Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tudnátok írni, számotokra...

Tudnátok írni, számotokra bevállt, kalóriaszegény ételeket?

Figyelt kérdés
Lehet készétel, vagy főzött, csak akkor írjátok le az elkészítés módját is.

2019. márc. 12. 21:34
 1/7 Thoughtful ***** válasza:
Ilyen a rizs,minden fele zöldség gyümölcs csirke rozskenyer
2019. márc. 12. 21:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Fitnesz túrógombóc vagy "gyúrós gombóc".

450 g túró, 2 tojás, kevés só, csírás zabkorpa és zabpehely nemtommennyi.

Törd át szitán a túrót vagy aprítógépben törd össze homogénre, gyurkászd össze a zabokkal meg a tojással, hagyd állni egy órát, majd gombócokat formálva főzd meg sós vízben. Akkor jó ha feljött a gombóc a tetejére.

Eritrittel összekevert görög joghurttal finom.

Én be szoktam bundázni, vajban pirított ropogós zsemlemorzsába, de kihagyhatod, anélkül is finom.

2019. márc. 12. 22:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Rakott kelkáposzta hús helyett gombával, bulgurral, zsírszegény tejföllel.

Kelkáposztafőzelék rántás helyett keményítővel, én krumplit sem teszek bele.

Paradicsomos káposzta szintén rántás nélkül.

Zöldségleves.

Rengeteg ételt el lehet készíteni diétásan.

2019. márc. 13. 07:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Párolt lila káposzta tonhalkonzervvel.
2019. márc. 13. 10:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Tej helyett kókusz tej, müzlihez, gabonapehelyhez, illetve bolti müzli helyett házi jobb. Csak veszel árpa, rozs, búza, vagy amilyen pelyheket találsz, ízesíted, ahogy tetszik (mazsola, étcsoki stb), és így nincs benne annyi cukor.

Tízóraira korpovit keksz, sovány sonka, sovány sajt, egy alma, stb. a lényeg, hogy csak egy pár falat kell, amivel kibírod ebédig.

Ebédnél levesek tészta nélkül, illetve szokásos rizs/krumpli köret helyett karfiol vagy brokkoli püré. Ehhez csak meg kell párolni a karfiolt, vagy brokkolit és pürésíteni.

Ha pedig nem megkerülhető, hogy magasabb kalóriatartalmú ételt egyél (pl. vendégség miatt), akkor a fél adaggal is hatásosan lehet csökkenteni a kalóriákat.

2019. márc. 13. 16:19
 6/7 Krisztina1117 válasza:
Én cukorbeteg étrenden fogytam le, hozzá futás és torna. 120 gr szénhidrát naponta. Én édesség függő vagyok,kis csokit mindíg eszek,csak bele számolom.:)
2019. márc. 14. 18:34
 7/7 Laylah ***** válasza:

- gyümölcsös túrókrém (túrót villával áttöröd, tetszőleges típusú és mennyiségű energiamentes édesítőt adsz hozzá, meg gyümölcsöt, hasonlóképpen)

- sokan fanyalognak, én imádom a csirke-rizs-brokkoli kombót. Csirkét apró kokckákra vágva, olaj nélkül, teflonedényben pirítom meg, rizst ételízesítős vízben főzöm, bokkolit bő vízben. Fűszerekkel nem vacakolok, mármint nem számolok belőlük kalóriát, alig egy grammokra felesleges (készétel-alapokat viszont nem használok). Brokkolira só, bors, úgy finom.

- gyümölcsös müzli magtejjel

- natúr joghurt gyümölccsel

- tortilla: egy teljes kiőrlésű tortilla lap, 40-50g pulykamellsonka, 50g zöldségkeverék, 3-4 szem mozzarella mini golyó, alacsony kcal tartalmú öntet (én imádom pl. a Blue Dragon márka sweet chili szószát, 10-15g megy belőle, kb. ugyanennyi kcal-ért). Összesen nagyjából 350 kcal.

- chia puding: 40g chia mag felöntve 30g, 3 deci magtejjel elkészített fehérjeporral. Éjszakára hagyod állni, másnapra kész. Bár fehérjéje válogatja, van, amelyikhez kevesebb tej is elég, különben kicsit folyós marad. 400 kcal körül.

- melegszendvics: Coop vollkorn kenyér 4 szelet, 40g pulykamellsonka, 30g sajt (nekem laktózmentes, de értelemszerűen light-tal jobban jársz), kevés vajkrém. 300-350 kcal körül ezt is meg lehet úszni.

- panírozott halak (Frostából van néhány féle, spenótos, sajtos-fűszeres, medvehagymás, stb.), 40-45g rizzsel, vagy 100g alacsonyabb kcal tartalmú (pl. Coop) mirelit sült krumplival, némi fokhagymás Helmann's szósszal.

Nekem a kalóriaszámolgatás vált be, általában a reggelim, tízóraim és uzsonnám fix, az ebédet és a vacsorát szoktam variálni. Lehet fintorogni ezen, hogy "de hát nem is diétás", de már leadtam így 35 kilót, különösebb megerőltetés és sport nélkül, csupán könnyű fizikai munka mellett.

2019. márc. 28. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!