Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Pajzsmirigy-alulműködéssel...

Harebell kérdése:

Pajzsmirigy-alulműködéssel milyen diéta/étrend vált be nektek?

Figyelt kérdés
Enyhe pajzsmirigy alulműködésem van, gyógyszert nem kell rá szedni. Egészségesen étkezem és rendszeresen mozgok, de sokkal hízékonyabb vagyok, amióta ez a probléma fenn áll. Nincs extrém túlsúlyom, 5-6 kiló plusz van rajtam a versenysúlyomhoz képest, azt viszont kalóriadeficittel is képtelen vagyok elérni. Amikor kicsit jobb a helyzet, akkor ugyanezzel az életmóddal pár hét alatt le is megy rólam a plusz, minden fogyókúra nélkül. Alakítsak ki egy speciális étrendet, esetleg ha gyógyszert kezdek szedni, az ezt is megoldaná?

#étrend #pajzsmirigy #hipothireózis
2021. jún. 3. 17:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%

Nem kell speciális értend, annyi, hogy kevesebb kalóriát kell bevinned, mint ha nem lenne pajzsmirigy alulműködésed. Én az első sikeres diétámat pont ilyen állapotban csináltam. 120 kg-ről indultam (184cm/F), napi 1200 kcal körül kellett bevinnem, hogy havi 3 kilót adjak le. Akkor még annyira nem értettem hozzá, így nem tudtam hogy ez rendkívül alacsonynak számít. Azóta szedek rá gyógyszert, most 95 kg-os testsúllyal napi 2800 kcal kell a súlytartáshoz.

Szóval megy a fogyás ilyen esetben is, csak kicsit nehezebben. Nekem ami segített, az a nagy mennyiségű hús és zöldségfogyasztás. Így 1200 kcal-án sem éheztem, mert az egész napi kajám tömegre volt vagy 1,5 kg.

2021. jún. 3. 17:28
 2/11 A kérdező kommentje:
Pont kb 1200 kalóriát eszem egy nap, nem számolom minden nap, de nagyjából ennyi. Így nem éhezem, sőt, úgyhogy valamennyire tudom csökkenteni, de azért koplalni nem akarok.
2021. jún. 3. 18:11
 3/11 anonim ***** válasza:
82%

Rajtam kb 3 kg plusz volt, úgy is vékony voltam, csak egy kicsit combos. Ahogy elkezdtem szedni a gyógyszert, kb 1 hónap alatt lement anélkül, hogy bármin változtattam rajta.

Egyébként az alapanyagcseréd elvileg kezelés mellett alacsonyabb marad, kb 200 kcal-al alacsonyabb, mint amit a kalkulátorok írnak.

De 1200 kcal alá nem érdemes menni.

Egyébként sokszor az a baj, hogy rosszul számolják a napi bevitelt, az elején érdemes mérleggel mérni mindent, nem csak szemmel.

2021. jún. 3. 19:36
 4/11 anonim ***** válasza:
67%
Mennyi a TSH-d?
2021. jún. 3. 21:19
 5/11 anonim ***** válasza:
75%

Az ideal nöi tsh 1-1,5 ez folott nyugodtan szedj gyogyszert, plane ha 4folott van!

Nem szabad azt hinni ha pl 5 akkor papirszerint meg csak enyhe, azt jovan. A friss tudasu orovosok mar enyhe mukodesre is felirjak a ltyroxint, mert ez egy termeszetes hormon potlas kivulrol, semmilyen problemat nem okoz, inkabb most szedd es ha kesobb lefogytal stb el is hagyhatod akar.

Ellenben ha regimodi doki es csak legyinget, fuss... Nem kell a szervezetet szenvedtetni, ha van megoldas. Es hangsulyozom ez termeszetes hormonpotlas!

2021. jún. 3. 23:23
 6/11 anonim ***** válasza:
25%
Ki tudja az első miért lett lepontozva, pedig igaza van
2021. jún. 4. 11:45
 7/11 anonim ***** válasza:
61%

#6 azért, mert az első válaszoló egy férfi, aki 184 centi, és 120 kilósan kezdett diétázni 1200 kcal-val. Ez extrém alacsony, egy ekkora testnek, pláne férfiként. Ha át akarnád kalkulálni nőre, akkor kb semmit sem szabadna ennie a kérdezőnek, bár pontos adatokatnem tudunk, de 5-6 kiló plusz valószínűleg nem 100-120 kg-ot jelent. És az első válaszoló ilyen extrém módon is csak 3 kilót fogyott naponta. Ez az üten pedig egy normális 500-1000 kcal közötti deficitnek felel meg. Tehát épp azt bizonyította a hozzászólásával, hogy szükség van kezelésre. Ha a kérdező 500-1000 kcal-val csökkentené a bevitelt, akkor napi 200-700 kcal-át kéne ennie, ami nem kivitelezhető, ha az egészsége fontos.

Kérdező, keress fel egy másik orvost. Ha minden kötél szakad, van szelén tartalmú (de jód mentes) étrend kiegészítő (DM, Rossman, gyógyszertár), ami sokaknak tud segíteni enyhe alúlműködés esetén. De sokkal jobb, és biztosabb lenne, ha orvos írna fel egy megfelelő pótlást.

2021. jún. 4. 13:09
 8/11 anonim ***** válasza:
58%
*naponta = havonta. Bocsánat, elírtam.
2021. jún. 4. 13:10
 9/11 anonim ***** válasza:
37%
#7 igazad van, extrém alacsony. De a kérdésre megfelelő választ adott, leírta, hogy egyszerű kalória csökkentéssel ebben a helyzetben is lehet fogyni, és azt is, hogy ha nem célszerű pajzsmirigy-alulműködéssel diétázni (legalábbis én így értelmezem, az hogy szed rá gyógyszert erre utal). Tehát a kérdésre megfelelő választ adott. Azért lett lepontozva, mert az értékelés szubjektív, nem azt mutatja mennyire megfelelő a válasz, hanem hogy az értékelőkhöz mennyire áll közel, hasonló-e a válasz mint amit ők adnának. És mivel nem sokaknak sikerült fogyniuk pajzsmirigy-alulműködéssel, ezért nem is írták volna azt, amit ő.
2021. jún. 5. 17:31
 10/11 anonim ***** válasza:
75%
De amúgy ha leírná a kérdező, hogy mennyi a TSH értéke akkor többet lehetne mondani mert nekem az orvos azt mondta, hogy ugyan már, nem kell gyógyszer, másik orvos szerint viszont meg kell.
2021. jún. 5. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!