Írnátok nekem fogyókúrás RECEPTEKET?
Leírom, amiket én ettem, amíg mínuszban volt a kalóriakeretem, aztán majd eldöntöd, neked ízlik-e.
Szokásos köret helyett (krumpli, rizs) karfiol vagy brokkolipüré:
A karfiolt, vagy brokkolit megmosod, rózsákra szeded, és megfőzöd ízlés szerint sós, ételízesítős, fűszeres vízben.
Amikor puhára főtt, krumplitörővel összetöröd, vagy még jobb botturmix-szal. Én még vajat se tettem bele. Kipróbálhatod más növényekkel is, pl. karalábépüré, zellerpüré. Ugyanúgy jó fasírt, húsok mellé, mint a krumpli/rizs köret.
Túrókrém (főleg tízóraira, uzsonnára jó)
Egyszerűen: sovány túró + olyan ízesítés, amilyet szeretnél. Krémesre kell keverni, és kész. Jobb, mint a bolti cukros változat.
Ízesítés pl.: kapor (ez lehet sós is), lekvár.
Aztán bioboltokban, egészséges ételekre szakosodott üzletekben kapni nocarb, vagy zerocarb tésztát. Az egyik legnagyobb találmány, tényleg alig van benne kalórai, valami 9 kcal 100 g-onként. :) Bármihez használható, ami tésztás étel alapból.
A húsvéti locsolóversem jutott eszembe:
Reggelire zabpehely,
Ebédre meg csirkemell,
Kérek tojásteleget,
Hagy növeljek tömeget!
:-)
Én köretnek pl tepsiben szoktam répát sütni. A megpucolt répát összeforgatom olivaolajjal, kis mézzel, csipet sóval, borssal,gyömbérrel és chilivel és így sütöm kb 40 percig, amíg el nem kezd karamellizálódni. Illetve én is szoktam zöldségpüréket csinálni, ahogy előttem írták már a receptet (én teszek bele vajat, annyi kell).
Én a száraz csirkemellet nem szeretem, ezért általában csirkeszárnyat, csirkecombot sütök. Bepácolom őket egy fél napra (általában szójaszószos pácba) és tepsiben sütöm azt is, kis olívaolajjal a hús alatt.
Reggelire joghurtot szoktam összekeverni mézzel, túróval és gyümölccsel vagy lágy tojást (3 perc főzés) keverek el aprított zöldséggel és sonkával. Néha rántottát eszek, ugyanígy hagymával, sonkával, gombával..
Ilyesmik.
A karfiolpüré szerintem is jó, még krumplival is keverhető, én odavagyok mindkét ízért s ez a hibrid a legjobb :D
Mondjuk a sült karfiol szerintem sokkal jobb, a zsírban sütés ki tudja hozni az ízeket s a zsír általában finomít is. De ez egyéni.
A rántották is teljesen jók s van belőlük millióféle, különféle zöldségekkel tele lehet pakolni, sajtot rakni rá, zab- vagy búzakorpát adni hozzá, bár én krumpliliszttel preferálom (az biztosítja, hogy bizonyos idő után ne kezdjek el ipari mennyiségben sült krumplit enni).
Kevésbé fogyókúrás, de szuper a banánpalacsinta. Nekem ez 5-10 dkg érett banán, 5g rizsliszt, 1 tojás, 5g zsíron kisütve, szederrel a tetején egészen fantasztikus. Ma megettem 2 adagot, mire realizáltam, hogy egy plusz sárgájával sokkal jobb. Úgyhogy csináltam még egyet.
Vagy ott van a piskóta, viszonylag klasszikusan. Kis tepsim van. 4 tojás, 4 vagy kicsit több liszt és egyéb e szerepet betöltő dolog (vegyesen szoktam s mindig másból), minimális édesítő, ha édesen akarom... S ha igazán finomat szeretnék, még 4 tojássárgája. Engem személy szerint pompásan laktat és sok dologgal ehető. Mostanában szederrel dobálom tele, de holnap krumplilisztes lesz s nyilván nem édes.
Diéta s mennyiség kérdése, mi fogyókúrás, persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!