Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van szerencsétlen genetika,...

Van szerencsétlen genetika, vagy csak mértéktelen zabálás?

Figyelt kérdés

Nem értem ezt a konklúziót, ha egy ducibb barátnőm azt mondja hogy én nem érthetem, jó a genetikám...

De 4000 kcal nekem is 4000 kcal, ahogyan neki is.

Megeszek egy pizzát és vékony vagyok, ő ránéz valamire konklúzió is ilyen.

Értem hogy van aki HAJLAMOS, de ahhoz hogy 80 kg legyen, be kellett tolnia minden egyes kalóriát a szájján. Ha én is ugyanannyit toltak volna be, ugyanannyi kg lennék. Szerintem nincs olyan EGÉSZSÉGES lány aki nem hízik ha többet eszik a kcal szükségleténél..

Tévesen gondolom hogy ezek az “eszmék” hatalmas baromságok?

2021. febr. 5. 16:14
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
(egyébként a 4-es voltam, csak ez még kikívánkozott) 😅
2021. febr. 5. 20:36
 12/24 A kérdező kommentje:

Nem akartam senkit bántani, de igen, amit a 9-es írt azzal tudok azonosulni, egyetérteni!

De a többiek is jókat írtak, köszi!:)

2021. febr. 5. 21:05
 13/24 Akitakarsz válasza:
41%

Többé kevésbé van.

De azt is figyelembe kell venni hogy ez a legegyszerűbb magyarázat.

Aki nem hajlandó változtatni vagy felismerni hogy annyit zabal mint a 4 éves koca az ilyen egyszerűen le tudja ezzel tudni a dolgokat.

2021. febr. 5. 21:08
 14/24 anonim ***** válasza:
70%

Van ilyen, hogy valaki könnyebben hízik, de ez nem jelent kifogást arra, hogy betegesen elhízott legyen. Nehezebben fogy, persze, de ahogy a kérdező nagyon jól elmondta, azért csak megette mindazt, amitől elhízott...

Én voltam 130 kg is, és pontosan tudom, hogy nagyon szarul ettem, összezabáltam mindent, az édességtől a császárszalonnáig. Aztán összekaptam magam, fogytam 50 kilót, és még most is van rajtam plusz 8-10 kiló, pedig heti 5x edzek és tényleg nagyon megnézem, mit eszek, és a napi 1600 kalóriát nemigen lépem túl (számolom). De már nagyon nehezen mennek le a kilók (nem adtam még fel)

Szóval rossz genetikával vagyok "megáldva", DE! Azért nem mindegy, hogy valaki 130 kilósan hivatkozik erre, vagy 75 kilósan.

2021. febr. 5. 21:32
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Én 3 éve együtt lakom az egyik barátnőmmel, együtt vásárolunk és főzünk, együtt járunk edzésre heti 2x, egy szakra járunk és általában együtt is megyünk órákra és együtt tanulunk stb. Nem vagyunk összenőve, de azért nagyon hasonló az életvitelünk. Egy-két centi híján ugyanolyan magasak vagyunk és ő 46 kg, én pedig 78. Hogy mondjak másik példát is, a testvéremmel együtt nőttünk fel (tehát ugyanaz a család, ugyanazok a szokások, ételek stb.) és ő 53 kg, én pedig 78. Vagy van olyan barátnőm, aki pedig kifejezetten egészségtelenül él és összevissza eszik mindent (cukrok, csokik, csipszek, kekszek, alkohol, tészták, péksütik, cukros joghurtok stb.) és nem mozog semmit, de mégsem volt elhízva soha. Nyilvánvalóan nem arról beszélek, amikor valaki már tényleg kórosan elhízott és egyértelműen gond van az életmódjával, mert olyankor valóban nehéz ráhúzni, hogy "ez pusztán genetika". Ettől függetlenül ott is lehetnek egészségügyi problémák a hátterében, ezt sosem szabad kizárni és szerintem fontos is kivizsgálni. Ugyanakkor az biztos, hogy rengeteg múlik az adott ember szervezetén.
2021. febr. 6. 01:12
 16/24 A kérdező kommentje:

15: attól hogy ugyanaz az alapanyag még ehetsz belőle többet. Ha naponta nem ennél 1200 kcalnál többet te is 54 kg lennél?

Kár ha akarsz, aztán lehet neked így tetszik a tested. Csak érdeklődök, ne egyél meg, 78 kg annyira azért nem vészes:D

2021. febr. 6. 06:51
 17/24 anonim ***** válasza:
42%

Mi a f ert vagyok mar megint lepontozva? 5os vagyok.

Vicc.

2021. febr. 6. 07:43
 18/24 anonim ***** válasza:
69%

15-ös vagyok

Nem eszem többet mint ők, sőt. A kalória csökkentés pedig nálam nem elég a fogyáshoz, oda kell rá figyelnem, hogy konkrétan mit, miből mennyit, mikor eszem és sportolnom is kell. Tudok fogyni, de nem a “normális” vagy átlag módon, hogy mindent eszem csak mértékkel stb., hanem ennél több odafigyelést igényel, erre rájönni sem volt egyszerű (orvos, vizsgálatok, próbálkozás), lassabb is a folyamat és elég nehéz is tartani (pl. csomó mindent nem ehetek egyáltalán). Nem minden a kalória.

2021. febr. 6. 07:52
 19/24 Akitakarsz válasza:
7%

#5/#17

Tudod hogy van ez. Fáj az igazság ezért lepontozzák az embert

2021. febr. 6. 09:17
 20/24 anonim válasza:
72%

Én napi 1-1,5 órát edzek, átlag 1200 kalóriát eszek (ch mindig 100 alatt van és a kcal nagy része sovány fehérje) és mégis 72kg vagyok. Barátnőim napi kétszer ekkora adagok és 0 sport mellett 15-20 kilóval könnyebbek nálam. Sajnos a pajzsmirigy betegség ilyen, 1200kcal a BMR-om.

Persze tudom sokan a túlevés miatt túlsúlyosak, de olyan bántóak tudnak lenni az ilyen kérdések 😔

2021. febr. 6. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!