Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehetséges hogy nem szembetűnő...

Lehetséges hogy nem szembetűnő a fogyásom?

Figyelt kérdés
10-ből 8-an mondták hogy kicsit látszik. Az a helyzet, hogy egy év alatt fogytam 80 kilóról , 68kilóra. Van még mit fogynom de a lassú de biztos dolgokban hiszek. 157 centi vagyok, 21 éves lány.
2021. máj. 16. 10:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy latszik, nem 2-3 kilorol van szo. Maximum lehet, hogy feltekenyek a fogyasodra, aztan ennyit kepesek kinyogni, vagy nem tudom :D

Nincs magadrol elotte-utana kep? Csak mert ott tuti te is latnad a valtozast :)

2021. máj. 16. 11:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Aki folyamatosan lát, annak nem feltűnő, aki viszont egy éve látott utoljára, az biztosan észreveszi.
2021. máj. 16. 12:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem biztos észrevehető. Én az utóbbi időben 16 kilót fogytam, de még bőven van mit fogynom, és nálam is csak néhányan említik meg, hogy látszik, hogy fogytam. Illetve magamon is látom, hogy fogytam azért, szóval szerintem mások is látják, csak nem említik meg. És szerintem nálad is ez lehet, hogy sokan hiába látják, nem említik meg, mert egyszerűen na, nem gondolják különösképpen fontosnak, hogy megemlítsék, stb.
2021. máj. 16. 13:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbben ha észre is veszik, akkor sem mondják ki. Ha mást nem is, ebben az évszázadban azt már megtanultuk, hogy soha nem érdemes nők súlyát szóbahozni, mivel nagyon könnyen sértés válhat belőle. Ha azt mondja valaki egy lánynak, hogy "de szép sovány vagy", akkor az belül simán rosszul eshet neki, mert ő mindent megtesz azért, hogy felszedjen egy kis súlyt. És ez nem csak a 40-45 kg-os testsúllyal rendelkező nőkre lehet igaz. Egyik kollégám lefogyott 70 kg-ról kb. 60-ra, volt aki meg is jegyezte neki, hogy milyen jól néz ki, ő meg megsértődött és jól lecseszte a fickót, hogy mi a f@aszért gratulál neki, ha egy betegség miatt gebére fogyott és már hetek óta küzd hogy visszanyerje a súlyát. Szóval a "szép" és "ideális testsúly" egyáltalán nem biztos, hogy mindenkiben ugyan azt jelent. Emiatt legtöbben már csak akkor tesznek megjegyzést a testsúlyra, ha 110%-ig biztosak abban, hogy direkt változott az adott ember meg, olyan irányba amerre ő szeretné.
2021. máj. 16. 14:05
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha észreveszik akkor sem biztos hogy mondják.

Vagy irigységből, vagy szimplán tapintatos, nem érzi szükségét, hogy mindenáron hangot adjon az észrevételeinek ( én személy szerint ezt értékelem a legjobban), vagy nem akar megbántani azzal hogy sokat fogytál, hiszen előtte túlsúlyos voltál, és ez sok túlsúyos, elhízott embernek szar érzés. Hiába fogyott le

Nekem nagyon sok feleslegem volt, -60-70 kg körül jártam, mikor ketten kérdeztek rá, hogy rákos vagyok- e mert fogytam. Sokáig ugyanazokat a cuccokat hordtam, ezért nem volt annyira szembetűnő másoknak -30-40 kg sem.

Most -88 kilónál járok, és vannak akik 2+ éve nem láttak, na, hát el is mennek mellettem az utcán, mert nem ismernek fel. A vékony/ normál testsúlyú barátaim, sorra gratulálnak, kíváncsiak, érdeklődnek hogy csináltam. Olyan is van aki négyszemközt utólag elmondta, hogy régóta észrevette, de nem akarta szóvá tenni mert nem tudta mi az oka a változásnak ( betegség vagy tudatos életmódváltás), és nem akart megbántani. De még mindig van 1-2 olyan munkatársam akik meg se szólalnak semmilyen formában ( ők hasonlóan elhízottak mint én voltam), gyanítom, hogy részükről már szimpla irigységről van szó.

Egyébként én nem vágytam erre egyáltalán, szándékosan hordtam sokáig ugyanazokat a ruhákat, hiába lógtak. Nem szeretem ha külsőmmel foglalkoznak mások. Remélem hamarosan megunják és elengedik hogy külsőre megváltoztam.

2021. máj. 16. 15:28
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Igazából nem én kérdeztem, hanem csak mondtam hogy próbálok egészségesen enni, mozogni. Erre mondták hogy kicsit látszik, hogy fogytam. Végülis néhány régi ismerős mondta, hogy nagyon lefogytam. De ők már 1 éve tuti nem láttak. :D
2021. máj. 17. 12:43
 7/7 anonim ***** válasza:
Mondjuk, ha csinálnál egy before/after képet egyből megtudnánk mondani mi is.
2021. máj. 17. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!