Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ki milyen diétát próbált már...

Kertész Körte kérdése:

Ki milyen diétát próbált már ki, ami bírható és hatásos is volt? *többi lent*

Figyelt kérdés

Sziasztok! Hatásos diéta kellene (tudom, hogy kb. mindegyik diéta hatásos, ha betartod), ami tinédzser korban is végezhető (tudom, hogy ilyenkor sokat fejlődünk). Szeretnék lefogyni, viszont sajnos nagyon keveset tudok mozogni jelenleg, sportolni sincsen időm, a sportolást később kezdeném el, amikor már le tudtam adni pár kilót. Tehát, egy diétát keresek, ami nem megerőltető, bírható, és tinédzser korban is végezhető. Ugyanitt, mit gondoltok arról a diétáról, hogy zabpehelyliszttel helyettesítünk mindent, és így kicsit több ,mint 2 hónap alatt -10/15 kg megy le? Ezen a diétán gondolkodom még.

Válaszaitokat előre is köszönöm!!

2021. márc. 15. 12:07
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Egyébként tényleg az kulcs az egészben hogy kinek mi válik be, mit tudunk könnyen beépiteni a mindennapokba, hogy ne csak valami alkalmi fogyókura legyen hanem egy életmód.

Én pl keves zsirt eszem, ezért nekem pont kell ez a 150-160 g ch. Próbáltam kevesebbel, de az nálam nem volt komfortos. Kalóriakeretet én nem is nézem. 2,5 éve csinálom, és hasonló kedvező hatásokról tudok beszámolni. De még ennyi idő után is hihetetlen érzés az, hogy jól lakottan tudok fogyni :)

2021. márc. 25. 20:32
 22/38 anonim ***** válasza:

Emberek vagyunk, mégis van hogy teljesen másképp működünk:).

Ismerek másokat is akiknek bejött a 160 ch, meg olyanokat is akiknek ugyanúgy nem, ahogy nekem se. Nincs ezzel semmi gond.

A lényeg, hogy megtaláljuk azt az életmódot ami egyénileg működőképes. Én csak azt sajnálom, hogy nem találtam rá hamarabb erre az életmódra amit 2 éve folytatok, és még az orvosok sem említették semmilyen formában. Megkímélt volna egy csomó kínlódástól és kudarcélménytől ha nem kezelnek félre, és érdemi információkat kapok.

2021. márc. 25. 20:44
 23/38 anonim ***** válasza:

Tehát először 160 g ch-t és 1400-1500 kcalt vittél be. Ezután a ch-t csökkentetted 100 alá, a kcalt pedig megnövelted 1000-el. Itt a probléma, hogy nem érted mi miért van. Nem azért élhetőbb és jobb a jelenlegi étrended, mert a ch-t csökkentetted, hanem mert a kalóriát megnövelted. 1500 kalóriával jó hogy éheztél.

2021. márc. 25. 22:18
 24/38 anonim ***** válasza:

Lehet hogy nem számolod a kalóriát, de attól még a kalória deficittől fogysz. Ezért nem értem miért a szénhidrátot számolod. Ha például pont a kalória és szénhidrát kereted határán vagy, de benyomsz még pluszban 1-2 szelet húst (amiben ugye nincs ch), akkor mi van? Nem viszel be több ch-t, mint amennyi megengedett, mégis hízni fogsz a kalória többlet miatt.

2021. márc. 25. 22:22
 25/38 anonim ***** válasza:

Miért fáj neked az, ha valakinek más a jó???

Azért jobb számomra a szénhidrátszegény 80-90g/ nap étrend, mert egészségesebb módon amúgy se tudnék több szénhidrátot bevinni, cserébe annyi fehérjét és zsírt eszem amennyi jólesik.

Emellett ( már írtam is) alapból betegség miatt kezdtem el, mert inzulinrezisztenciával küzdök ( többek közt). A szervezetem túltermeli az inzulint a szénhidrátok hatására, a fogyás pedig kb lehetetlen volt amíg nem csökkentettem le eléggé a bevitelt. Ezért kellett alacsony szintre vinnem a ch- t, aztán elkezdtem jobban érezni magam, és beindult a fogyás is. Több ch mellett ez nem történt meg.

Ennél jobban nem tudom leírni, de gyanítom, te nem is akarod megérteni.

Ez a probléma állapotfüggő is egyébként. Van akinek tolerál a szervezete 120-160 g ch-t is, van akinek meg nem. Nekem nem. Ennyi.

2021. márc. 26. 01:23
 26/38 anonim ***** válasza:

Nem fáj, hogy jó neked. Nagyon örülök, hogy jó neked. Csak ahhoz, hogy hosszútávon, egész életedben jó legyen neked, ahhoz érdemes megérteni bizonyos folyamatokat. Nem kötelező, nekem teljesen mindegy, de a te javadat szolgálná.

Továbbra is jössz az IR-el, amikor azt a sok zsírbevitel okozza, a ch csak úgymond az indikátora az egésznek. A fogyás nem az inzulin termelés mellett, hanem kalória többlet miatt lehetetlen. Az pedig hosszútávon elég nagy probléma lesz, ha ennyi állati fehérjét és zsírt fogyasztasz.

2021. márc. 26. 08:13
 27/38 anonim ***** válasza:
47%

A zsír okozza az IRt? Ennél nagyobb hülyeséget még sose hallottam.

Inkább hiszek a dietetikusomnak aki azt mondja, hogy az IR- re ch szegény, zsírban gazdag étrendre van szükségem, már csak 2 év tapasztalatából is tudom, hogy igaza van, és működik. Semmi bajom nincs. Épp ellenkezőleg. Amúgy most teljesen normális fehérje mennyiséget fogyasztok, amennyit szükségesnek érzek: régebben ettem túl keveset. Zsírral ugyanez.

De mindegy is ,reménytelen eset vagy ahogy látom. Tapasztalatom szerint ilyenekkel nem érdemes vitába szállni.

Tőlem aztán számolgasd tovább a kalóriákat, ragaszkodj ehhez az elavult ósdi, több sebből vérző régi elméleten, és egyél sok szénhidrátot, ha neked jó, engem nem zavar, de neked is tudomásul kéne venni, hogy mások vagyunk, és mindenki más más étrenddel érzi igazán jól magát.

2021. márc. 26. 09:48
 28/38 anonim ***** válasza:
0%

Bámennyi szénhidrátot ehetünk, fogyni fogunk. Ez a nap vicce 😂

Minden nyomorult kalória kalkulátor meghatározza a maximum bevihető szénhidrát mennyiséget (55%) a zsir es feherje mellett. Nem az van odairva hogy bármennyi!

Egy újabb Dr. Google-val lettünk többen...

2021. márc. 26. 10:00
 29/38 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=j8IOGejNaj0&t=1s

Nézd meg ezt a videót, le van vezetve kutatásokra hivatkozva, hogy mi az igazság. Ahogy írtam, a szénhidrát csak az indikátor. Tehát te ugyanúgy IR-es vagy, ha elmennél egy terheléses vércukor tesztre, szépen menne fel az egekbe. Amit te csinálsz, az tüneti kezelés. A betegséget csak akkor tudnád megszüntetni végleg, ha low fat étrendre állnál át. Persze nem egyik napról a másikra kell átállni, ez egyértelmű.

Sehol nem írtam, hogy kalóriákat kell számolgatni. Azt írtam, hogy a kalória többlettől hízol, a kalória deficittől fogysz, akár számolod, akár nem. Ez meg tény. A világ összes táplálkozástudományi szervezete, kutatója ezt mondja. Értem én, hogy ez neked jó, tök király. Csak a következtetésed hibás, hogy azt gondolod, azért jó, mert nem eszel több szénhidrátot.

2021. márc. 26. 10:05
 30/38 anonim ***** válasza:

" Ha például pont a kalória és szénhidrát kereted határán vagy, de benyomsz még pluszban 1-2 szelet húst (amiben ugye nincs ch), akkor mi van? Nem viszel be több ch-t, mint amennyi megengedett, mégis hízni fogsz a kalória többlet miatt."

Erre a kérdésre továbbra sem válaszoltál. Nyilván azért nem, mert kinyírja az egész szénhidrát elméletedet.

Igen, amennyiben a kalória keretedet nem léped túl, akkor bármennyi szénhidrátot ehetsz, fogyni fogsz. Mutass már valamit, ami ennek az ellenkezőjét állítja, Dr Google..

2021. márc. 26. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!