Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melegszendvicset lehet enni...

Melegszendvicset lehet enni reggelire?

Figyelt kérdés
Mindig abonett vagy üres / sonkás rántotta elég unalmas lesz egy idő után. A melegszendvicsbe úgy is csak alacsony zsírtartalmú sonkát, vajat és sajtot tennék. Így is hízlal?
2014. jún. 2. 07:54
 1/9 anonim ***** válasza:
24%

A kenyér és általában amit sütnek ételnek magas a CH tartalma, -cukor, vércukor, glükóz- amíg a cukorszintedet magasan tartod, kenyérrel, tésztával, cukorral, addig nem lesz zsírbomlás mert a sejtjeid a vércukorból kapnak energiát.

Törekedj szénhidrát CH mentes kajálásra, ebbe a melegszendvics nem fér bele.

DE! Ha mindenképp enni akarsz CH-t, akkor reggel tedd és ne napközben.

Akkor hizlal, ha belassul az anyagcseréd, és mindent zsírba raktároz a szervezeted.

Tehát ezt elkerülendő, egyél rendszeresen 5* egy nap és alacsony CH tartalommal.

Pulykasonka, light mozarella, cottage sajt, zsírszegény túró, sok zöldség, csirkemell filé, hal, saláták,

Fontos! Ne a kalóriát vond meg, hanem sporttal menj kalória mínuszba.

Tehát ha 2000kcal a napi szükségleted, akkor ne úgy diétázz, hogy csak 1000-et eszel, hanem egyél 2000kcalt, de sportolj napi 1000kcal-t. Így fogsz fogyni és reggel éhgyomorra sportolj 1 órát ha teheted pl bicikli, futás, torna.

2014. jún. 2. 08:15
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia! (paleósok, itt takarjátok el a szemeteket : ) Én reggelente általában ilyet eszem, [link] baromi laktató, kissé szokatlan az íze, egyáltalán nem olyan mint a kenyéré, és társaié. 2 szelet, egy pici vmilyen zsiradék, vékony sonka, vagy felvágott, hozzá mehet paradicsom ubi hogy ne legyen annyira száraz. tízórai egy alma, vagy más gyümi. Ebéd: sült csirkemell, kókusz olajon sütve, mellé hajdina, vagy köles, vagy zöldségkeverék. uzsonna, 90 gramm túró, 12 gramm méz, vacsi: u.a mint az ebéd. Én 4 hete étkezem így, eddig lement 4kg (persze 5 x 1 héten 45 perc aerob mozgást is végzek mellé)
2014. jún. 2. 08:31
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Mindent lehet, valamennyire szabad vagy.

Hogy jól jársz-e vele? Most fogyókúrás kérdést írsz ki, eddig a te eddigi ötleteid ezek szerint sikeresek voltak?

Én azt látom, hogy a legtöbb embernek a gabonás étkezések nem jönnek be. Talán nem véletlen, hiszen elég szegényes 'üzemanyagok' jellegzetes mellékhatásokkal.

Hogy te hogy bírnád, fogynál-e így?

Lehet fogynál, de hogy is mondjam.. én sose híztam el, mégsem nagyon eszem szénhidrátot, ha eszem akkor sem tartom jónak.. akkor aki már egyszer kicsit zsírosodott, az meg eszik? Biztos hogy ez logikus, Kérdező? Te tudod.

2014. jún. 2. 09:27
 4/9 anonim válasza:
90%
Első!!! Úristen fogom a fejem,ki mondta ezt az eget rengető baromságot,hogy CH mentesen kell kajálni??? Inkább ne írtál volna semmit,szegény kérdezőnek teljesen rossz tanácsot adsz. Akkor vázolnám... Ha nem eszel semmi CH-t: Mivel az agyunk nem képes a CH raktározására, ezért a vérben lévő CH-t használja fel,h irányitsa a testünket, szabályozza az idegrendszerünket. Ez ilyenkor drasztikusan kimerül, ilyenkor csökken az erőnlet, az ingerküszöbünk a béka segge alatt van,hamar felmondja az agyunk a szolgálatot és jön az ide nekem két lovat efektus és a bezabálás. Tehát szénhidrátot enni KELL csak nem mindegy milyet. Léteznek egyszerű szénhidrátok cukor fehérliszt,magas glikémiás indexű finomított sz*rok amik gyorsan emelik a vércukorszintet és összetett vitamin és rostdús alacsony GI-s CH-k,amikre igenis szüksége van a szervezetünknek.Ha nem eszel ch-t izomból és vízből fogsz fogyni amellett,hogy szédelegni fogsz és rossz lesz a közérzeted,a zsírból fogyáshoz szükségünk Ilyen többek között a zabpehely,barnarizs,teljes kiörlésű kenyér,mandula,hajdina,köles,zöldség,gyümölcs. Ezeket napközben kell enni,estére már inkább csak fehérje tartalmú ételek pl túró,csirke,hal,tojás,sovány felvágottak,zöldség.Én is eszem az alábbi ch-kat napközben és 2 hónap alatt lefogytam! Persze súlyzós edzést is végzek heti 4-szer aerobbal. Mozgás+kiegyensúlyozott táplálkozás napi 4-5ször! :)
2014. jún. 2. 10:02
 5/9 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem reggelire, mértékkel, nyugodtan.
2014. jún. 2. 10:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Én úgy fogyóztam, hogy hidd el mindent ettem, volt olyan nap hogy pl csak édességet, tudom nem a legjobb, de én nem voltam ilyen hogy cak ez meg csak az, mert ismerem magam azt nem bírom. Volt hogy megittam 1 liter kakaót, 1 egész doboz fagyit, és 2 kürtöskalácsot plusz még egy kis tésztát amikor nagyon kibuktam. De aztán visszaállít a rend, feladni nem szabad, volt hogy semmi nem ettem és egyik hétről a másikra egy kilóval többet mutat a mérleg, változatos volt. március vége április eleje óta csinálom és 7 kg ment le.
2014. jún. 2. 10:59
 7/9 anonim ***** válasza:

"Mindig abonett vagy üres / sonkás rántotta elég unalmas lesz egy idő után."

Akkor egyél mást, de erre nem a melegszendvics az egyetlen megoldás... Speciel a rántottát is millióféleképpen lehet készíteni, vannak olajos magvak is és egy csomó más, ami az én étrendemben nem szokott előfordulni (pl. hús).

Én mostanság olajos magból és maglisztből vegyesen készült magkenyeret eszem, zöldséggel, tojással. Nem brutálisan zsíros, viszont engem roppant laktat.

Ma reggel speciel elég poénos, kendermagos kenyeret ettem mustáros tojáskrémmel kenve, egy tükörtojással és zöldségekkel, utána pedig 6 apró ketocsokis kókuszos kekszet. Ez összesen volt 400 kalória és 11g ch. Ez még mindig sokkoló számomra, mert én duplaennyit szoktam kései reggelizni... Talán eltértem, de csak arra szeretnék rámutatni, hogy kísérletezni kell, olyan lehetőségek vannak, amikről talán nem is tudsz. Én sokáig nem használtam magliszteket, drágának tartottam őket (sokat most is, főleg, hogy anyagilag rosszul állok. csak az olcsóbbakat veszem, azok is hasznosak, kivéve a lenmagliszt, az szerintem iszonyat rossz), de most már más a leányzó fekvése, mert pár falat jóllakat s úgy tűnik, így le fogok tudni fogyni.

2014. jún. 2. 13:10
 8/9 anonim ***** válasza:

De hogy a szénhidrát témájához is hozzászóljak...

Én sosem állítottam, hogy a sok szénhidrát ne lehetne jó, különbözőek vagyunk, kinek több kell, kinek kevesebb, az ízlés és a lehetőségek is beleszólnak...

Abban vagyok biztos, hogy a legtöbbünknek jót tesz a szénhidrátcsökkentés, főleg fogyáskor, az pedig különösen nem mindegy, miféle szénhidrátot eszünk.

A magam részéről zöldségből, gyümölcsből, olajos magból viszem be az egyáltalán nem kevés szénhidrátot, amit fogyasztok. A maglisztes kalóriacsökkentésnek azért is örülök, mert én nem tudok szénhidrátszegényen táplálkozni, elvben megy, gyakorlatban nem. S a régi 80g, ami így is enyhe kihívás és rengetegszer túlhaladom, ma már mit sem ér. Úgyhogy én a kalóriacsökkentésre megyek rá most, persze vigyázok a szénhidrátra is, de az úgyis elszáll, viszont a testem nem képes mágiára, kalóriadeficittel fogyni fog akkor is, ha rengeteg jóféle, elsősorban zöldségből származó szénhidrátot eszem.

Az első hozzászóló írt 2000 kalóriáról... Az az ő elképzelései szerint, a szénhidrátot és a zsírt egyszerre kerülve már-már lehetetlen vállalkozás. Sosem értettem, miért akarja valaki mindkettőt kerülni. Én egyiket se kerülöm, a szénhidrátra igyekszem vigyázni, több-kevesebb sikerrel, a zsír pedig csináljon, amit akar, valamit enni kell :) Úgysincs zsírszegény fehérjeforrásom egy darab se.

2014. jún. 2. 13:17
 9/9 anonim válasza:
Én reggelire leginkább a zabkását tudom ajánlani. :) Ez az én egyik kedvenc receptem: [link]
2014. jún. 16. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!