Hogyan eszitek a zabkását?
Most nem arra gondolok, hogy tejjel vagy vízzel főzitek-e, hanem extrákra.
Sose volt nagy kedvencem de most elkezdtem variálni és így már jobb.
Most így csinálom:
20g zabpehely, fél dl tej, 1 gyümölcs felszelve, fahéj, 2 ek görög joghurt a tetejére. Éjszaka meg is puhul.
De gondolkodok még valami ropogóson is, pl mandula vagy granola rá.
Ti milyen extrákat tesztek bele?
zab, tej, méz, kakaópor
A kedvencem, sosem próbáltam másfajtát mert annyira ízlik
30 g zab, 10 g chia mag, kb 1 dl tej, kicsi méz. Ez az alap.
Aztán kedvemtől függően fél banán pürésítve/ csokis fehérjepor/ vaníliás fehérjepor.
Én is éjszaka áztatom.
Mostanában darált mákot is, mézzel...olyan kb mintha elázott mákos gubát ennék 🙂
Aszalt áfonyát, néha diót, mandulát szórok rá, plusz fahéj
Fagyasztott erdei gyümölcs. Reggelre kiolvad benne (picit kevesebb folyadék így elég hozzá, hogy nagyon ne legyen híg), az egész átveszi a gyümölcsök ízét, szerintem nagyon finom.
Olajos magvak, granola is jó ötlet. Esetleg a magvajakat is kipróbálhatod, ha szereted., tetejére tenni, vagy belekavarva.
Kb. 40-50 g zabpehely egy mikrózható tálba, késhegynyi fahéj, negyed kiskanál negyedannyi, egy lapos kiskanálnyi holland kakaópor, és kb 2.5x annyi vízzel öntöm fel. Ezt mikrózom 1 percig, utána én várok, hogy kihűljön. Ezután 70%-os étcsokit kockázok bele, és úgy eszem. :)
Néha rakok bele kókusz reszeléket, kókusztejjel is próbáltam, de nem elég kókuszos sosem.
Én reggel nem ehetek tejet és gyümölcsöt, így ha édesre vágyom, így készítem el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!