Ha tornázok a mellizmaimra is, akkor is nagyon le fognak menni?
Nincs helyi zsírégetés. Nem vagyok orvos, így nem biztos, hogy tökéletsen úgy van, ahogy mondom, de sokat nem tévedek:
A zsírégetés az aerob edzés során megy végbe, mert ilyenkor az izmoknak nem azonnal van szükségük az energiára, így lassabban, a zsír lebontásával jut az izomzat energiához. Ez a folyamat úgy zajlik, hogy a zsírszövetből a zsírsejtek a véráramba kerülnek és a vér a májba szállítja őket, ami a szervezet számára felhasználható szénhidráttá alakítja őket oxigén segítségével (innen az aerob elnevezés), majd a szénhidrát - ha jól tudom glikogén - eljut az izmokba és így energiával töltődnek fel.
Tehát ebből szerintem egyértelmű, hogy a testednek tök mindegy, hogy te most a mellizmaidat edzed, vagy a vádlidat, vagy akármit, mert a zsírnak először a májba kell eljutnia, majd az abból létrejövő cukornak pedig az izomba. Ez nem úgy működik, hogy ha te most mellezel akkor ettől a zsír belemegy az alatta lévő izomba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!