Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy kell elérni, hogy ne...

Hogy kell elérni, hogy ne hiányozzanak a sz💩r kaják?

Figyelt kérdés

Szerintem két dolog kell a fogyáshoz.

Csinálni és nem csinálni.

Csinálni: főzni kell, bevásárolni, tervezni, ha nem érzed az adagokat vagy elakadtál akkor mérni.

Nem csinálni: nem szabad haszontalan vagy káros ételeket enni, illetve csakyazt szabad enni, ami az elvek alapján megengedett.

Előbbi nem okoz problémát, hiszen tudom mit kell csinálni. Utóbbi viszont annál inkább, hiszen hiába eszem reggelire zabos-szalonnás rántottát, ebédre "csirkerizst", uzsira étcsokit banánnal, vacsorára meg rakott karfiolt kókusztejjel meglocsolva, hiába lakom jól fizikailag, hiába nem ugrándozik a vércukrom, de valahogy mégis sóvárgok a Burger kinges krumpli, hambi, valamint az édességek iránt.

El fog tűnni ez a vágy? Meg fogom szokni a jó étkezést? Vagy választanom kell hogy szenvedek (lelkileg), vagy jól nezek ki?

2021. febr. 23. 15:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, erre én is kíváncsi lennék.
2021. febr. 23. 15:48
 2/14 anonim válasza:
86%

Én is így eszek kb.

De ha megkívánom a Burger Kinget megeszek egyet ebédre.

2021. febr. 23. 15:52
 3/14 anonim ***** válasza:
91%
Ezek jórészt csak megszokások. Nekem akkor múltak el a hasonló vágyaim, amikor láttam, hogy az egészséges étrend és a sport mellett mennyivel jobban érzem magam és mennyivel jobban is nézek ki.
2021. febr. 23. 16:10
 4/14 anonim ***** válasza:
98%
Én úgy vettem észre, hogy választani kell. Az elején hatalmas motivációm volt és akkor sikerült kb. heti 1-re redukálni a s z a r kajákat. Most, hogy már nincs nagy motivációm, most már nem sikerül. Hiába állítják, hogy ha kiegyensúlyozottan eszel, meg nem vonsz meg magadtól semmit, akkor nem fogsz ilyeneket kívánni. Hát ez nálam nem igaz.
2021. febr. 23. 16:14
 5/14 anonim ***** válasza:
72%

4-es

"Hiába állítják, hogy ha kiegyensúlyozottan eszel, meg nem vonsz meg magadtól semmit, akkor nem fogsz ilyeneket kívánni."

Mi számít kiegyensúlyozottnak? Azért valamit muszáj megvonni, pl burger king, cukros üdítők stb.

2021. febr. 23. 16:22
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudom elképzelni, hogy ezután egész életemben csak egészséges kajákat egyek. Pedig én is jobban érzem magam olyankor. Még édességeket is eszek, sütök zablisztes édesítőszeres desszerteket. Mégis vágyom a pihe-puha nagyon krémes és édes sütire, tortára, az édes tésztákra, stb. Hiába tudom ésszel, hogy nem kéne, legkésőbb mikor elérem a célom a fogyásban, vissza fogok térni az egészségtelen étrendre. És ez így váltakozik folyamatosan.
2021. febr. 23. 16:25
 7/14 anonim ***** válasza:
69%
Egy ido utan elmulik a vagy hogy ilyeneket egyel 2-3 honap kb.
2021. febr. 23. 16:48
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy idő után halványodik. A cukor pl függőséget okoz, ha leszoksz róla, akkor nem sóvárogsz úgy, nekem egyszerűbb semmit sem enni belőle, mint csak egy picit, mert ahogy eszem, eljezdem kívánni. Sütikre, ha pesti vagy, akkor zabrakadabra. Van tápanyagtáblázat, semmiben sincs cukor/fehérliszt, de nagyon finom. Egyszer rendeltem társaságba, ahol volt tejérzékeny és cukorbeteg is, de az egészségesek is jóízűen ették, mert nincs mellékízük.

Meki nekem nem hiányzik, de különleges alkalmakkor nem különcködöm. Pl ha társasággal pizzát rendelünk, akkor eszem belőle. Szerintem sokaknak ez okoz negatív érzést, hogy semmit sem szabad, amit másoknak igen és folyamatosan különcnek érzik maguk.

2021. febr. 23. 17:50
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én már nem tudnék másként enni, annyira megszoktam. Szerintem a titok, hogy mindenre találj alternatívát: Pl tejbegríz helyett zabkását eszek fehérje porral, péksütiket ha megkívánom néha otthon sütök valamit a receptjeim közül, egészséges alapanyagokból. Folyamatosan összegyűjtöttem egy csomót, szóval van miből válogatni. Mivel nem vonok meg magamtól semmit amit megkívánom, csak máshogy készítem el, nem sóvárgok utánna. Nálam fontos volt hogy találjak olyan recepteket, amivel finoman tudom elkészíteni az egészséges ételeket: halfűszerezés, szaftos csirkemell, krémes édes túró.. Stb.

Plusz ami még motivál az az edzés és a környezetem. Jó érzés hogy valójában táplálom a testem, a minőségi ételek fogyasztása pedig Sok mindenért kárpótol: szép haj, bőr, nincs puffadás, nem lyukadnak ki a fogaim.

2021. febr. 23. 19:00
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem már nem hiányoznak az egészségtelen ételek (bár ki mit vél egészségtelennek). Ahogy előttem írták, az sokat segít, ha találsz vagy tudsz készíteni a diétádba illő alternatívákat.

Ha hamburgert akarok enni, akkor sütök marhahúspogácsát, és megeszem zöldségekkel (a buci nekem nem hiányzik, de abból is kereshetsz valami jobb fajtát).

A sült krumpli szerintem nem ördögtől való, én néha eszek, de magamnak sütöm (nem étolajban).

Édesség gyanánt van itthon étcsoki, gyümölcsök. Néha csinálok turmixot, chia pudingot, fahéjas reszelt almát, palacsintát, sütit (van pár bevált receptem).

A hétköznapokban tartom a diétámat, vendégségben viszont nem utasítom vissza a tortát, sütiket. De azt vettem észre, hogy már nem kívánom ezeket annyira, mint régen, nem is szoktam sokat enni belőlük.

2021. febr. 23. 19:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!