Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy kell sózni az állábi...

Hogy kell sózni az állábi ételeket?

Figyelt kérdés

Rizs kuszkusz bulgur.

Azt vágom, hogy 2x annyi víz megy bele mint a kaja súlya de a sót milyen arányban kell bele tenni? Sajna mindig elrontom

2021. febr. 5. 13:28
 1/9 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen, hogy hogyan kell, ahogy neked ízlik. Jegyezd meg mennyit teszel bele, aztán legközelebb többet, vagy kevesebbet.
2021. febr. 5. 13:53
 2/9 A kérdező kommentje:
Épp ezaz , hogy sose találom el általában sotlan lesz
2021. febr. 5. 14:24
 3/9 anonim ***** válasza:

Anyósomtól tanultam, hogy amikor felforr a vízzel, akkor kóstolom meg a levét, ha kb annyira sós, mint a húsleves, akkor lesz jó vele a rizs vagy egyéb.

Ez az egy biztos módszer van, így nem lényeg a mennyisége az ételnek, a felforrt leve számít.

2021. febr. 5. 15:41
 4/9 anonim válasza:

Ezt úgymond tényleg érzésből lehet.

Ha nem sikerül, akkor azt tudom javasolni, hogy amennyi sót bele akarsz tenni, azt előtte mérd ki. Azaz mérleggel kiméred, amennyit bele akarsz tenni, vagy a másik opció, hogy kanállal. Pl. egy teáskanálnyi sót használsz elsőnek. Tök mindegy, csak legyen valami mértékegysége a sómennyiségnek, amennyit beleteszel.

Innentől kezdve van egy viszonyítási alapod, és legközelebb ahhoz mérten használsz több/kevesebb sót. Egy idő után biztos vagyok benne, hogy már érzésből is menni fog, csak előtte be kell kalibrálnod magad. :)

2021. febr. 5. 15:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem vannak műanyag mérőkanalaim, amikkel pont úgy jön ki, hogy 1/4 teáskanál s-budget ételízesítő = 1 g. Én 100 g száraz kuszkuszra szoktam ennyit tenni (más fűszerek mellett, neked lehet hogy több kell). Színültig töltöm a mérőkanalat és lesimítom a tetejét, így elég pontosan lehet vele mérni. Kipróbálod ennyivel, ha kevés, akkor legközelebb 2 g-ot teszel stb. A lényeg hogy a mérőkanállal mérve pontosan fel tudod írni a mennyiséget, és a következő alkalommal korrigálhatsz, attól függően, hogy sok volt vagy kevés.

Viszont ez csak vegetával működik, sóval nem, mert az sokkal töményebb és a legkisebb mérőkanálnyi só is túl sok lenne a legtöbb étel esetén.

2021. febr. 5. 16:34
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

Azta k*rva. Remélem tudod, hogy a 85 grammos eledelből annak a kutyának, ha csak azt adsz neki, legalább hármat meg kellene ennie egy nap, 3 részre elosztva? :D

Ha meg csak szárazat adsz neki, 100 gramm kb egy 5 kilós kutyának van, ha a tiéd 10 kilós pl. akkor már 170 gramm kell neki egy nap.

2021. febr. 5. 16:51
 7/9 anonim ***** válasza:
6. Hűha, rossz válasz, nem ide jött volna. XD Sry.
2021. febr. 5. 17:00
 8/9 anonim ***** válasza:
6.:):)
2021. febr. 5. 17:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Azt a kutyafáját. :-)
2021. febr. 5. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!