Ha melegszendvicsnek csinálom meg a kenyeret, miért nem lakok jól vele?
Figyelt kérdés
2 kis szelet kenyeret szoktam enni. Ha csak úgy megcsinálom szendvicsnek, simán elég és jól is lakok vele. Ha ugyanezt berakom a szenevicssütőbe és megsütöm, nem lakok vele jól, ugyanolyan éhes vagyok utána...
Ennek mi az oka? Az étel mennyisége pedig ugyanaz
2021. jan. 13. 13:23
1/4 anonim válasza:
Megpirítva könnyebben emészthető, kímélöbb, kevesebbet is nyom. Tápértéke és kalória tartalma ugyan annyi.
2/4 anonim válasza:
Velem ugyanez van. Emlékszem még az életmódváltásom előtt vacsorára többnyire két nagy szelet fehér kenyeret ettem mindenfélével (vaj, felvágott, sajt, zöldségek stb.). De amikor melegszendvicset készítettem sütőben, ugyanolyan nagy szelet kenyérből meg bírtam enni 4-5 darabot is. Most hozzád hasonlóan szintén két kis szelet kenyeret (pur pur) eszem vacsorára, nagyon jól laktat és eltelít. De melegszendvicsnek elkészítve kopog utána a szemem az éhségtől. Pedig nagyon szeretem a melegszendvicset, de emiatt havonta maximum egyszer ha csinálok.
3/4 anonim válasza:
Azt olvastam valahol,hogy pirítva vagy melegszendvicsnek a lassú felszívódású gabonából készült kenyér gyors lesz.Igy gyorsabban felviszi a vércukorszintet,és hamarabb leesik.Ezért éhezel meg hamarabb.
4/4 anonim válasza:
En a prirítossal vagyok ugyan így!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!