1 hét telt el hogy életmódott váltottam és nem fogytam semmit.. Mi lehet az oka?
Azert aggaszt nagyon a dolog mert en korabban nagyonsokat ettem foleg ilyen szemet kajákat/hasikat: csoki, chips, gumicukor stb...1 hete viszont nem eszem cukrit es kevesebbet eszem es futnok/edzek és 1 dkg-ot se fogytam... Mitol lehet?
Korabban mikor elkezdtem (par honapja de azt felisadtam, ugyhogy nem volt tartós) 1 het alatt kb 1 kg ment le.. És mindenhop azt írják hogy az elején fogy sokat az ember mert viz stb es ezert most ez nagyon aggaszt..
Szia :)
Velem is hasonló a helyzet. Nincs sok fölöslegem, kb. 6-7 kilót szeretnék leadni. Amikor nem lakok itthon, megy is, de most a korona stb. És édesapám zsírt zsírral eszik, édesanyám pedig az ő étrendjét követi főzés terén, nem az enyémet.
Gondolom, soha senki sem mondta, hogy olyan könnyű lenne lefogyni, pláne ha kevesebb a fölösleged. Ha valaki 100+ kilónál tart, és hirtelen elkezd mozogni és egészségesen étkezni, tényleg meglátszik hamar a hatása, viszont nálunk ez problémásabb. A lényeg, hogy tarts ki az étrend mellett, és ezt egészítsd ki edzéssel is. Edzés terén pedig azt tudom mondani: a kevesebb néha több. Ennek érdemes nagyon utánanézni, de annyit tudok mondani, hogy ne 10 km futással, vagy 30 perc tabatával/HIIT edzéssel indíts, hanem építsd fel fokozatosan az izomzatodat, s később ezekre is képes leszel. Ajánlom egyébként az ugrókötelezést, plusz azt, hogy váltogasd az edzésformákat, így nem lesz monoton. Én mindig úgy edzek, ahogy kedvem van. Heti egyszer, ha több időm van, kétszer járok BodyArt-ra, plusz ha nincs hó futok, ugrókötelezek, biciklizek, és heti-egy két alkalommal csinálok HIIT edzést vagy hosszabb kardiót eszközökkel. Tedd élvezetessé magadnak az edzést, hogy ne und meg, és ne a kitartásodon múljon, hogy csinálod vagy nem, hanem azon, hogy jókedv társuljon mellé. Ugyanez vonatkozik a diétára is: egészséges alapanyagokból is rengeteg finomságot lehet készíteni. Ne azt nézd, hogy mit nem ehetsz, hanem azt, hogy mit ehetsz :)
Sok sikert kívánok!
Több mint 5kg súlyfelesleggel nehogy nekiállj ugrókötelezni!!! Még normális testsúlynál is terheli az ízületeket, szalagokat, na most gondolj bele mit tesz ha még felesleg is van rajtad... ugyanez amúgy a futásnál is. Kezdésből saját testsúlyos edzés, ha megy, súlyzós (bár ahhoz érdemes lehet kérni IGAZI szakembert, ha megengedheted magadnak - vagy tanuld ki a szakmát csak az több év), illetve spinning nem terheli túl a térdet. Minden edzés előtt alapos bemelegítés, és nem csak az izmok miatt. Kitágulnak a hajszálerek az izmokban így több tápanyagot és oxigént tudnak juttatni oda, ezáltal javul a teljesítmény, illetve bemelegítéssel felkészíted az egész szervezeted a terhelésre, pl. plusz ízületi folyadék megy az átmozgatott részhez (ezért is fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel). Nyílván edzés után nyújtás, ami szépen visszállítja a szervezetet a normál működésbe, és sérülésmegelőző hatása is van, mert egy rugalmas izom kevésbé sérülékeny, mint egy kötött.
#10-es voltam.
A fogyáshoz kalória deficit kell. Tegyük fel idáig ettél napi 2500 kalóriát, de csak 2000-re lett volna szükséged. Most elhagyva a nasit eszel 2000-et. Ami súlytartáshoz elég. 1kg leadása 7000kcal minuszt jelent. Azaz ha sporttal leadsz még extra 300-at, akkor is idő kell míg meglátszik.
Egy kiló eltérést egyébként is mutathat a mérleg. Tegyük fel előző este sósabb dolgot ettél, ha nő vagy, akkor épp meg fog jönni, a beleid mennyire üresek, reggel ruha nélkül wc után méred-e vagy napközben.
2000 is sok.
2g/normális testsúlykilogramm szénhidrát
2g/n. tskg fehérje
0.5-1g/n. tskg zsír
Egy normális esetben 60 kilós embernél ez sosem lesz 2000kcal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!