Borsófőzelèk. Így készítem. Hogy lehetne kalóriaszegényebben?
Én ezekben sajna nem vagyok jó.
Alapesetben négy fakanál lisztből csinálok rántást, egy üveg borsót beleöntök, és még kb 2-3 dl 1,5%-os tejet.
Most kiprobáltam 3 fakanál liszt rántással, természetesen nem sűrösödött be, de inkább megettem ilyen kicsit folyósan, de ez így nem túl jó.
Szerintetek hogy csinálhatnám ezt ügyesebben?
Több borsobol csináld, és vegyél ki belőle azt turmixold össze.
Azzal suritsd.
Minimális olajon kis petrezselyemzölddel megdinsztelem a borsót, felöntöm vízzel, csak annyival, hogy "épphogy" ellepje, (szerintem mondjuk ne lepje el teljesen). 1 evőkanál zsírszegény tejfölből és kb. ugyanennyi étkezési keményítőből csinálok habarást, ezzel behabarom, mikor felforrt, épp csak 1 percig forralom és kész is. A borsót nem szabad sokáig főzni, mert kemény lesz. A keményítővel készült ételeket nem szabad sokáig forralni, mert meghígul, kóstolgatni sem szabad ugyanezért.
Ennél kalóriaszegényebb változat, ha saját magával sűríted, kiveszel a borsóból kb. egyharmadnyit, összeturmixolod, aztán visszateszed a többihez. Nekem így nem ízlett.
Köszönöm a tanácsokat! :)
Igen, rengeteg a rántásban az olaj, ezértv szeretnék valami mást.
Bocsánat ha hülye kérdés, de a habarást hogyan csinálod? Csak összekevered a keményítőt és a tejfölt? Még sose csináltam.
Illetve vajon natúr joghurtból is jó lehet? Tejföl általában nincs itthon, illetve ha vennék, nem fogyna el, emiatt kérdezem.
Sajna jelenleg nincs turmixgépem, így azt hiszem a keményítős változatot tesztelem előszor :)
Köszönöm neked is a választ! :)
Közben utánanéztem a habarásnak. :D viszont a receptes oldalon 300 g joghurtot írtak a főzelékhez. Második válaszoló neked hogyhogy elég egy ek tejföl? Szinte nincs is leve a főzeléknek amit csinálsz, és ugy használsz ennyit?
Gondolom, nem tesz hozzá 2-3 dl tejet, esetleg a levéből is önt le valamennyit.
A tejföl, joghurt szerintem nem passzol a borsófőzelékhez, savanyú lesz, nem édeskés. Egyszer régebben kipróbáltam, és nekem nagyon nem ízlett.
Szerintem tökmindegy, hogy lisztet vagy keményítőt használsz, se kalóriában, se szénhidrátban nincs számottevő különbség köztük. Szerintem sűrűbb se lesz tőle a főzelék. Egyszerűen csak legyen kevesebb leve a borsónak, akkor kevesebb habarás is elég lesz bele. A habarást csinálhatod egy kis tejjel is, ha úgy szereted.
Egy botmixert érdemes lenne beszerezned, sok mindenre jó, és egyszerűbb használni, mint a turmixgépet.
Köszi, ezt jó, hogy írtad, hogy savanyú lesz a joghurttól a főzelék. Érthető, de erre nem is gondoltam.
Akkor valószínű a tejet próbálom ki inkább. Már csak a mennyiségeket kell kitapasztalnom :D
Igen, a botmixer többször hiányzott már; pl. amnak a hiánya miatt nem csináltam még itt nálam krémleveseket soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!