Ez mennyire van hatással a fogyásomra?
Hétfőtől szombatig naponta maximum 2000 kalóriát viszek be, egészségesebb kajákból (húsok, zöldségek, rizs, krumpli, gyümölcsök, zab, stb), illetve próbálok naponta mozogni (súlyzós edzés, biciklizés meg ilyenek). Egyébként kb. 105 kg vagyok és 180 centi. (fiú vagyok).
Viszont vasárnap kb 3000-3500 kalóriát szoktam bevinni, azt is gyorskajákból, és vasárnap mozogni sem igazán szoktam. Ez mennyire baj? Hallottam hogy van ilyen csalónap dolog, ami nem nagyon befolyásol semmit. Ez igaz?
A csalónap egy létező dolog, de nem így, és nem ilyen gyakran. Arra való, hogy ha megakad a fogyásod, akkor több szénhidrátot viszel be egy napig, de azt is inkább egészséges ételekből. Persze, ha egyébként tisztességesen csinálod, akkor havi 1 gyorskaja sem befolyásol nagyon. Viszont heti szinten 2 ilyen nap, az biztosan hátráltatja a fogyásodat, elég jelentősen. Inkább keress alternatívákat azokra az ételekre, amiket nem tudsz, vagy nem szeretnél nélkülözni. Én például tortilla alapra szoktam pizza feltétet tenni. Simán beiktatható diétába is, ha nem baconnel csinálod, hanem csirkemellel, vagy sonkával, és zsír csökkentett sajttal.
Illetve minden nap edzeni sem jó. Egyedül abban az esetben fenntartható, ha osztottan csinálod. De heti 2 pihenő nap olyankor is ajánlott, max aerob edzéssel ilyenkor. Az az egy, amit minden nap biztonságosan lehet csinálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!