Ha van egy nap mikor többet esztek a kelleténél, másnap mit és mennyit esztek? illetve milyen edzést ajánlott csinálni?
Ha egy nap túl sokat eszek,másnap csökkentem a bevitelt,ami szàmomra nem koplalás.Attól,hogy kihagyok egy étkezést még nem éhezek,pláne úgy,hogy előző nap kétszer annyit ettem és éhes se vagyok....
De hogy a kérdésre válaszoljak.Reggel kàvét iszok (általában kettőt),és amikor megéhezek,eszek egy rio mare tonhalat sós lében.Csak 100 kcal van benne,viszont magas a fehérjetartalma és jól eltelít.Mire másodszorra megéhezek már délután van,onnantól màr úgy étkezek,ahogy normàlisan tennèm,de persze odafigyelek.Így mindig sikerül egy alacsony kalóriatartalmú napot csinàlnom.
Most le leszek pontozva,de én csak leírtam hogy szoktam.
Csak akkor csökkentem a másnapi étkezést, ha kevésbé vagyok éhes. Rendesebb bekajálásnál előfordul. És csak akkor növelem a sportot, ha az esik jól.
A fő veszély ugyanis nem az, hogy a bezabálás miatt visszahízom pár dekát, hanem hogy elmegy a kedvem az egésztől, föladom, mert úgy érzem elrontottam. El kell felejteni az egészet és akkor minden rendben lesz. Nyilván ha heti kétszer ez történik, úgy nem, de szerintem a legtöbbünkre nem ez a jellemző.
Semmi gond nincs ha egyszer kétszer becsúszik egy ilyen nap. Ne tekints rá ilyen "csaló-napként" meg hasonló dolgok. Hiszen csak ettél egy jót, ne legyél ennyire agymosott a diet-culturetól. Az a baj, hogy ez képes nagyon átalakìtani az ember viszonyát az étellel, sokszor rossz irányba, ami nagyon nem jó. Ilyenkor azt kívánom, hogy az emberek újra 5 évesek legyeneky amikor még állatira nem érdekelt minket, hogy ebben hány gramm szénhidrát van, hány kalória vagy milyen a GI-e. Csak intuitívan ettünk. És jó volt, és szabadnak éreztük magunkat.
Ne légy a számok rabja. Csak igyekezz egészségesen étkezni és minden rendben lesz. 😊
Másnap nyugodtan folytasd onnan ahonnan elkezdted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!