Ehetem ugyanazt fogyókúra alatt?
sziasztok,
azt szeretném megkérdezni tőletek hogy ehetem e ugyanazt általában minden nap, fogyókúra alatt?
165cm vagyok és 75kg
le akarok fogyni 60kg ra
de nem vagyok annyira a minden nap egyek mást reggelire, ebédre stb. híve
ha például minden nap ugyanazt eszem és mellette ugyanúgy tornázok, attól ugyanúgy tudok fogyni?
persze van az étrendbe zöldség is és hús is ,
leírok egy példát
reggeli: 2tojás citromlés víz
tízórai: light görög joghurt
ebéd: teljes kiörlesu lisztbe sült csirkecomb mellé zöldségköret,
vacsora: 2db virsli és zöldségek
ha tudtok valami ötletet esetleg még napi étrendbe akkor megosztjátok velem légyszíves?:)
Próbál meg a zöldségeket mindig, vagy legalább pár naponta váltogatni! Pl. ma a csirkéhez egyél sütőben, olaj nélkül sült céklát, holnap párolt zöldbabot, holnapután vegyes zöld salátát, aztán párolt brokkolit, stb.
Ugyanígy az esti zöldséget is.
Illetve, a csirke helyett heti 1x legyen valami hal, 1x meg egy szelet marha.
Edzésnapon nyugodtan ehetsz a déli csirkédhez valami egészséges szénhidrátosabb köretet: rizs, kinoa, bulgur, édesburgonya.
Illetve, a reggeli tojáshoz én ennék valami (nyers) zöldséget.
Így biztos, hogy nem lesz semmi gond.
Ezekkel az adatokkal majdnem 1500 kcal a BMR-ed... 1300 nagyon kevés, kiváltképp, ha edzel mellé, főleg azért, mert nem fogsz tudni visszavenni belőle, ha megáll a fogyásod.
Inkább a helyedben 2 hétig ennék 1500-öt, mellé mozognék, amit akarok, és 2 hét múlva megnézném, mennyit fogytam.
Ha a KÉT hét alatt 1-1,5 kg megvan, akkor jó. Amikor heti 0,5 kg alá egy a fogyás, akkor vennék vissza ebből a kalóriából, VAGY fokoznám az edzést.
Hidd el, én is 1200 kalóriával kezdtem, és nagyon megszenvedtem, mikor nem fogytam ezzel tovább. Ne rontsd el már az elején.
19-esnek van igaza. viszont én nem adnék határidőt, hogy mikor látszik x kiló, mert van, aki lassan reagál, és akkor csak elkeseredsz, ha nem sikerül valami 1-2 hét alatt.
ha beállítasz egy kalóriamennyiséget, akár 80-90 napig is tartani kell, hogy igazán lásd az eredményét (és ha akkor nem látsz eredményt, akkor újra kell értékelni az egészet, és nem feltétlenül a kalóriakeretet, hanem hogy mennyire tartottad be).
hasznos dolog a célul kitűzött súlyodhoz mérni a mostani kalóriabeviteledet, ez nálad napi 1600 kalória kb., tehát adhatsz magadnak egy sávot pl. 1500 és 1700 között - ha ezzel működsz kb. 3 hónapig, akkor lesz eredménye, és jó eséllyel kitartasz, mert nem éhezel.
arra meg ne hallgass, aki azt mondta, hogy ekkora túlsúllyal nem lehet rendesen mozogni. egyrészt nem "akkora" túlsúly, másrlszt meg simán. hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!