Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Édesség függő vagyok!?

Édesség függő vagyok!?

Figyelt kérdés
Beteg vagyok és nem tudok leallni, a szüleim szerint csak egy lusta dagadt disznó vavyok aki nem képes leallni a zabálással. Nem értem mi van velem. Ha egy nap edzek, egészségesen eszem, reggel arra kelek hogy nem bírom, nekem édességre van szükségem. Ma megettem reggel kb 100gramm kakaót porcukorral. Pedig rendes egészséges reggelit erőltettem magamra. Ben tudom mi van velem. Nem bírom, nem vagyok magamnál olyankor, csak muszáj ennem bármi édeset. Depressziós vavyok miatta, volt hogy bezártan magam a szobámba, elraktam egy nehezen nyitható dobozba a kulcsot. 20 perc után szettortem és kimentem 2 tábla csokit enni. Mi van velem?? Márciusu karantén óta 32 kilót híztam.
2021. jan. 9. 19:23
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk sétálni elmehetnél, barátokkal találkozni, ha betartod az előírásokat, ilyesmit. Ja és ne legyen otthon édesség, ennyire egyszerű. Vegyél helyette más rágcsálnivalót, pl. karalábét, répát, uborkát...
2021. jan. 9. 20:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Kezdésnek mondjuk ehetnél valami édeset, ami nem cukros. Lehet pl. friss gyümölcs, vagy valami édesítőszerrel készült finomság. Én is eléggé édesszájú vagyok, régen én is tábla csokikat ettem, de előbbiekkel és napi 1 kocka étcsokival teljesen jól megvagyok. Nem az édes ízzel van a baj, hanem a túl sok cukorral.

A mésik, hogy én csak főétkezés után szoktam édeset enni. Tehát először rendes, egészséges kaja, utána a desszert. Így a mértékkel sincs gondom, bár gyümölcsökből amúgy sem tudnék nagyon sokat enni.

2021. jan. 9. 21:48
 3/5 anonim ***** válasza:
70%
Pszichés problémáid így nyilvánulnak meg, kellene némi lelki segítség neked.
2021. jan. 10. 11:27
 4/5 anonim ***** válasza:
70%

nem az édességfogyasztás miatt vagy depressziós, hanem azért eszel sok édességet, mert deprssziós vagy. ez valamiféle öngyógyítás. magadtól nem fogod tudni megoldani, terápiára lenne szükséged. meg kell keresni a gyökérproblémát, azt megoldani és máris nem édességgel fogod pótolni a hiányt.

amúgy az édesség a hiányzó szeretetet pótolja, és nagyon jó szorongáscsökkentő

2021. jan. 10. 11:51
 5/5 anonim ***** válasza:
#4: Ez inkább oda-vissza hat. Amióta egészségesebben táplálkozom, sokkal kiegyensúlyozottabb lettem, pedig semmi más nem változott az életemben.
2021. jan. 10. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!