Létezik kalóriaszegényebb étcsoki?
Ez fából vaskarika lenne. A csoki zsíros, ez természetes és jó. Ha lágyabb a cucc, az már nem csoki lesz, bár attól még lehet finom. Nekem is van egy receptem, ami kókusztejre épül és kalóriaszegényebb a csokinál (persze azért így is zsíros, csak sok víz is van benne). Finom, de nem annyira, mint a zsírosabb csokifélék és persze több is kell belőle. Csak akkor alkalmazom, ha kifejezetten mennyiségre vágyom, máskor sokkal, sokkal jobban megéri a csoki.
Ha esetleg a kakaóra vágysz, rengeteg, a csokinál kalóriaszegényebb vagy jobb összetételű ételt, italt ehetsz, ihatsz, amiben kakaó van.
Fagyasztott gyümölcsöt is márhatsz csokiba, az csoki is, de annál több és maga a tömény csoki kevés benne.
De 2 kocka csokival mi a gond? Az nagyon kevés kalória.
Ah, értem. Akkor önfegyelem :) Vagy a 2. kocka után már igyál kakaót (nekem érdekes módon a kávé is egész jó), persze nem cukrosat s nem túl zsírosat. Én kókusztejjel szoktam. De ha 1-2 kocka csoki kevés, akkor lehet, hogy nem kéne naponta csokizni. Vagy passzírozd bele a napi tervedbe, de azért ez nem egy egészséges hozzáállás, hogy napi sok csoki...
Nekem a csokis süti jön be, ha sok csokisat akarok (de ez igen ritkán van), persze fehérje- és tápanyagdús verzióban, hogy az óhatatlanul nem sok kalória jó dolgokból jöjjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!