Mit egyek, ami kalóriaszegény, mégsincs komposzt íze?
Fogyózok, vagyis próbálok, de stresszes helyzetekben rám tör a falási roham, vagyis random az éhség. Ilyenkor mit egyek, ami kalóriaszegény?
Tehát nem egy csoda kaját keresek, ami fogyaszt, hanem amitől szimplán nem hízok.
Én ilyenkor szoktam enni pár tojást, jó ideig eltelít.
sárgadinnye, görögdinnye is jó vagy répát rágcsálni (bár utóbbitól nem feltétlenül leszel kevésbé éhes)
Én is a főtt tojásra szavazok.
Vagy 2 ek főtt rizzsel összetörve jól eltelít
Én sokat iszom. 2-2,5 liter víz, plusz teák. Zöld tea, csalán tea, csipkebogyó, gyümölcs teák...
Ezen kívül fontos,hogy tisztességes fehérje mennyiséget vigyél be. Tojás, különösen a fehérje, mozzarella, edamame bab, brokkoli, csirke, görög joghurt, tonhal konzerv vízben, chia mag, tej, kefír, túró, csicseriborsó...
Emellé sok sárgarépa, szár zeller, nyers spenót, alma, körte, paprika, uborka, édesburgonya, retek, paradicsom, saláta, kukorica, eper, szőlő, barack, dinnye. Ezek ugyan tartalmaznak cukrot de ez a cukor könnyen lebomlik, és táplálja az agyat, energiát ad.
Kenyeret kb nem is eszek csak zabkását, barnarizst, kukszuszt, meg hajdinát de azt se sokat.
Napi hány kalória a kereted? Nem lehet hogy alulőtted, és a tested kétségeesetten próbál túlélni?
Ez úgy mûködik, hogy ha hozzászoksz, akkor akkor ízletesebb lesz, pláne, ha az egészségtelen kajákat nem eszed.
Pl ha egy középkori parasztembernek, aki még mézet se evett, nem hogy kristálycukrot, betámasztanál mondjuk egy íncsiklandozó fagylaltkelyhet olcsasztott csokival a tetején, totál lehidalna.
Aki hetente bedob egy bödönnel, annak annyira már nem extatikus élmény, ezért elkezd mennyiséget enni belõle.
A jó hír az, hogy a szervezet egy idõ után visszaáll egyenesbe, alkalmazkodik.
Az alapelv diétánál az, hogy az a legjobb, ha a bevitt táplálék térfogatra sok, kalóriára kevés. Tehát jobban jársz, ha nem három kanál mogyoróvajat eszel, hanem egy nagy tál zöldséget, tejtermékkel, csirkével.
Jobb, ha nem megiszod, hanem megrágod a kalóriákat.
Emiatt jársz jobban egy alma megevésevel mint egy pohár préselt almalével.
A teljes kiõrlésû cuccok egészséges ek, de cseppet se kalóriaszegények. Az ilyen rice cakek, abonettek, mûzlik finomak, de annyira nem hatékonyak fogyózni.
Ha diétázol, én a zöldségekre, gyümölcsökre, sovány fehérjékre szavaznék, és sok vízre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!