Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ki milyen diétát próbált már...

Kertész Körte kérdése:

Ki milyen diétát próbált már ki, ami bírható és hatásos is volt? *többi lent*

Figyelt kérdés

Sziasztok! Hatásos diéta kellene (tudom, hogy kb. mindegyik diéta hatásos, ha betartod), ami tinédzser korban is végezhető (tudom, hogy ilyenkor sokat fejlődünk). Szeretnék lefogyni, viszont sajnos nagyon keveset tudok mozogni jelenleg, sportolni sincsen időm, a sportolást később kezdeném el, amikor már le tudtam adni pár kilót. Tehát, egy diétát keresek, ami nem megerőltető, bírható, és tinédzser korban is végezhető. Ugyanitt, mit gondoltok arról a diétáról, hogy zabpehelyliszttel helyettesítünk mindent, és így kicsit több ,mint 2 hónap alatt -10/15 kg megy le? Ezen a diétán gondolkodom még.

Válaszaitokat előre is köszönöm!!

2021. márc. 15. 12:07
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
0%

"Igen, amennyiben a kalória keretedet nem léped túl, akkor bármennyi szénhidrátot ehetsz, fogyni fogsz."

Kalkulátor szerint nekem a fogyáshoz max 180gramm szénhidrátot lehet ennem. Azaz ha ennél többet eszem túllépen a kalóriakeretem. Miről beszélünk akkor? Ez azért nem bármennyi. Ez 180 gramm.

2021. márc. 26. 10:16
 32/38 anonim ***** válasza:

Ha te kalória többletben vagy, akkor nem a kalkulátor fogja meghatározni, hogy mi miatt hízol, hanem a szervezet. Legyen 2000 a kalórai határod. A kalkulátor szerint 55-25-20 arányban határozza meg a makróidat (ch-zsír-fehérje). Grammokban ez így néz ki: 275-56-100. Ezek mellett, ha te többet eszel, mint 275 g ch, legyen mondjuk 300 g, de a zsírt arányosan lecsökkented 44 grammra, akkor ugyanannyi kalóriát vittél be, csak más elosztásban. Szerinted 2000 kcal határ, 300-44-100 makró arány mellett te hízni fogsz? Természetesen nem.

Nézzünk egy másik lehetőséget. Ugyanaz a kalória határ, de most a plusz ch mellett nem csökkented arányosan a zsírt. Így eszel: 300-56-100, ez összesen 2104 kcal, azaz 104-el túlléped a határt, hízni fogsz. Azonban, a szervezeted itt sem a "többlet ch-t" fogja zsírrá alakítani, hanem ezáltal több ch-t éget el, a fennmaradó zsírt raktározza el. Miért alakítsa át a szervezet a szénhidrátot zsírrá, ha az alap bevitt zsírból is tud elraktározni? Pontosan ezért nem is tesz ilyez a testünk. A következő linken le van vezetve, hogy ez hogyan és miért is így zajlik, de dióhéjban ennyi, ahogy leírtam.: [link]

2021. márc. 26. 10:32
 33/38 anonim ***** válasza:

" Ha például pont a kalória és szénhidrát kereted határán vagy, de benyomsz még pluszban 1-2 szelet húst (amiben ugye nincs ch), akkor mi van? Nem viszel be több ch-t, mint amennyi megengedett, mégis hízni fogsz a kalória többlet miatt."

Erre a kérdésre továbbra sem válaszoltál. Nyilván azért nem, mert kinyírja az egész szénhidrát elméletedet."

Igen ez igy van, egyértelmű kalória többlet lenne,ha a határon felül még ennék vagyis hiznék. De én egy szóval sem mondtam hogy kalóriamaxot nem kell figyelembe venni. Orvos javaslata volt, ha nem hizok 160 g ch fogyasztás mellett,ne vegyem figyelembe. Nyilván okkal javasolta. Az én étkezesi szokásaim, anyagcserém 160 gramm szénhidrát elfogyasztásával jól működik, mert úgy állitom össze, olyan ételeket eszem ami nem lépi túl a kalóriahatárt. Mondhatod hogy véletlen, vagy mondhatjuk azt is hogy 2 év alatt kitapasztaltam miket szeretek enni,az en étkezesi szokasaim alacsony kalóriájú ételeket preferálja. Igy étkezem most is, amit kivanok megeszem, de számolom a ch-t. És nem lépem túl a kalóriát.

Megint csak ugyan azt tudom mondani személyreszabás a lényeg! Lehet nálad ez nem működne mert te kalóriadús ételeket szeretsz alapbol, igy 160grammnál folyton átlépnéd a max kcalt.

2021. márc. 26. 10:35
 34/38 anonim ***** válasza:
#33 Most komolyan, neked ennyi időd van, hogy folyton kalkulálod miből mennyit ehetsz egy nap? Ez életszerűtlen! Nem lehet a mindennapokat úgy élni hogy minden egyes fingást lekalkulálok mennyi kalóriát égettem vele. Ezek kalkulátorok ajánlások alapján vannak belőve, de számos tényező befolyásolhatja meg egyetlen napon is. Nem lehet pontosan kiszámolni mennyi kalóriát éget el a szervezet. Az ilyen agyrém kalkulációs fogyókúrák sorra buknak el, mert nem felhasználóbarát, az emberek ezt nem tudják követni, nincs idejük p@csölni ilyenekkel. Lehet hogy jól ismered a száraz tényeket, de nem sokat érsz vele ha bonyolultsága miatt használhatatlan a legtöbb ember számára.
2021. márc. 26. 10:54
 35/38 anonim ***** válasza:

Bocs a #32-esnek szántam a fentieket.

34.

2021. márc. 26. 10:55
 36/38 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy számolgasd a kalóriát? Mert én nem. Én azt vallom, hogy egészséges, teljesértékű ételeket kell enni. Akkor nincs szükség kalória számolásra. Szénhidrát számolásra meg pláne nem, mert semmi köze a fogyáshoz. A rossz étrendek sajátja, hogy számolgatni kell mellettük. Mondjuk az nem értem, mivel nehezebb csak a kalóriát számolni, mint a szénhidrátot, ugyanúgy rá van írva az ételekre.

Amit a 32-es kommentben leírtam, az egy példa volt, hogy lásd, miért értelmetlen pont a ch-t számolgatni. Egy szóval nem írtam, hogy ezt minden nap nyomon kell követni. :D

Tehát te magad is elismered, hogy azért nem hízol, mert nem viszel be túlzott kalóriát. Eddig nem ezt írtad. Ezért nem értem, hogy miért ajánlgatod másnak a 160 g ch-s diétát, mert te is elismerted, hogy nem azon múlik. A linket feltételezem továbbra sem nyitottad meg és nem sikerült értelmezni az ott leírtakat.

2021. márc. 26. 13:01
 37/38 anonim ***** válasza:

"Ezért nem értem, hogy miért ajánlgatod másnak a 160 g ch-s diétát, mert te is elismerted, hogy nem azon múlik"

Azért ajálnhatom mert sokaknak beválik. Egy átlagos embernél 160g szénhidrát diéta, egészséges alapanyagokkal összeállitva nem lépi túl, a kalóriamaxot. Ha mégis, akkor újra kell gondolni az összetevőket.

Bárki aki elkezdi, 1 hét után látja elindult e a fogyás 1 hónap után pedig kiderül kell e barmit is kalóriához igazitani.

Szénhidrát is kalória. Sokan ott bukják el a kalóriaszámlálást hogy csak kalóriát számolnak, nem figyelik hogy szénhidrat is kell különben szenvedés az egész. Szénhidrátot figyelni sokkal egyszerűbb, sokkal követhetőbb.

2021. márc. 26. 13:44
 38/38 anonim ***** válasza:

"Azért ajálnhatom mert sokaknak beválik."

Sokaknak meg zsákutca, a fent taglaltak miatt.

"Szénhidrátot figyelni sokkal egyszerűbb, sokkal követhetőbb."

De miért? Ugyanúgy tudod a kcal tartalmát egy ételnek, mint a ch tartalmát. Sokan ott bukják el a kalória számítást, hogy azt hiszik, ha sikerül beletuszakolni a napi keretbe a csokit, meg a pizzát, akkor jó lesz. Azzal nem kalkulálnak, hogy ezzel sok üres kalóriát visznek be, így nem marad hely a normális kajáknak. És hiába nem lépik át a kalória keretet, mivel szarul táplálkoznak, nem képesek hosszan tartó étrendet kialakítani. Ezt persze ugyanúgy el lehet hibázni ch számolgatásnál is.

2021. márc. 26. 13:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!