Bakker lefogyok étrendet keresek. Szívesen megvenném. Priv. üzenetben beszéljünk, jó? Nem tudom hogy van, de nekem naponta 1400ckal -át kellene bevinnem.
Bocsánat véletlen elküldtem mielőtt be tudtam volna fejezni.
Tehát a vegán étkezés annyira összetett, annyi mindenre kell figyelni, hogy nem akarok olyat írni, nehogy ártsak vele. Én is próbáltam, de egészségügyi gondjaim lettek tőle. A vegát egyébként támogatom, vagy a kevés hús fogyasztást, de saját tapasztalat alapján vegán étrendet nem ajánlok és nem írok.
Akkor majd én írok növényit. :)
Azt fontos leszögezni, hogy attól még mert növényi étrendre térsz át, az még nem lesz rögtön egészséges. Élhetsz olajos sült krumplin, meg oreo kekszen, az nem egészséges, hiába nincs benne állati eredetű. Szándékosan írom így, olyan étrend nincs, hogy vegán. A veganizmus egy állatjogi mozgalom, egy életfelfogás. Attól, hogy növényi étrenden vagy, még nem leszel vegán.
Ahhoz, hogy egészséges legyél, a teljesértékű növényi étrend szükséges. A lényeg, hogy kerülni kell a feldolgozott termékeket, amellett hogy nem eszünk semmit, ami állati eredetű. Emelett tiltólistára kell tenni a fehér lisztet, a cukrot, az olajat. A cukor és az olaj is teljesen felesleges kalória. Olaj nélkül ugyanúgy lehet hagymát dínsztelni vízen, a sütést is meg lehet oldani sütőben. Nem eszünk semmilyen divatos vegán terméket, pl vegán sajtot, szejtánt, vegán bacont. A tofu sárga lámpás, nem kötelező, de belefér. Ajánlom Dr. Gregger könyveit és videóit, ő az étrend "atyja". Le tudod tölteni a daily dozen alkalmazást, ott láthatod, hogy miket kell enni és nyomon is tudod követni a táplálkozásodat. De le is írom, mik az alapvető alapanyagok: teljeskiörlésű gabonák, hüvelyesek, zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak, lenmag. Ami fontos, hogy B12 vitamint szedni kell. Minden mást be tudsz vinni a teljesértékű növényi étrenden. Nagy előnye, hogy nem kell mellette sem kalóriákat, sem makrókat számolgatni. Az a rossz étrendek sajátja. Ha azt eszed és annyit, amit és amennyit a daily dozen felsorol, akkor nem sok esélyed van túlenni magad, ráadásul sosem leszel éhes. Fontos, hogy az étel nem ellenség. Főleg nem az egészséges ételek. Enni kell rendesen, akkor is, ha fogyni vágyunk. Emelett ugyanúgy elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. Nagyjából ennyi, írj/írjatok nyugodtan, ha van kérdés, akár itt, akár privátban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!