Harebell kérdése:
Pajzsmirigy-alulműködéssel milyen diéta/étrend vált be nektek?
Figyelt kérdés
Enyhe pajzsmirigy alulműködésem van, gyógyszert nem kell rá szedni. Egészségesen étkezem és rendszeresen mozgok, de sokkal hízékonyabb vagyok, amióta ez a probléma fenn áll. Nincs extrém túlsúlyom, 5-6 kiló plusz van rajtam a versenysúlyomhoz képest, azt viszont kalóriadeficittel is képtelen vagyok elérni. Amikor kicsit jobb a helyzet, akkor ugyanezzel az életmóddal pár hét alatt le is megy rólam a plusz, minden fogyókúra nélkül. Alakítsak ki egy speciális étrendet, esetleg ha gyógyszert kezdek szedni, az ezt is megoldaná?2021. jún. 3. 17:16
11/11 anonim válasza:
Ha autoimmun eredetű az alulműködés (Hashimoto), akkor kerüld a jódot! Emellett vannak olyan élelmiszerek, amik nagyobb mennyiségben gátolják a pajzsmirigy működést (szója, káposztafélék). Előbbit érdemes mellőzni, a káposztafélék mértékkel, nem túl gyakran fogyasztva nem nagyon okoznak gondot. Érdemes szakorvossal kivizsgáltatni, hogy nem vagy-e gluténérzékeny. Néha együtt jár az autoimmun pajzsmirigy alulműködéssel, de azért jóval ritkább.
Más különösebb diéta nincs. Egyél napi 4-5x keveset, sok zöldség, viszonylag sok gyümölcs, tk gabonák, zsírszegény húsok és tejtermékek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!