Hogy oldjatok meg diéta alatti sutesnel hogy a család ne menjen rá a sütire?
Az 1-essel egyetértek, vagy mindenkinek vagy senkinek, vagy más alapanyagból elkészíteni ugyanazt... A mosogatás és a segítség teljesen más téma, nem mártírkodni kell, hanem segítséget kérni.
Én is sütök ilyen lisztekből, amikor ilyen alkalom van, akkor eleve úgy számolom, hogy jusson mindenkinek legalább egy darab vagy szelet, és emiatt nyilván havi 1-2 alkalommal van ilyen, mert tényleg drágák. Diétás desszertből ezerfélét lehet csinálni, nem csak sütit sütni.
A kérdés az volt mi, hogy oldjuk meg.
Én így.
Van más lehetőség is, de én nem fogom előlük dugdosni az ágy alatt, mert persze így is lehetne.
Mert valljuk be sok lehetőség nincs: eldugod, ordítasz és csapkodsz ha hozzányúlnak stb. És egyéb civilizálatlan módok.
Én értelmes emberekkel elek együtt, akiknek alap a mosogatás, akiknek alap, ha megkérem őket, hogy valamihez ne nyúljanak akkor nem nyúlnak, ha nem így lenne értelemszerűen nem velük élnek.
Szóval mi az igazi kérdés? Mert amit ide leírtál, arra nem tudom milyen más választ lehet meg adni, esetleg azt, hogy válassz a penztárcádhoz jobban illő diétát.
nem külön diétamentes sütit sütött, de amikor gyerekek voltunk de már a háztartási feladatokba bevonható korúak, akkor a nagynéném azt csinálta, hogy három részre szétszedte a mosogatnivalót (hárman vagyunk unokatesók) és akkor kaptunk sütit, ha el volt mosogatva :D Emlékszem, amikor először kitalálta ezt, akkor morgolódtunk, de eléggé hamarrászokunk hogy magunktól is segítsünk neki, pláne amikor sütit csinált.
Szerintem ez felnőtteknél is fair dolog, hogy ha már nem segítettek az elkészítésben, az utána lévő takarításban már nagyon illene. Esetleg közöld ezt velük előtte, hogy magadnak sütsz és ha ők is kérnek külön akkor a mosogatást be kell vállalniuk. Addig emg elzárod a sütit.
El lehet költözni, és akkor azt főzöl magadnak amit akarsz.
Mekkora prosztóság már csak magadnak sütit sütni. A más főztjére gondolom te is ráugrasz, ha belefér a bigott diétásba.
Csak magamnak biztosan nem sütnék ilyen méregdrága sütit, mert inkább nem ennék. De ha már megsütöm - mert az nekem jár -, a többieket biztosan nem hagynám ki belőle.
A mosogatást leszámítva - mert az jogos -, neked mennyivel van több jogod azt a sütit megenni, mint nekik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!