Páromnak nincs kitartása a diétához, mit csináljak?
32 éves nő, 158cm és 60kg. Mellette pajzsmirigy problémája is van, így extrán hízékony. Nyáron lement 57-re de félbe hagyta a dolgot, mostanra megint 60kg. Hétfőn fogott újra neki a diétának, kalória és makro számolás stb. De vagy nem írj be az aplikációba vagy nem tartja be a beállított makrókat, nem figyel, nem érdekli. Tudom hogy őt is zavarja ez a 10kg túlsúly mert bevallotta, de akkor miért nem nincs kitartása? Ráadásul emiatt nem is öltözik igazán nőiesen, nem érzi jól magát a bőrében, viszont meg sem próbál a kedvemben járni azzal hogy csinosan öltözik. Ronda bő pólókat hord és buttyos farmert.
Viszont ha lát egy pocakos, apukatestű pasit aki nem olyan mint én azt tudja fizákzni, hogy de kövér vagy milyen gebe, de akkor magával szemben miért nincs önkritikája, kitartás, hogy lefogyjon?
60 kilosan nem kover a magassagahoz kepest. Van rajta kb 3-5 kilo maximum, mirol beszelsz amugy? :D
Valoszinunek tartom, hogy az alacsony onbizalmahoz te is hozzajarultal, ami miatt ugy oltozik, ahogy, ha meg nem is direkt csinaltad, hanem kis apro, ilyen-olyan celzasokkal.
A kitartas az mas kerdes, nem olyan egyszeru am a fogyas, es valoszinuleg azert is hagyja mindig abba, mert pajzsmirigy problemakkal iszonyu kinok kozt lehet megszabadulni a kiloktol, kb dupla annyi idot es odafigyelest igenyel.
Nem mondtam hogy kövér, de túlsúlyos. Ha csak a BMI-t nézzük 0.7% választja el a "túlsúlyos" kategóriától. De mindegy is. Számomra az az érthetetlen, hogy nőként miért nem hajlandó kicsit többet tenni magért és a közérzetéért?
Tudom milyen a diéta, én is csináltam már 12-14 hétig. Akaraterő kérdése. Nőknél 2x annyit számít a külső, már saját megítélésük miatt is, sokkal felszínesebbek mint a pasik, mégis ha figyelni kell a diétára akkor az nem megy.
Szerintem azért "nyafog" a kinézete miatt, hogy jelezd neki, vagy mondd is ki, hogy ettől még jó csaj.
De a diétára visszatérve: Milyen diéta ez? Mert mondtad, hogy akaraterő kell hozzá. Mi lenne, ha egy könnyebben végezhetőt csinálna. Lehet, hogy nem fogyna tőle olyan gyorsan, de tartósabb lehet. Az olyan diétákat nem lehet hosszútávon tartani, ami nagyon önsanyargató. Nézzétek meg milyen ételeket ehet a pajzsmirigy probléma mellett, esetleg keressetek ennek megfelelő, könnyebben tartható diétát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!