Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy tudnék ezen túllépni?

Hogy tudnék ezen túllépni?

Figyelt kérdés

Tudom hogy önmagamat kell első körben össze szednem de nagyon jó lenne ha tudnátok tippeket adni hogy tegyem.

Borzasztóan el vagyok keseredve 176 cm vagyok és 90kg.

Nyolcadik osztályos koromban voltam ennyi sajnos a hormonok miatt. Utána középiskolában lefogytam 68-70 kgra a 90 napos diétával.

Sajnos azóta felszaladtak rám újra a kilók és úgy érzem lelkileg semmi erőm végigcsinálni egy életmód váltást. Pedig erre lenne szükségem. Huzamosabb ideig sportoltam is de sose értem el azt a kívánt eredményt.. így sajnos a sporttal kapcsolatban is kudarc élmény van inkább mint siker..

Kértem már személyre szabott étrendet. De az hogy én minden nap kalóriát számoljak egyszerűen nem megy. Csianltok egy darabig de akkora figyelmét kellett ennek szentelni hogy nekem ez nem ment. Állandóan számolni mérni mindent.

Ráadásul tele volt hússal az az étrend pedig kértem hogy ne állandóan az legyen benne jó lett volna ha inkább zöldséges ételek vannak helyette.

Szóval úgy érzem minden próbálkozásom kudarcba fullad és erőm nincs lelkileg ehhez.

Ti mit javasolnatok? Hogy egyek? Mit egyek? És hogy tudnék magamba lelket önteni?

2021. febr. 2. 20:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát, szerintem amíg nyafogsz, meg sajnálod/sajnáltatod magad, nem fog változni semmi.

Majd ha teszel érte valamit, akkor fog. Dönts, hogy IGAZÁN akarsz-e változni, és ha igen, akkor cselekedj annak megfelelően.

A kalóriaszámlálás nem bonyolult. Egy idő után rutinból megy. Tudod, hogy 2 tojás mennyi, hogy fél zacskó fagyasztott zöldség, stb. Kiszámolod egy 20-30, általad kedvelt élelmiszer adott mennyiségének a tartalmát, és annyi. Ezekből a panelekből építkezel. Olyan ételek legyenek amiket szeretsz. Ha zöldség, hát zöldség, de azt azért tudd, hogy tartós, egészséges, esztétikus fogyás nincs megfelelő fehérjebevitel nélkül...

10-20, de akár 100 kalória különbségnél nem fog a diétád elcsúszni, míg 90 kiló vagy... majd ha 65 vagy 70 leszel, pontosítasz.

Azt sem értem, hogy mi az, hogy "kudarc" volt a sport. Neveztél valami világbajnokságra, és nem lettél első? Vagy hogy érted ezt? Mert amúgy a mozgás nem kudarc, akkor sem, ha egy hét múlva nem tudsz tudsz lefutni 10 kilométert... az a lényeg, hogy valamit mozogj, saját magadért, az egészségedért, és ha yg teszel, az hogy lehetne kudarc?

2021. febr. 2. 21:05
 2/6 A kérdező kommentje:

Kudarc élmény alatt azt értem hogy nem éreztem magamon a változást. Súlyzós edzést csináltam, TRX és néha HIIT.

Mások látták én viszont nem és ez total elvette a kedvem. Most meg ugye jó ideje nem lehet menni sehova. Helyem meg nincs itthon.

Nem úgy értettem hogy húst nem akarok enni sose hanem hogy nem állandóan minden étkezésre. Ez az étrend csak ebből állt.

Köszi a kommentet egyébként.

2021. febr. 2. 21:15
 3/6 anonim válasza:
0%
Szerintem fogadd el magad. Nő v Ferfi vagy?
2021. febr. 2. 21:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Első sorban fejben kell átértékelned a mostan helyzetedet, és azt, jogy mi lesz, ha most nem áll meg a hízásod.

Én 12 évesen 90, 14 évesen voltam 100kg, majd 75, aztán 110, 130, 140, 125, 150, 142, 150, majd a végén 32 évesen már 170. Amikor azt mondtam elég egy életre ebből.

Életmódváltás, tudatos lelkisegély saját magamnak, rendszeres mozgás, 2 éve új életet kezdtem, és bár vannak nehezebb időszakok is, de mindenképp megéri:) Jelenleg 90 kg vagyok. A maradék csak idő kérdése. 65 kg a cél. Az ideális, és elégedett leszek vele a magasságomhoz.

Mi adta meg a végső átkattanást? Az, hogy beteg voltam, és a testem jelezte, hogy ha nem találok végleges megoldást élhetetlen drasztikus kampányfogyókúrák, kalóriamegvonások, és jojóeffektusok helyett, meg fogok halni. Ennyi.

Az életem és egészségem fontosabb lett mint a kajafüggőségem.

2021. febr. 3. 03:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ne egyél húst, ha nem akarsz, vagy egyél csak ritkán. A fehérjebeviteled simán megoldható tojás, hal, sovány tejtermékek segítségével (meg oké, néha hús, ahogy írtad).

Írtam az első válaszomban, hogy "panelekből kell építkezni", én is így vagyok a kajálással, tudom, hogy fél doboz sovány túró meg egy nagy vajretek az egy vacsora nekem, vagy fél csirkemell és egy közepes édesburgonya az egy ebéd. Egy csomag (200 gr) vegyes saláta, egy kanál olaj és egy tonhalkonzerv szintén. Persze, lemértem ezeket, kiszámoltam a beltartalmukat, EGYSZER. Ez azóta nem változott... a gépemen megvan excel fájlban, ahogy pl. egy csomó süti, leves vagy más étel is kiszámolva, összeírva, egyszer kellett vele foglalkozni, az excel meg össze is adja neked... nincs vele több gond.

Tényleg arra koncentrálj, hogy ez nem egy teher, vagy macera, hanem egy életforma, és ha egyszer ráállsz, akkor úgy fog menni, semmivel sem nehezebben, mint a korábbi életformád.

De ha te nem akarod igazán, és nem kezded el csinálni, mások tényleg hiába mondják. Ha nincs meg a belső motivációd, nem fog menni.

Ami a sportot illeti, az normális, hogy te nem látod a változást, mert minden nap edzel, minden nap látod magad. Nálam is inkább mérhető volt, pl. először egy kilométert is alig bírtam lekocogni, most már tizet is lefutok, és nem halok bele, menne még tovább.

Vagy pl. egy adott gyakorlatot 10 kilóval tudtam csinálni, most meg harminccal.

De ez nem 1-2 hónap alatt történt, kb. másfél éve járok edzeni. És még csak nem is ezek az adatok a lényegesek, hanem az, hogy jobban érzem magam a sporttól.

Szóval nem arra kell fordítani az energiát, hogy kifogásokat keressünk, hanem csinálni kell. A sportot, a rendes kajálást, vagyis, mivel ez egy életmód, élni kell az életet.

2021. febr. 3. 06:22
 6/6 anonim ***** válasza:
9%
Ajánlom a Kalóriabázist.
2021. febr. 3. 08:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!