Valaki, aki tényleg ért hozzá! Edzés utáni gyors felszívódású CH ok vagy nem?
Fogyni szeretnék, és a CH-t szeretném annyira lecsökkenteni, hogy a reggeli zabon és a zöldségen + esetleg min. gyümölcsön kívül ne nagyon legyen az étrendemben.
Mozgás terén a súlyzós gymes + aerob/kardio mozgásokat kombinálnám. A kérdésem az, hogy ha letolok egy kemély súlyzós edzést, utána érdemes-e a proteinturmixomba gyors felszívódású CH-t kevernem? Izomból nem szeretnék veszíteni, és amennyire tudom, azedzés után bevitt CH legnagyobb része az izmok glikogénraktárát kezdi tölteni.
Ahogy már írták, nem kell visszatölteni rögtön a raktárakat... Sokan (nyilván az emberek kis töredéke, de olyan sok ember van és sokuk edz) ketogén étrenden tömegelnek, szálkásításnál pedig valamivel gyakoribb ez az étrend. Úgyhogy akár tovább is csökkentheted a szénhidrátot, ha neked valamiért az jólesik. Izmot emiatt nem vesztesz.
A glikogénraktárak feltöltése szerintem erősen túl van értékelve. Simán lehet élni anélkül is, persze egészen kevés szénhidrát esetén edzés előtt hasznos lehet egy kis extra szénhidrát. Utána nem kell, de ha valakinek valamilyen okból az érződik jónak, tegye.
Ha csinálok egy intenzív alsó/felsőtestedzést, valahogy nem érzem az igazinak, ha utána nem fogyasztok CH-ot.
Mivel akad itthon egy 0,5 kg-os Carbox, ezért gondoltam, kipróbálom azt, hogy az edzés utáno proteinemhez keverek belőle. Nem akkora adagot, mint amit tömegeléshez ajánlanak, hanem úgy 30 g-ot, aztán meglátom, hogy mit tesz velem 2-3 hét alatt. Ha hízok, abbahagyom, de ha pozitívnak érzem a hatást, folytom :)
Természetesen úgy gondoltam, hogy azért ezt a mennyiséget is beleszámítom a napi bevitelbe.
Aerob/kardio után nyilván nem kell, az nem viseli meg annyira az izomzatom.
Köszi a válaszokat egyébként :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!