Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy ne egyek cukrot ha...

Hogy ne egyek cukrot ha mindenben van?

Figyelt kérdés
Szeretnék fogyni és mivel nagyon édes szájú vagyok arra gondoltam, hogy 1 hónapig nem ennék cukrot viszont még abba a joghurtba és bármibe is van cukor amire az van írva hogy nincs. Aki csinált már ilyet mit evett/milyen termékeket?

2021. jan. 3. 16:17
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Zöldség, gyümölcs, hús. Ezekben nincs hozzaadott cukor.
2021. jan. 3. 16:20
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem baj, ha néha eszel ilyen termékeket. Meg az ilyen joghurtokban még is csak kevesebb a cukor, mint a többiben. Ezek még mindig jobbak, mint a sima termékek, amiben rengeteg cukor van. Néha szabad enni. Nehéz olyan édességet találni, amiben egyáltalán nincs cukor. Próbálj meg olyat venni, amiben minimális van. Meg esetleg vegyél sima joghurtot, és vegyél külön gyümölcsöt, epret, málnát stb. És a joghurttal kombináld, és rakjál bele édesítőszert. Lesz benne cukor, minimális, de még mindig jobb, mint a bolti, és így legalább saját ízlésed szerint rakhatod bele a dolgokat. Plusz belerakhatsz egy kis zabpelyhet is. Ez így már egy reggelinek is megfelel akár. Szóval próbálj ilyen saját magad által kreált édességeket enni, ha nagyon akarsz. A cukrot pedig édesítővel pótolod.
2021. jan. 3. 16:32
 3/10 anonim válasza:
82%

Én nem vagyok édes szájú, nem eszek vacak kaját, de mégis van rajtam fölösleg. Legtöbbször magában annyi nem elég, hogy elhagyod a cukrot.

Inkább egyél egészségesen (pl. egy natúr joghurtban is van cukor, hisz a tejben is van, amit nem mesterségesen adnak hozzá, de mégis egészséges) és figyeld a kalóriákat. Ha kalóriadeficitben vagy fogyni fogsz. Ilyen „egyszerû” az egész. :D

2021. jan. 3. 16:34
 4/10 anonim válasza:
75%

Teljesen lenullázni nem tudod a cukrot, hiszen ahogy mondták előttem is, nagyjából minden termékben megtalálható valamennyi belőle, de ez nem feltétlenül baj. Itt mindig a mértéktartás és a tudatosság a lényeg. Kerüld a kifejezetten cukros dolgokat, kóla, csoki, ilyesmik. Ha lehet, kávéból / teából is hagyd el. Napi 25-50 grammra lövik az okosok amúgy a még elfogadható mennyiséget. Ja, és ne hidd el rögtön, ha egy termékről azt reklámozzák, hogy egészséges, mert hát van benne 7 féle vitamin. Mindig olvasd el az makrotápanyagok pontos arányát.

Ami viszont fontos szerintem, hogy NÉHA igenis engedj meg magadnak egy kis "bűnt" is. Egy-egy szelet jutalom csokitól alkalomadtán, vagy a szülinapi tortaszeleted elfogyasztásától nem dől össze a világ, a lényeg, hogy ne told túl ezt az egészséges táplálkozás dolgot se, mert ahogy mindennek, ennek is van megvan a maga sötét oldala, ha az ember túlzásba viszi. A táplálkozással való egészséges kapcsolatod maradjon meg, amellett, hogy amennyire lehet, kerülöd az "egészségtelennek" minősített termékeket.

2021. jan. 3. 16:46
 5/10 Miss Endzsi ***** válasza:
81%
Ehetsz cukrot, csak kalórián belül maradj. Én is minden nap, meg még sokan mások esznek édességet, mégsincsenek elhízva.
2021. jan. 3. 17:14
 6/10 anonim ***** válasza:
83%

Cukorra, vagy szénhidrátra gondolsz, mert a kettő nem ugyanaz. A cukrot igenis el lehet kerülni teljesen, ha az ember akarja. Pl tejtermékből is rengeteg van, amiben nincs, vagy elhanyagolható mennyiségű. És egyébként sem egészséges a laktóz, tekintve, hogy az emberek jelentős része nem tudja rendesen megemészteni, ami ha tüneteket nem is okoz épp nála, de a keletkező szerves savak irritálják a bélfalat.

A legegyszerűbben egyébként nyilván úgy tudod elkerülni, ha te készíted az ételeidet alapanyagokból. A húsban, zöldségek nagy részében egyáltalán nincs, olajos magvakban, érlelt sajtokban, zabban és társaiban elhanyagolható mennyiség. És lássuk be, messze nem ezek szoktak hízást okozni, hanem a kontrollálatlan fehérliszt és finomított cukor fogyasztás (illetve anyagcsere betegségek, de azoknak jelentős részét egyébként ezek idézik elő).

Igazából, ha a pékárut, és a tésztákat megválogatod, illetve nem fogyasztasz üveges szószokat, üdítőket, lekvárt, és más magas cukortartalmú ételeket, akkor bőven jó vagy. Az a kis maradék, ami így becsúszik, nem fog bántani.

2021. jan. 3. 19:07
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Zöldség, gyümölcs, soványhúsok, teljes kiörlésű gabona és olajos magvak... ezekből változatos és egészséges étrendet tudsz összeállítani magadnak, mindenféle hozzáadott cukor nélkül. Joghurtból pedig válaszd a naturt és ízesítsd friss vagy fagyasztott gyümölccsel. Igen, nem édes, mint a "rendes" joghurt, de sokkal jobb opció a fogyás szempontjából
2021. jan. 3. 21:46
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem írtam pontosan, de a hozzáadott cukorra gondoltam. Szerencsére nem vagyok nagy kenyér és tészta fan úgyhogy nekem ezzel nincs gond.
2021. jan. 4. 11:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Hello! Én is most éppen csinálok egy cukor-alkohol-snack mentes hónapot. Nekem ami bevált, az a banán felhasználása zabpelyhes palacsintákba. Mivel a banán önmagában is elég édes, ezért nekem ezek a kis falatkák abszolút kedvencek lettek🥰

- fél banán

- fél tojás

- 30g zabpehely

Belerakod egy turmixgépbe, összeaprítod a dolgokat, és már sütheted is! Persze gyümölcscukor van benne, de az sokkal egészségesebb mint a hozzáadott társai.

Egyébként amit észrevettem magamon, hogy az ilyen cukormentes hónapok alatt igazából az első 1-2 hét és az utolsó napok voltak nehezek, szóval ha azokon túllendülsz, már könnyebb lesz a dolgod.

Remélem tudtam segíteni!

2021. jan. 5. 01:16
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2021. jan. 5. 22:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!