Ki milyen diétát próbált már ki, ami bírható és hatásos is volt? *többi lent*
Sziasztok! Hatásos diéta kellene (tudom, hogy kb. mindegyik diéta hatásos, ha betartod), ami tinédzser korban is végezhető (tudom, hogy ilyenkor sokat fejlődünk). Szeretnék lefogyni, viszont sajnos nagyon keveset tudok mozogni jelenleg, sportolni sincsen időm, a sportolást később kezdeném el, amikor már le tudtam adni pár kilót. Tehát, egy diétát keresek, ami nem megerőltető, bírható, és tinédzser korban is végezhető. Ugyanitt, mit gondoltok arról a diétáról, hogy zabpehelyliszttel helyettesítünk mindent, és így kicsit több ,mint 2 hónap alatt -10/15 kg megy le? Ezen a diétán gondolkodom még.
Válaszaitokat előre is köszönöm!!
Hogyan ne lehetne hússal hízni? Zöldséggel is lehet többletkalóriát enni,meg hússal is.
Megint csak ott lyukadunk ki,hogy igenis számolni kell. A csoki is diétás,ha kalóruadeficitben van,hogy rohadtul egészségtelen,az más kérdés.
Meg az is fontos hogy milyen hús. Pl csülök, tepertő, libacomb, körömpörkölt is hús, meg a főtt csirkemell, a párolt lazac, és a gőzben főzött pulykamell is.
Ráadásul rostok nélkül nagyon durva szorulásod lesz, az ember nem 100% húsevő, kell neked minden féle táplálék.
Nekem kalóriaszámlálással sosem sikerült lefogynom. Túl bonyolult volt, nem tudtam összehozni.
Nálam a szénhidrátdiéta vált be, mert itt csak a szénhidrátot kell számolni. 2 hónapja csinálom, eddig 8 kiló ment le. Mindez sportolás nélkül. Sosem vagyok éhes, úgy érzem végig tudom csinálni.
Amit dsandor 62 adott tanácsot az úgy abszurd badarság ahogyan van. Egyrészt, a szervezeted nem arra van kitalálva, hogy ilyen baromságokat csinálj vele mint, hogy megvonod tőle a legfontosabb energiaforrását a szénhidrátot. A masszázsos dolog meg biztos igaz, csak azt a kalóriát nem te, hanem a masszőr égeti el abban biztos lehetsz.
A kalóriaszámlálást nem érdemes túl misztifikálnod. Neten lévő kalkulátorok sacc per kB megmondják mennyi kalória kell egy napra neked, De ezek erősen közelítő értékek csak. Arra viszont jó, hogy tudja melyik étel mit tartalmaz, mennyit viszel be. 1500kcal alá nem érdemes menned tinédzserként sem, mert magadat teszed tönkre, tapasztalatból mondom. 1500kcal is csak úgy ha nem sportolsz valamit, amint sport is bejön 1800-2000 is lehet. Ha zsírt akarsz veszíteni akkor aerob edzést csinálj (kocogás,séta biciklizés...) erősítő edzések alakformalasra jók, de zsírt nem nagyon veszítesz velük, legjobb ha kombinálod a kettőt. Rostokat, fehérjéket fogyassz rendszeresen, és ne legyél türelmetlen. Inkább legyen 5 hónap míg eléred a célod és tartson ki életed végéig, alakuljon ki benned egy egészségesebb életszemlétet, minthogy elkezd kínozni magad 2.5 hónap alatt leerőszakolj magadról 10kg-t (ami jórésze izom lesz az éhezés miatt) aztán visszaszedj 25-öt mert a tükörben még mindig nem azt látod amit szeretnél, hiszen zsírt nem vesztettél annyit mint izmot meg vizet, a mérleg kevesebbet mutat, mégis nem nézel ki jobban mint előtte, emiatt pedig feladod.
Mérleg helyett pedig javaslom a tükör használatát, gondolom a kinézetért és nem a számokért szeretnél dolgozni :).
Sok olyan fogyókúrán vagyok túl ami nagyon nem jött be. Ilyen az összes koplalásra épülő energiaszegény diéta, tiltólisták alkalmazása, 90 napos, fehérjepor diéta, böjt, 160g szénhidrát diéta, kalóriaszámolgatás/ megvonás, ilyenek.
Az egyetlen ami számomra bevált egy egyszerű lowcarb ( lchf) életmód. Napi 80-90 g szénhidráttal, sok fehérje, sok zsír, rendszeres mozgás, és havi egyetlen 1 csalónappal. Ez így nekem, az ízlésemnek, igényeimnek megfelel, hosszútávon tartható, és nem kell éhezni mellette. 2 éve kezdtem, és egyáltalán nem tervezem abbahagyni. Én már így élek életem végéig.:) 170kg --->87kg.
Itt tartok most. A fogyás persze nyilván időbe telik, lehetnek stagnálások is, a lényeg, hogy ne időszakos fogyókúraként tekints rá, legyen motivációd, hosszútávon tartható életmódot alakíts ki magadnak, úgy ahogy neked jó. tartsd is be, legyél kitartó, és ne add fel.:)
"Ilyen az összes koplalásra épülő energiaszegény diéta, tiltólisták alkalmazása, 90 napos, fehérjepor diéta, böjt, 160g szénhidrát diéta...
Az egyetlen ami számomra bevált egy egyszerű lowcarb ( lchf) életmód. Napi 80-90 g szénhidráttal"
Ez elég ellentmondásos nem gondolod? 160grammos szénhidrát diéta koplalás, a 80-90 grammos az nem?
Innen is látszik, sokan bele se gondoltok abba amit csináltok, meg ide kiirkáltok.
👏👏👏
16. Nincs benne semmi ellentmondás.
Az első években valóban nem voltam tisztában azzal, hogyan kell jól csinálni, nem kaptam más tanácsot, ( pl szülőktől, iskolai nővértől) csak hogy egyek keveset. Nem jött be. Utána még voltak próbálkozásaim, de azok sem.
Aztán jött a kalóriaszámolgatás, de az sem.
Majd 160cht orvos ajánlotta 1400-1500 kalóriakerettel , de szar volt, mert olyasmikkel kellett feltolnom a szénhidrátot ( egészségesebb verzióban) amiket utálok ( teljes értékű gabonafélék). Különben nem értem el azt a kívánt szintet amit az orvos követelt. + Mivel kalóriakeret is volt hozzá, így nem ehettem másból annyit amennyit kívántam. Nem szerettem az egészet úgy ahogy volt, sokszor éhes is maradtam és korgó gyomorral kellett lefeküdnöm, és még csak nem is volt hatásos.
A Lowcarb LCHF mellett viszont nincs ilyen kalóriakeret, alacsony szénhidrát mellett is jóval több az energiavevitelem, mégis jól haladok, és jól is érzem magam. Rá kellett jönnöm, hogy sokkal jobban laktatnak és több energiàt adnak a húsok+ zöldségek+ zsír, tojás, olajos magvak , sajtfélék, yoghurt, túró. Ez az alapja az egésznek. Eszem ha akarok, csak a szénhidrátbevitelemet tartom alacsonyan. Ennyi.
Nem olyan bonyolult. Csak régen, gyerekkoromban, illetve fiatalabb felnőttként, nem tudtam azt, hogy így is lehet.
Vagyis sima szénhidrátdiétát csinálsz. Én is.
Nekem dietetikus javasolta hogy a 160grammos diéta alatt kalóriát, makrókat ne is számoljak ha fogyok. Úgyhogy én úgy csinálom hogy csakis a szénhidrátot figyelem, ahogyan te is. Az szerintem is nehéz es bonyolult ha még 2-3 féle dologgal is matekolni kell. Pedig annyira egyszerű ez a diéta mégis sokan kritizálják mindezt úgy hogy ki sem próbálták.
De a 80 gramm elég kevés. Nem vagy rosszul? Az orvosok is azt mondják 140grammnál ne legyen kevesebb a napi mert azt már megérzi a szervezet.
#16.
Egyáltalán nem kevés. Pont hogy sokkal jobban érzem magam . Bár nem mindig ugyanannyi. Van hogy 70g , van hogy 80, és van hogy 90.
A lényeg, hogy 100 alatt legyek.
Nekem legalábbis teljesen jó ez így. Mellette munka, heti 4-5 alkalommal 1 óra mozgás, férj, házimunka, és egy energiabomba kiskutya:).
Ha kevés lenne, hidd el, nem csinálnám gond nélkül 2 éve:)
Hivatalosan LCHF az életmód neve, mert magas a zsírbevitelem ( a sablon ajánlásnál), + a fehérje is, a ch meg alacsony.
Próbáltam pl 40g körül is pár napig a szénhidrátot, de az már nem tetszett, mert sokkal korlátozottabb nyilván, az hogy ilyenkor mi fér bele. Így maradtam az átlag 80-90g mennyiségnél.
Azt, hogy így egyek, dietetikus javasolta a betegségeim miatt. Ez bevált, úgy is, hogy jóval magasabb az energiabevitelem. 2500 kcal körül jön ki 1 nap ( csak hogy legyen mihez viszonyítanod). De a kalóriákat ebben az étrendben nem korlátoztam soha. A ch számolás miatt tudom csak, hogy a kcal mennyi mert a makrók mellett ezt is kiírja az oldal amivel számoltam, és kialakítottam az életmódomat. Ennyi energia az igényem, ennyire jövök ki úgy, hogy azt eszem ami jól esik, amikor éhes vagyok, addig amíg kellemesen jóllakom, és belefér 80-90g szénhidrátba.
Az orvosi ajánlás 160g ch és 1400-1500 kalóriakeret pedig nem jött be. Az étrend maga sem tetszett, se az amilyen hatása volt rám.
Szerintem mindenkinek ki kell tapasztalni, hogy mivel érzi magát igazán jól, amellett, hogy a céljaihoz is közelebb kerül. Az én célom az egészségem, a közérzetem, energiaszintem javítása és a súlyfeleslegem leadása, és egy új, élethosszig tartó tudatosabb életmód kialakítása volt, és még mindig az:) Fogyásból sincs már olyan sok hátra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!