Az igaz hogy edzés után be kell vinni valamennyi gyorsan felszívódó szénhidrátot?
Több helyről is hallottam ilyet, hogy 10-15g gyors ch menjen edzés után hogy a kiürült glikogén raktárakat kicsit visszatöltsük
Tud erről valaki valamit? Mennyire igaz ez és ha igaz akkor mi a jeletősége?
Attól függ, mit edzel, mennyit, milyen intenzitással és milyen céllal...
Ha lenyomtál egy kemény másfél órás súlyzós edzést, vagy egy versenyfelkészülés szintű 100 km-s kerékpárt, akkor, ja, van benne ráció.
Ha kocogsz 5 km-t, vagy ellipszis trénerezel 40 percet, mert fogyni szeretnél, és ezzel támogatod meg a diétádat, akkor nem.
Első leírta a lényeget, a többi egyéni döntés kérdése. Semmilyen kárt nem okozol, lehet, hogy jobban is érzed magad. Én pl. már 40 perc kardió jellegű mozgás után szoktam gélt enni, úgy vettem észre segít tényleg az energia fenntartásában, de igazából csak "a placebóm"-ként emlegetem.
Fogyás szempontjából pedig mindegy mikor eszel, a bevitt összkalória mennyisége fog számítani. Tehát felesleges egy edzés után kínozni magad, ha éhes vagy, nem fogj jobban égni a zsír, szóval nyugodtan egyél.
3-as vagyok....a szervezeted egész nap felváltva raktározza és égeti a zsírt, az aktivitásodtól függetlenül, ez egy biológiai folyamat (illetve sok biológiai folyamat :) ).
nem attól függ, hogy kaja után mozogsz-e, hanem tényleg az egész napi (heti stb.) energiaegyensúlytól.
fogd fel úgy, hogy nem uzsiztál és nem vacsoráztál, de mozogtál, a rendszer nem talált a gyomrodban rögtön felhasználható kaját, ezért elvette a szükséges energiát a raktárakból. aztán vár, üres gyomorral meg félig üres raktárral, hogy mikor jön a következő szállítmány. a 800 kalóriával érkezik a következő szállítmány, de ha nem lépted át a kalóriakereted, és deficitben vagy, akkor nem tudja 100%-ig visszatölteni a raktárat és a zsírodból pótolja a hiányzó részt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!