A tini lanyaitoknak mit szoktatok csomagolni iskolaban?
Indulas elott miket szoktak enni? Suliba reggeliznekv csak tizorai?
A 2 db szendvics az sok?
Indulás előtt nem szoktam semmit enni és mindig magamnak pakolok kaját. Mondjuk ritkán van olyan hogy otthonról viszek, általában suli előtt bemegyek a boltba és veszek valami egyszerűbb, sósabb péksütit. Nekem 1 is elég mivel általában 12-13kor eszem meg aztán már csak otthon eszek de a 2 szendvics egyáltalán nem sok amúgy. Nálunk sokan megesznek 3-at is amikor 4-5ig vannak óráink.
16/l
10 éve már, hogy gimis voltam. De sosem anyám csomagolt kaját, mindig én, mert én előbb keltem mint ők.
Reggelire otthon (fél 6) 1 csomag jóreggelt kekszet ettem kefírrel. A suliba 1 szendvicset vittem, amit 10 óra körül ettem meg. Aztán amikor hazaértem 2 vagy 3 órakor, akkor ettem főtt kaját.
Majd megtanulsz írni, ha ez kell hozzá.
Amúgy sincs semmi köze a konyhásnéninek a kérdéshez.
Indulás előtt csak beleeszek valami kekszbe, hogy ne legyen hányingerem. A vasútállomáson szoktam venni friss péksütiket, innivalót viszek magammal, de néha a suli automatájából is veszek kakaót.
2 szendvics meg tök normál adag.
13 éves korom óta magam csomagoltam. Ha volt időm otthon reggelizni, akkor csak egy szendvics, alma meg egy üveg tea, ha nem, akkor két szendvics. Meg attól is függött, hogy hány óránk volt, hogyha öt vagy hat, mint felsőben, akkor egy szenya elég volt, a suliban nem ebédeltem, de ha már nyolc, akkor ezért benn voltunk négyig, akkor kellett a kettő, néha ivójoghurt. Én mondjuk állandóan vettem a böfében csokikat meg édességet is. Kávét sosem ittam 24 éves korom előtt. Főtt kaját este ettem.
A suliban azért nem, mert negyedóra nem volt elég kivárni az ebédsort, enni, aztán beérni késés nélkül órára.
Szóval már nem vagyok tini, de az étkezési igányem ugyanaz. Indulás előtt megiszom egy kávét - sajnos a teát már nem bírom reggel - és többynire tojást eszem reggeleire, főtt vagy tükör, paprikával, paradicsommal. (A főtt tojást előző este megfőzöm.) Ebédre viszek magammal rizst vagy kuszkuszt zöldséggel, gombával, csirkével, mikor mi, meg salátával (nincs rajta öntet), és vizet iszom, esetleg benn frissen lefőzött teát tejjel, cukor nélkül. Mivel egy húszperces ebédszünetem van, így olyan kell, ami laktató, de nem tart egy fél életbe az elfogasztása. (Korábban mindennap szendvicset ettem, és megcsömörlöttem tőle.)
Vissza az iskolatémára. Ha reggeliztem inulás előtt, akkor nem tízóraiztam, csak ebédeltem és viszont. Párszor próbálkoztam joghurtot vagy kefirt vinni, de kifolyt a táskámban, és nem poén.
Én nem szoktam reggelizni, korán kelek, olyankor még nem szoktam éhes lenni.
Nekem az étel mennyisége az függ attól is, hogy hány órám lesz és, hogy meddig kell bent maradnom
(Mert ugye azért nem mind1, hogy ez embernek 6 órája van vagy 9 vagy esetleg tovább is bent kell maradnia a suliban ilyen-olyan okok miatt)
Én szoktam vinni kekszet/müzliszeletet.
Ezeket akár otthon is ellehete készíteni.
Elég sokáig elállnak és 1 szünet alatt simán meglehet enni még akkor is amikor nincsen annyira sok időnk.
Ezen kívül szoktam vinni tortillát (sült csirkemell, sajt, salátamix és natúr joghurt szokott benne lenni, viszont ezt 1.000 féleképpen lehet variálni, szinte bármit lehet bele tenni)
Ebből szoktam 1-2 darabot vinni.
Főtt ételt annyira nem szoktam vinni.
A tortillát szoktam variálni és tartalmasabb szendvicseket szoktam készíteni.
Esetleg ha nincsen kedvem reggel nekiállni sütögetni/friss pékárut akarok, akkor szoktam valamilyen sósabb péksütit venni.
Ősz/tavasz környékén szoktam gyümölcsöket is pakolni.
(Eper, cseresznye, szőlő, alma stb)
Innivalónak pedig cukor mentes teát/vizet szoktam vinni, hosszabb napjaimon kávét.
Egy hosszabb iskola napom így néz ki kaja ügyileg:
1 müzliszelet
1 tortilla
Valamilyen gyümölcs
(Pl.: 1 kisebb zöldalma)
Víz
Nem szeretek sokat enni az iskolában (időm sincs nagyon), ennyi étellel pedig simán kihúzom 4-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!