Igy fix letudok fogyni?
Milyen magas vagy, hány kiló, hány éves, hány kg a célod, van-e anyagcsere zavarod? Ezek azért fontos információk lennének.
De! Én pici vagyok, mind kilókban, mind magasságra, és ennyi kalória nekem akkor elég, ha nem csinálok semmi extrát. Ha edzek, pláne ilyen intenzíven, hogy 400-600 kcal-t lemozogjak, akkor ennél azért több kell, különben hamar borzalmasan kimerültek lesznek az izmaim. 1500-1600 kcal, ha mozogsz tisztességesen, akkor simán mehet. Bár a kalkulátorok hajlamosak túlbecsülni a lemozgott kalóriákat, így leginkább azt javasolnám, hogy figyelj a testedre. Ha mardos az éhség, egyél valamit, mert nem véletlenül jelez a szervezeted. Ezt a kis pontosítást leszámítva, igen, ha mozogsz, és deficitben vagy, akkor fogyni fogsz.
~1300 kalória véleményem szerint kevés. Hogyan számoltad ki? :)
Ha ülő munkát is végzel, szerintem ahhoz is kevés, a minimum értéket mindenképp be kell vinned a szervezetedbe ahhoz, hogy megfelelően működjön a rendszer. Ha többet mozogsz, akkor annyival többet kalóriát vihetsz be. Általában már a fogyáshoz (/súlytartáshoz/tömegeléshez) számolnak a kalóriákat.
Az a baj azzal, ha sokkal kevesebbet eszel, mint ehetnél, akkor nagyobb valószínűséggel következnek be falási rohamok, illetve az is bekövetkezhet a drasztikus fogyás esetén, hogy zsír helyett izomból fogsz fogyni.
Ahhoz pedig gratulálok, hogy ennyit mozogsz, mert szerintem az önmagában is becsülendő és sokat számít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!