Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen elveid, szabályaid...

Milyen elveid, szabályaid vannak az életmódoddal kapcsolatban? Leírod a mai kajád?

Figyelt kérdés
Kor, nem, súly, magasság és leadott kilók mennyisége is hasznos lenne.
2021. ápr. 30. 19:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
29 éves vagyok,férfi,120 kg 190 cm...napi egyszer eszek, alapból nagy termetű voltam mindig+5 évig gyúrtam. Kb 124 kg-ról fogytam le ebben a hónapban...tudom a napi 1 szeri étkezés kevés, de valamikor nekem még annyi sem kell.
2021. ápr. 30. 20:12
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

173 cm 58kg 21 eves lany vagyok.

Most izmosodas a cel, +1-2 kilo. 65kg voltam, tehat normalis tartomanyban volt a sulyom, viszont egyaltalan nem mozogtam semmit, mielott eletmodot valtottam.

Az en “szabalyaim”:

-nem kovetek szogoru dietakat, nem vonok meg semmit a szervezetemtol, viszont mertekkel eszek es valtozatosan, cukrot nagyon keveset fogyasztok.

-Probalok tobb kis adagot enni, 4-szer eszek egy nap.

-minden etkezesem tartalmaz zoldseget es/vagy gyumolcsot

-odafigyelek a feherje bevitelre

-napi 3 liter vizet fogyasztok

-heti 25 km futas

-heti 3 erosito edzes, neha 4

-legalabb 7 ora alvas

-Az etrendemet mar regota kovetem, viszont akkor csak erosito edzeseket csinaltam es januar ota aktivan raalltam a futasra is. Nekem a legnagyobb kihivast az energiaital elhagyasa jelentette, volt, hogy 3-t ittam egy nap. Kavet nem szeretem, igy fekete teaval helyettesitettem, amit cukor nelkul iszok napi 2x.

Mai etkezesem:

Reggeli: piritos, 2 tukortojas, zoldsegek, kaposztasalata, falafel

Ebed: cukkinifozelek husgolyokkal

Uzsonna: protein shake

Vacsora: csirke fajitas rizzsel

2021. ápr. 30. 20:27
 3/11 anonim ***** válasza:
80%

Igyekszem minél kevesebb konkrét szabályt felállítani, mert érzem magamon, hogy nem tesz jót. Heti 5-ször egy órát mozgok (plusz sokat sétálok), egészségesen eszem alapvetően, az indokolatlan nassolásokat inkább kerülöm. De ha mégsem így sikerül, akkor igyekszem tudatosítani magamban, hogy egy alkalomból nincsen semmi gond.

Mai kajám:

Reggeli: zabkása fehérjével, fagyasztott erdei gyümölcs, kiwi, fél banán és egy kávé pici tejjel

Ebéd: grillezett csirkemell, párolt édeskrumpli és répa, paradicsom

Uzsonna: 1 db macaron (anyukám kapta, megkínált, de amúgy tényleg ritkán fordul elő ilyen, általában nem is eszek délután)

Vacsora: rántotta brokkolival és egy ikeás zöldségvirslivel

22/L jelenleg 57 kg (-15 eddig)

2021. ápr. 30. 22:35
 4/11 anonim ***** válasza:
74%

Nekem sincsenek szigorú szabályaim de én háromszor eszek egy nap mert nincs időm többre és így legalább jóllakok. Reggelire fix a zabkása, vacsora is olyan hogy 4-5 fehérjeforrást váltogatok (túró, sonka, hummusz, tonhal, tojás, sajt) és mindig van valami zöldség hozzá meg egy kis kenyérféle. 10 kg-t fogytam most vagyok 166/58 kg és most próbálom kitapasztalni a súlytartást (bár diéta alatt is hasonlóan ettem csak picit emeltem most a kalórián 1800 körülre - korábban 1400-1600-tal fogytam).

Mai menü:

Reggeli: zabkása fehérjével és 1 teáskanál natúr mogyoróvajjal, kávé 1.5 dl tejjel

Ebéd: zöldborsós csirke kuszkusszal, banán

Vacsora: házi körözött (túró+medvehagyma+erős pista) teljes kiörlésű kenyér, sajt, paprika

Heti 3-4 edzés van (futás vagy saját testsúlyos gyakorlatok)

2021. ápr. 30. 23:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nő vagyok, 175cm

Jelenlegi súly 82kg

Célsúly: 65kg

Eddigi fogyás: -88kg/26 hónap alatt

Betegségek: inzulinrezisztencia

PCOS

Pajzsmirigy alulműködés

Általános szabályaim:

Napi 3 étkezés

Tápanyageloszlás

Nagyjából

55-60% zsír

15-20% szénhidrát

25% fehérje

Energiabevitel: konkrét direkt kcal keretem nincs, eszem amikor éhes vagyok, amíg kellemesen jóllakom, 2500 kcal körül alakulnak a napjaim.

Amiket a mindennapokban eszem: tojás, húsok, húskészítmények, zöldségek, tejtermékek, olajos magvak, szénhidrátcsökkentett kenyér, -ritkán szénhidrátcsökkentett tészta és ch csökkentett édességek

Havi 1 csalónap: gyorskaja, cukros édesség, csipsz, fehérlisztes péksüti

Mozgás: ülőmunka mellett heti 5x1 óra, gyorsgyaloglás, szobabicikli és erősítő edzések

Mai menü

Reggeli:3 tojásból gombás rántotta

Ebéd: sertéshús, fejeskáposzta és sárgarépa előpárolva majd zsírban átsütve fűszerekkel.

Vacsi: ch csökkentett toast kenyér 3 szelet, paprikás szalámi, dupla sajt, kechup, zöldségekkel ( paradicsom, hagyma, retek)

100g mandula

1db cukormentes túrórudi

2021. máj. 1. 00:28
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Amit a legtöbb napon igyekszem betartani, az az, hogy nem eszem "szemetet", azaz tápanyagban szegény feldolgozott ételeket. Magamnak főzök, egyszerű alapanyagokból. Minden nap eszem kb. fél kiló zöldséget, némi gyümölcsöt, mindenféle húst (heti 1x halat, belsőségeket is) és tojást. Emellett néha olajos magvakat, rizst, krumplit, sajtot. Laktóz- és gluténérzékeny vagyok, főzéshez gm zabpehelylisztet és natúr kókusztejet használok (utóbbit kávéba és turmixokba is szoktam tenni). Cukrot nem tartok itthon, a kávémba mézet vagy eritritet teszek (nem sokat egyikből sem).

2-3 naponta tornázok (súlyzókkal). Elég aktív vagyok, nagy kertünk van, elég sok a kerti és otthoni munka. Ha hétvégén szép az idő, elmegyek a gyerekeimmel biciklizni, rollerezni, néha futni.

Mai kajám: tízóraira főtt tojást és banánt ettem, az ebéd csirkemell szezámmagos bundában és franciasaláta lesz (kevés majonézzel). Vacsora valószínűleg a maradék hús lesz sült édesburgonyával és nyers zöldségekkel (kápia paprika, retek, zöldhagyma, koktélparadicsom), utána 1 kocka étcsoki. Ha fogok uzsonnázni, az egy marék kesudió vagy mandula lesz és/vagy egy alma.

Kalóriát nem számolok, csak a fehérjét figyelem, mert hajlamos vagyok túl keveset bevinni.

15 kilót fogytam, azóta tartom a súlyomat. 55 kg vagyok, 163 cm. 46/N

2021. máj. 1. 12:50
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon inspirálóak vagytok:) jöhetnek még!
2021. máj. 1. 22:15
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Két nagyon fontos elvem volt, ami meghozta számomra a sikert: nincs elrontva a napom, ha becsúszik valami, amit nem szabadna ennem! ÉS

Még a legkisebb erőfeszítés is számít!

Ez egy nagyon egyszerű gondolat, de miután ezt valóban elhittem és beépítettem az életembe, sikerült fogynom, illetve tartanom a súlyomat.

Régen, ha már megettem mondjuk hat kocka csokit fogyókúra közben a világvégeként éltem meg és inkább utána felfaltam az egész hűtőt, mondván mert már úgyis mindegy. Tegnap ettem egy tiramisut, amiben a krémjében ugyan nem volt cukor, a piskótájában viszont igen, plusz négy pogácsát. Anyák napja volt, frissen elkészítve kínálta a nagymamám, előre el is határoztam, hogy én ugyan nem utasítom majd el. De utána képes voltam megállni ennél az adagnál és délután ugyanúgy csináltam az időszakos böjtöt, és este elmentem futni. A másik étkezésemben pedig szokásosan leredukáltam a szénhidrátot.

A második pedig arra utal, hogy lehet hogy csak 3km sikerült aznap futással és lehet hogy csak egy olyan apróságra figyelek, hogy mondjuk a húslevesnél kevés tésztát merjek és sok levet, de a végén ezek a kis dolgok összeadódnak.

2021. máj. 3. 06:55
 9/11 anonim ***** válasza:
35%

168-170 cm

65 kg

célom : 55 kg

legelőször 86 kgról indultam :)

ezt ettem ma , 11 és 3 óra közt eszek:

2 kávé

rántotta 1 tojásból, 1 szelet szénhidrát csökkentett toast kenyérrel, 1 szelet sajttal és sonkával

45g párolt zöldség

35g “slim” rizs

59g cs.mell hús

+ 2.5 l víz

heti 5x edzek, főleg kardió.

tudom, hogy kevés a kcal bevitelem, de ha többet eszek egyszerűen rosszul vagyok egész nap, hányingerem van, esetleg hányok is

2021. máj. 6. 17:08
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

168 cm, 57 kg, nő.

Nem eszek búzából készült ételeket, cukrot, rizst, feldolgozott élelmiszereket, ilyenek. Sok zöldséget eszek, és kb mindennap húst, dióféléket, tojást. Inni csak tiszta, vagy citromos vizet szoktam. Számomra szórakoztató sporttevékenységet végzek heti 2-3 alkalommal (stability, trx, pole fitness, görkori, tenisz). Naponta kétszer ettem 8 órás időintervallumon belül, mióta babát várok szükség szerint 3x. (Ha megéhezek is eszek.) Egyébként (egészséges) keto diétával (+intermittent fasting) adtam le a felesleges 13 kg-ot viszonylag rövid idő alatt. Jó ideje nem figyelem már a szénhidrát arányát az étrendemben, tehát nem követem szigorúan a diétát. Több gyümölcsöt is eszek, meg időnként hüvelyeseket is. Már nem híztam vissza így sem. Ha a babavárás alatt nagyon meghíznék, akkor visszatérek ehhez a "healthy keto"-hoz :)

2021. máj. 11. 14:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!