Hogy kell elérni, hogy ne hiányozzanak a sz💩r kaják?
Szerintem két dolog kell a fogyáshoz.
Csinálni és nem csinálni.
Csinálni: főzni kell, bevásárolni, tervezni, ha nem érzed az adagokat vagy elakadtál akkor mérni.
Nem csinálni: nem szabad haszontalan vagy káros ételeket enni, illetve csakyazt szabad enni, ami az elvek alapján megengedett.
Előbbi nem okoz problémát, hiszen tudom mit kell csinálni. Utóbbi viszont annál inkább, hiszen hiába eszem reggelire zabos-szalonnás rántottát, ebédre "csirkerizst", uzsira étcsokit banánnal, vacsorára meg rakott karfiolt kókusztejjel meglocsolva, hiába lakom jól fizikailag, hiába nem ugrándozik a vércukrom, de valahogy mégis sóvárgok a Burger kinges krumpli, hambi, valamint az édességek iránt.
El fog tűnni ez a vágy? Meg fogom szokni a jó étkezést? Vagy választanom kell hogy szenvedek (lelkileg), vagy jól nezek ki?
Alkalmanként nyugodtan lehet enni "szar" kajákat. Karácsonykor, vagy ott van a szülinapi torta, vendégség. Szerintem ilyenkor nem szabad megvonni magunktól a finom falatokat csak mértékletesség kell tartani. Például most voltunk vendégségben előző hétvégén, ahol ettem a finom házi kosztból, sütikből, de tudtam hogy utánna holnaptól folytatom az étrendem, és visszatértek a jól megszokott ételeimhez.
Ajánlom Gazdag Tündi (Numbava) oldalát youtubeon, és instagramon. Sok inspirációt étel ötletet meríthetsz tőle, illetve ő is annak a híve hogy 80%ban tisztán együnk, de nyaraláskor vagy néha néha abban a 20%ban engedjük meg magunknak a "csalásokat".
Talán így lesz a legegészségesebb kapcsolata az embernek az étellel, hiszen sokat már a másik végletbe esnek át, és bűntudatot éreznek egy szelet torta után, ahelyett hogy lazítani tudnának és élveznék a pillanatot
"Alkalmanként nyugodtan lehet enni "szar" kajákat."
Ezt támogatom, vagyis inkább úgy mondanám, hogy mindenki maga döntse el. Más, ha az ember hobbi szinten gyúr és más az, ha például élsportoló. A "szar kaja" megint csak eléggé relatív. Én azt gondolom, hogy mindenki döntse el, mi a célja, mennyit akar beletenni ebbe az egészbe. Nyilván, egy durva csaló nap nem szolgálja a fejlődést, nélküle pedig effektívebb a diéta. Hogy megéri-e tartani egy ilyen napot, azt mindenki döntse el maga. Emiatt egy ilyen kérdés értelmetlen is szerintem. Van, akinek belefér, valakinek nem. Nekem például nem, de ha neked igen, akkor tégy úgy, senkinek semmi köze hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!