Hogy gyűjtötök motivációt, amikor úgy érzitek lehetetlen?
Tavaly márciustól szeptemberig leadtam 7-8kilót. Ennyi volt az a felesleg, amitől neg akartam szabadulni. Persze kb még volt 3-4kg felesleg, de nem akartam teljesen lefogyni.
Örültem, hogy végre hordhatok olyan pólót, ami nem bő. Hogy betűrhetem a pólókat a farneromba, és nem voltak ott a hurkák. Aztán most ebbe az egy hónapba, visszajött az egész amit tavaly leadtam, sőt, szerintem 1-2kilóval több is. Pedig ugyanúgy nem nasizom, ugyan annyit eszek, mint akkor (igazából nem szándékoztam fogyni tavaly, csak azt vettem észre, hogy vekonyabb lettem, kevesebbet mutat a mérleg, beljebb kapcsolom az övem)
De örültem, hogy így alakult, ezért tartottam magam ahhoz amit csináltam, plusz még inkább visszavettem a hizlaló kajákból.
Elment az egésztől a kedvem. Amint elkezdtem figyelni, hogy mit eszem, elkezdtem hizni.
Anyám is állandóan beszologat, hogy visszahíztam, és hogy milyen csúnya.
20l
Szia!
Tehát ha jól értem nem is tudatosan sikerült lefogynod? Nem követtél étrendet, nem számoltál kalóriákat, nem mozogtál? Nekem volt olyan, hogy egy vizsgaidőszak végére vettem észre hogy milyen vézna vagyok, annyit kivett belőlem a stressz meg a folytonos tanulás, de ezek ugye nem túl egészséges módszerek és nekem is visszajött belőle bőven.
Nem tudom nálad mi okozta a fogyást, de mint látod ez nem garantált, hogy úgy is marad, mivel ezek alapján amit leírtál nem a táplálkozás vagy mozgás miatt indult meg a dolog hanem valami ettől független jelenség miatt, pl. hormonok miatt.
Én azt mondom, hogy ne keseredj el, pont azért mert még meg sem próbáltad az életmódváltást. Szerintem ha elkezdesz sportolni, tudatosan étkezni, idővel biztos hogy kedvező eredményeket fogsz látni a tükörben.
Én amikor fogyóztam, a kalóriaszámolással értem el sok sikert, 74 kg voltam, most vagyok 53 kg 163 centihez. Most a tavasszal én is nekiveselkedtem hogy leadjam az utolsó pár plusz kilót, mert ahhoz képest hogy 19 valamennyi a BMI-m, nem olyan kevés rajtam a zsír, tehát most dolgozni akarok az izom-zsír arányon, ami szintén a vizsgaidőszakban borult így fel, leadtam a jó kis izmaimat, mert hülye voltam és nem edzettem.
Azt javaslom, hogy igyál sok vizet, végezz aerob tornákat (ezek alacsony intenzitáson kifejezetten jók zsírégetéshez) és súlyzós vagy/és saját testsúlyos edzéseket (hogy növeld az izomtömeget és ezáltal tónusosabb legyél), súlyfeleslegtől függően (ha sok a súlyfelesleg akkor a futás és az ugrókötelezés pl. nem javalott) kardiozhatsz is külön, az a keringési rendszert is erősíti valamint az állóképességet.
Szerintem kezdésnek ez jó. Velem is volt, hogy betartottam mindent, de hiába, nem láttam változást, szerintem ez sok mindentől függ hiszen a testünk működése rendkívül összetett, és ilyenkor csak türelem kell és kitartás, gondolj arra, hogy ez most ilyen időszak, de hamarosan újra beindul a fejlődés. Én még pl. azt is észrevettem, hogy nyáron tudok a legjobban fogyni, tavasszal vagy télen, amikor még hideg idő van valahogy nem megy úgy. Sok sikert, hajrá! Együttérzek veled mert most nekem is hasonló problémám van! 20/l
A legtöbb ember elköveti azt a hibát, hogy azt hiszi ami egészséges az nem hizlal.
De bizony...
A zab, rizs, bulgur, krumpli, nemelyik gyumolcs,szalamik mind brutalis kaloriakkal rendelkeznek.
Egeszseges a bulgur is pl, de ha sokat eszel ugyanúgy hízol mint a pörkölttel.
Mérni,mérni, néhányan nem is gondolják hogy a hús mellé megevett köretek mit nyomnak! Vagy az ilyen fogyis kenyerek! Ebből sem lehet csak x mennyiséget enni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!