Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Bakker lefogyok étrendet...

Bakker lefogyok étrendet keresek. Szívesen megvenném. Priv. üzenetben beszéljünk, jó? Nem tudom hogy van, de nekem naponta 1400ckal -át kellene bevinnem.

Figyelt kérdés

2021. márc. 12. 16:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Hogyan ettél, amikor növényi étrenden voltál? Milyen problémáid lettek?

2021. márc. 13. 10:10
 12/18 anonim ***** válasza:
Még az kimaradt, hogy fb-n lépj be a Teljesértékű növényi étrend csoportba és kezdj el olvasgatni. Nagyon sok hasznos infó van.
2021. márc. 13. 10:20
 13/18 anonim ***** válasza:

11es, főképp varga Balázs receptjei alapján. Illetve sok szaffi free receptet is csináltam, illetve a hogyan ne halj meg könyv elvei szerint. Tehát senki ne mondja nekem hogy nem táplálkoztam jól, olyan tisztán ettem mint annak előtt sose. Mindent otthon készítettem el, igyekeztem komplettálni a fehérjét.

Elfogadom ha valakinek ez az étrend beválik, de én sajnos nem folytathattam tovább. Kimaradt a menstruációm, a hajam vészesen hullott és egyre csak rosszabb lett a vérképem. Átlagembereknek lehet jó, viszont én szinte élsport szintén sportolok. Most is folyamatban van egy kutató munka, amiben vegán sportolókat figyelnek meg milyen hatással van rájuk ez az étrend, de az adatok még nagyon frissek, így ezekre nem lehet nagyon alapozni (plusz mindenkinek más a szervezete)

2021. márc. 13. 11:46
 14/18 anonim ***** válasza:

Annyit még hozzátennék hogy nem a tojás vagy hús fogyasztással van a gond, hanem a nagyipari állattartás bánásmódjával.

Azóta húst eszek, de ritkán. Főképp tojást és tejterméket fogyasztok, azokat pedig jó forrásból szerzem be farmról, piacról, illetve juh és kecske tejtermékeket fogyasztok.

A vegán étrend etikai oldalát megértem, azt nem értem mikor sokan fogyásra, vagy arra használják hogy egészségesebbek legyenek, mert ahhoz, hogy valaki helyesen legyen ma vegán, szakember odafigyelésére van szükség. Ha a zöldség és gyümölcsök tápanyag tartalma olyan lenne mint régen, nem lenne gondunk ezzel. Például B15 vitamint se kellene mesterségesen bevinniük a vegánoknak.

2021. márc. 13. 11:50
 15/18 anonim ***** válasza:

"ahhoz, hogy valaki helyesen legyen ma vegán, szakember odafigyelésére van szükség."

Ezt a saját példámon keresztül tudom cáfolni. De ha belépsz teljesértékű növényi étrend fb csoportba, akkor ezer más példát is láthatsz.

"Átlagembereknek lehet jó, viszont én szinte élsport szintén sportolok."

Ez sem igaz, nagyon sok vegán világhírű élsportoló van. Gamechangers című filmet ajánlom.

"Kimaradt a menstruációm, a hajam vészesen hullott és egyre csak rosszabb lett a vérképem."

Ilyet soha nem hallottam olyan embertől, aki tényleg teljesértékű növényi étrendet követett. Lehet, hogy tényleg van valami nagyon egyedi betegséged. Ha esetleg leírod egy heti pontos étrendedet (ha emlékszel még rá), akkor esetleg megpróbálhatom kitalálni mi a gond. B12 tablettát szedtél?

"Ha a zöldség és gyümölcsök tápanyag tartalma olyan lenne mint régen, nem lenne gondunk ezzel."

Gabonákat is ettél? Ugye nem csak gyümölcsöt és salátát fogyasztottál?

2021. márc. 13. 13:09
 16/18 anonim ***** válasza:

Persze hogy ettem gabonákat is. A csoportban már benne vagyok amit ajánlasz:)

Én is láttam a gamechangers című filmet. Egész életemben semmi gondom nem volt a menstruációmmal, mégis mikor vegán voltam felborult a hormonháztartásom.

Mint mondtam én nem azt akarom mondani hogyha valakinek ez beválik ez nem egy jó út. Igenis lehet hasznos. Mindazonáltal azt is el kell fogadni, ha valakinek nem válik be. A vegán egy szélsőséges étrend, lehet okosan is csinálni, és lehet hogy valaki számára hasznos, de én személy szerint nem vagyok mellette saját tapasztalatból.

Minden nap szinte más gabonát, zöldséget gyümölcsöt ettem így napi étrendet nem nagyon tudnék írni neked. Dr Greger 12es listáját követtem, ha ismered a könyvét:)

2021. márc. 13. 13:20
 17/18 anonim ***** válasza:
Igen, ismerem. Az ő könyve és Varga Balázs is nagyon jó források. Esetleg kérdezted a csoportban, hogy mit gondolnak, mi lehet a baj? Vannak ott nálam okosabbak, akik talán tudnának segíteni. De ismétlem, soha nem hallottam ilyet, hogy valakinek a növényi étrendtől ilyen problémái legyenek, főleg ha nem junk, hanem whole food vegán. Én azt gondolom, hogy valami nagyon fura betegség lehet a háttérben. A fogamzásgátló abbahagyása után is sok nőnek vannak rossz tapasztalatai, pedig a fogamzásgátló nem egy hormon barát dolog. Talán valami hasonló eset állhat fenn nálad is.
2021. márc. 13. 14:23
 18/18 anonim ***** válasza:
Mármint a fogamzásgátló egy példa volt, nem arra gondolok, hogy az a baj, hogy abbahagytad a szedését. :D
2021. márc. 13. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!