Reggel alig bírok enni, este meg nagyon megéhezem, mi a megoldás?
" miért a reggeli a legfontosabb étkezés? mert azt tartja a mondás?"
Leírtam, de ha bármi hajlandóságot mutatnál az értelmes vitatkozásra, akkor elolvastad volna. Ehelyett csak pofázol.
Miért a reggeli a legfontosabb? Azért, mert a szervezet x óra éhezés után végre tápanyaghoz jut, ergo a felszívódás (az edzés után) itt a legintenzívebb. Magyarán olyan mennyiségű és minőségű tápanyagot kell betöltened, ami nem csapja ki az inzulintermelést, de még is megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjét, szénhidrátot, zsírt és rostot tartalmaz. Ezért.
"- honnan veszed, hogy itt hasznosulnak leggyorsabban a tápanyagok?"
Nem fogom még egyszer leírni, mert ostoba vagy mint egy bot.
"- miért éhezne a szervezet alvás közben? nem éhezik, hanem regenerálódik. van, aki képtelen reggelire bármit is enni, azt tömni kéne, mint a libát, mert addig "éhezett"?"
Igen, regenerálódik, elhasználja a tápanyagot amit előző nap magadba tömködtél. Reggelre nincs benned semmi. Normális esetben 3-4 óránként étkezni kellene kisebb adagokban, hogy folyamatos legyen a tápanyagutánpótlás. Persze lehet bezabálni, és emészteni egész nap, de az se nem egészséges, se nem célravezető
"- ha már azt mondod, a reggeli legyen a "legegészségesebb" (ez is egy relatív fogalom, de ok), és megadsz egyetlen fajta ételt."
Te ostoba tulok, a tojás, zöldség, rozsos szénhidrát neked mióta egyfajta étel? Kicsit hosszabb lett volna leírni és kifejteni, hogy bármit megehet, ami fedezi megfelelően a mikroanyagtápanyagszükségletet, nem dobja meg az inzulintermelést, nem tartalmaz rossz fajta zsírokat és százalékos arányban picit több a mennyiség ennél az étkezésnél, mint a nap többi étkezésénél, nem gondolod?
"de mi van, ha a kérdező utálja a tojást, meg a rozsos zsömlét, miért akarod meghatározni konkrétan, hogy ezt egye reggelire."
Akkor mást eszik, ami hasonló tápanyagokkal bír. Ő értelmes ember, és vélhetőleg rájött erre. Te nem, mert olyan mérhetetlenül buta ember vagy, hogy az a csoda, hogy nem ordítasz fájdalmadban egész nap.
"- estére ugyanez, miért tömjön magába 250g (!!!) túrót, pláne, ha esetleg utálja. és egész nap kell inni, nem este egy litert leszurkolni, hogy aztán járjon ki éjjel folyton pisilni (még a végén elfelejtene a szervezete egyhuzamban éhezni 6-7 órát)."
Azért, mert lefekvés előtt lassan felszívódású fehérjét kell fogyasztani ahhoz, hogy ébredésig viszonylag folyamatos legyen az adagolása. Neked tényleg valamiféle szociális érzékenységed lehet, aspergeres nem lehetsz, mert azok legalább kiemelkedően okosak. Talán valamiféle fogyatékosságod van.
10
Ez kész :D Számold ki mennyi tápanyag van abban, amit leírtam. Mennyi kalória összesen, és ez mennyi fehérjéből, szénhidrátból, zsírból áll. Megkapod a választ. Ez természtesen akkor érvényes ha rendszeresen sportol a kérdező, ami azért sejthető mert nem írna ide máskülönben.
"Ebben a kategóriában van a legtöbb magát okosnak és szakértőnek gondoló ember úgy, hogy az ország 3/4-e túlsúlyos vagy elhízott, kész vicc :D és akkor még ilyenek hülyéznek le másokat, jézusom gyere le."
Pedig mennyire egyszerű lenne, ha ezeket a dolgokat elolvashatnád az interneten maximum 20 oldal terjedelmben... ja! hogy ez így is van? Hát ez tényleg vicc, hogy az emberek ennyit nem képesek megtenni saját magukért.
13.
ezzel az emberrel tényleg felesleges eszmét cserélni, leragadt valahol tizenéves elméletek szajkózásánál, amiket már rég meghaladott a tudomány, egyes állításait egyenesen cáfolták már, másokon finomítani lehetne, én mindig szívesen diskurálok, de egy ilyen stílusú és felfogású, elméleteiben megrögzött emberrel igazán felesleges, teljesen igazad van.
(3. és 9. voltam)
"Igen, regenerálódik, elhasználja a tápanyagot amit előző nap magadba tömködtél. Reggelre nincs benned semmi. Normális esetben 3-4 óránként étkezni kellene kisebb adagokban, hogy folyamatos legyen a tápanyagutánpótlás."
Jaj, jaj, nagy tévedések vannak itt! Először is a szervezet elég jól tud tápanyagokat raktározni, így nem kell aggódni miatta, nem fog pár óra alatt kifogyni. Emellett az emésztés időbe telik, az éppen aktuális étkezésed órákkal később lesz elérhető tápanyagként, természetesen anyagi minőségtől függően, sima cukor 2óra múlva, zsírok és a lassú felszívódású szénhidrátok esetében egy nappal lehet számolni, míg mind felszívódik.
Ha úgy működnénk, ahogy hiszed, már kihalt volna az élet a Földön.
Egyébként klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a fogyás szempontjából lényegtelen, hogy mikor, milyen elosztásban viszed be a napi élelmiszereket. Gyakori étkezés viszont komoly rizikófaktor az inzulinrezisztencia kialakulásában.
17. gondolom jól esik csak úgy beböfögni, hogy mindenki hülye és semmi más érvet nem felhozni.
sajnálom, de a 15-ösnek tökéletesen igaza van (ha nem, akkor visszakérem az iszonyat tandíjamat)
Szerintem is jo sok hulyeseget irnak 😅 de en mar nem szoktam vitatkozni csinalja szarul aki nem nez utanna vagy nem hallgat a tapasztaltabbra.
Sportolokent tudnom kell iranyitani a sulyom es a makrok aranyait celnak megfeleloen.
Dietaba erdemes 3-4 orankent enni mivel ha ritkan eszel lassul az anyagcsere meg raktaroz a szervezet. Ha meg sportol az ember akkor foleg. Egesz napos tapanyag ellatas kell. A reggeli eleg fontos etkezes. Ha azt jol eltalalod nem tor rad az ehezes napkozbe meg nem leszel mar delbe faradt. Az h ki hanykor az valtozo.. en pl ehgyomorra edzek es csak utana reggelizek. Most nem dietazok. Reggeli: Rizskasa, protein, banan, mogyorovaj. 100ch 40g feherje 20g telitettlen zsir. Utana van 2 nagy adag husos zoldseges kajam. Egyik rizzsel masik durummal. Plusz becsuszik vmi protein palacsinta vagy tejberizs, zero fagyi vagy ilyesmi. Estere meg rantotta sonka zoldseg pufirizs.
ok, akkor "mivel ha ritkan eszel lassul az anyagcsere meg raktaroz a szervezet" ez konkrétan nem igaz.
"Egesz napos tapanyag ellatas kell." -- egyáltalán nem muszáj.
azt írod, hogy a reggeli elég fontos étkezés, aztán elmondod, hogy éhgyomorra edzel :D de ha (az elméleted szerint) folyamatos tápanyag-ellátás kell, akkor miért nem veszel magadhoz valamit már az edzés előtt, hogy legyen energiád?
gondolom azért csinálod ezt, hogy "hatékonyabb" legyen az edzés (ha nem, és pusztán azért, mert neked így esik jól, akkor bocs, természetesen ezzel nincs semmi baj), de tanulmányok (most nem keresem elő őket) már bebizonyították, hogy semmi köze az éhgyommorra edzésnek a több kalóriaégetéshez, maximum azt lehet elérni, hogy adott esetben a szervezet a nap többi részében hajlamosabb inkább szénhidrátból fedezni az energiaszükségletét mint zsírból (tehát sokan éppen annak mennek ellene, ami tulajdonképpen a céljuk lenne, mert trendi éhgyomorra edzeni)
mondjuk megismétlem, aki azért teszi, mert semmi kedve reggel enni vagy nem akar kajával a hasában edzeni, abban semmi kivetnivalót nem találhat senki. viszont te magadnak mondasz ellent, mert azt mondod, hogy egész napos tápanyag-ellátás kell.
Ehgyomorra esik jol. Mindig is ugy edzettem. Meg olyan koran van ha melo elott edzek, hogy nem tudnek am se enni. Nekem kell eves utan 1 ora legalabb h jol menjen az edzes. Volt h felkeltem emiatt megkorabban egy darabig de nem volt nagy kulonbseg. 2 ifbb pro haverom is van. Az egyik ehgyomorra edz a masik mindig eszik :D szval gondolom h nekem teljesen mind1 ha kb nekik is. Abban viszont egyetertenek hogy 3-4 orankent kellene enni.
De szerintem mindenki mas egy kicsit es sokfelekeppen mukodik. Mindenkinek ra kell jonni h neki mi a jo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!