Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez mennyire van hatással a...

Ez mennyire van hatással a fogyásomra?

Figyelt kérdés

Hétfőtől szombatig naponta maximum 2000 kalóriát viszek be, egészségesebb kajákból (húsok, zöldségek, rizs, krumpli, gyümölcsök, zab, stb), illetve próbálok naponta mozogni (súlyzós edzés, biciklizés meg ilyenek). Egyébként kb. 105 kg vagyok és 180 centi. (fiú vagyok).

Viszont vasárnap kb 3000-3500 kalóriát szoktam bevinni, azt is gyorskajákból, és vasárnap mozogni sem igazán szoktam. Ez mennyire baj? Hallottam hogy van ilyen csalónap dolog, ami nem nagyon befolyásol semmit. Ez igaz?

2021. jan. 24. 16:18
 1/4 anonim ***** válasza:
20%
Van csalónap, de ha már ezzel indulsz, akkor semmi értelme az egésznek. Én konkrétan 7 hónapig csináltam, az első 3 hónapban rá sem gondoltam csalónapra. És hajtottam magam, ahogyan csak bírtam. Az egész a kitartásról szól. Elszántságról. Ja, és remélem az "ilyenekbe" a has gyakorlatok is beletartoznak, mert ha nem, akkor a fogyást követően nem várt "meglepetés" fog érni.
2021. jan. 24. 16:30
 2/4 anonim ***** válasza:
79%
Ezzel azért hátráltatod a fogyási folyamatot. Fogsz fogyni, de jóval lassabban és nehezebben. Tegyük fel, hogy a napi deficited 500 kcal. Vasárnap 1500 kalóriával léped túl a szokásos keretedet, ami 3 teljes nap deficitjét úgymond lenullázza. Nekem ez nem érné meg. 1500 kalóriát meg lehet enni 10 perc alatt, ledolgozni viszont 2-3 óra kőkemény kardió. Én mindig erre gondolok :D Egyébként nekem is van heti egy csalónapom, vagy a szombat, vagy a vasárnap, mert nagyon édesszájú vagyok és szeretem a finom csokikat, sütiket. De a csalónap nálam annyi, hogy olyankor megeszek egy tábla csokit, vagy egy kakaóscsigát, vagy egy nagy szelet bolti süteményt/tortát stb. Ez kb.500-600 kalóriatöbblet, heti egyszer nekem belefér, és mozgok is olyankor is. De egy ilyen bekajálós vasárnap után szerintem brutál nehéz lenne visszaállnom az egészséges életmódra.
2021. jan. 24. 21:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha ennyire elszalad veled a ló ilyenkor, akkor tarts ritkábban csalónapot, 2 hetente vagy még inkább havonta 1x.
2021. jan. 25. 09:40
 4/4 anonim ***** válasza:
71%

A csalónap egy létező dolog, de nem így, és nem ilyen gyakran. Arra való, hogy ha megakad a fogyásod, akkor több szénhidrátot viszel be egy napig, de azt is inkább egészséges ételekből. Persze, ha egyébként tisztességesen csinálod, akkor havi 1 gyorskaja sem befolyásol nagyon. Viszont heti szinten 2 ilyen nap, az biztosan hátráltatja a fogyásodat, elég jelentősen. Inkább keress alternatívákat azokra az ételekre, amiket nem tudsz, vagy nem szeretnél nélkülözni. Én például tortilla alapra szoktam pizza feltétet tenni. Simán beiktatható diétába is, ha nem baconnel csinálod, hanem csirkemellel, vagy sonkával, és zsír csökkentett sajttal.

Illetve minden nap edzeni sem jó. Egyedül abban az esetben fenntartható, ha osztottan csinálod. De heti 2 pihenő nap olyankor is ajánlott, max aerob edzéssel ilyenkor. Az az egy, amit minden nap biztonságosan lehet csinálni.

2021. jan. 25. 10:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!