:29
 6/8 A kérdező kommentje:
Okes, koszi :) de nem ertem.. pl amikor mozgunk es mondjak h zsiregetes mit csinal olyankor a trst akkor fogyunk ? Mozgas kozben de nem izzadassal, hanem mivel? mi az amitol osszehuzodik vagy visszahuzodik a test?
2021. jún. 19. 08:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Olvasd el ezt:

[link]

2021. jún. 19. 08:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Koszonom a linket, nagyon hasznos iras volt es megertettem :)
2021. jún. 19. 09:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!