Úgy le lehet fogyni, hogy az adagokat fele akkorára csökkentjük és mellé minden nap eléget 800 kalóriát?
A lányom 14 éves, 165cm és 70 kg. Szeretne lefogyni mert nem is érzi jól magát és ez már túlsúly is. Így le tudna fogyni? (az adagokon kívül persze arra is figyelünk, hogy mit eszik)
Azt a 800 kalóriát meg futópadon, tempós sétával égeti el, mert futni nagyon nem szeret.
Attól függ, mekkorák a jelenlegi adagjai. Ha most például háromszor annyit eszik, mint kellene, annak a féle még mindig sok. Ha csak kicsivel eszik többet a kelleténél, akkor a felezés valószínűleg eredményt hoz. Amúgy a felezés nem a legjobb módszer, mert a fő tápanyagok összetételére ügyelni kell.
Ami a 800 kalória elégetését illeti, gyaloglással elég sokáig fog tartani. Sacc per kábé 3 óra.
Először is köszi a válaszodat.
Másodszor az adagjai szerintem normálisak csak hajlamos a folyamatos evésre. Ezt úgy értem, hogy folyton rágcsál valamit. (egyébként 1ó 45p alatt megvan a 800 kaloria. Ez így jó neki mert közben megnéz egy filmet és így elvan)
Akkor maradjanak a normál adagok, és szüntessétek be a rágcsálást. Vagy rágcsáljon sárgarépát, káposztalevelet meg karalábét, abból nehéz számottevő kalóriát összehozni.
Futni én is rühellek, de biciklizni simán szoktam több órát is, azzal váltogathatja a gyaloglást. Ha gépezés, filmezés stb. közben járatja a lábát is, az szerintem tök jó szokás. Van, aki így dolgozik: [link]
#3: napi 800 kcal mozgás mellett nem kell olyan szigorúan számolni a kalóriákat. Ha szemre normál adagokat eszik, akkor jó eséllyel deficitbe kerül. Esetleg azon lehet még elcsúszni, hogy bebújik néhány kalóriabomba, amivel nem számol, például egy normál szelet torta vagy egy fél liter gyümölcslé meglepően sok kcal. Meg a kicsit zsírosabb főzéssel is eléggé meg lehet dobni.
Azért mondják, hogy elsősorban az étrend számít, mert a legtöbb embernek egyszerűen nincs ideje _napi_ 800 kcal-nyit sportolni, örül, ha heti 2-3x 500 kcal megvan. Az meg önmagában bolhafing. Heti 5600 kcal sport viszont elég sok, így már jóval nagyobb a szabadság az étrendet illetően.
Másfél óra gyaloglás 800 kcal? Hát ez érdekes lenne. A gép írja ki? Szerintem nem mér pontosan.
Amúgy a rágcsálásról kell leszokni, mert ez egy rossz szokás. Étkezésekkor egyen normálisan, ha tényleg ennyit lemozog minden nap akkor olvadni fognak róla a kilók.
Nekem is roppant gyanús, hogy 105 perc gyaloglással 800 kalóriát lehet égetni. Ezt hol láttad? Én 2*35 perc közepes tempójú biciklizéssel égetek el ennyit. Az okosórám szerint. És a kalóriabázis.hu szerint is. Melegen ajánlom az oldalt.
Ahogy az első írja, 800 kalóriát legalább 3 óra, normál tempójú sétával lehet elégetni. (ami 5 km/órát jelent, vagyis 15 km gyaloglást)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!