Mit tegyek, hogy ne hízzak rendesen egyek mint egy átlagember?
Igaz, elmúltam 30, szülés után vagyok, és a BMI indexem alig 19 de ezt nagyon nehezen tudom tartani. Muszáj mérnem magam minden második nap, mert tutira feljön 2 kg plusz 1 hét alatt. Szerintem ez nem normális mikor nem eszem sokat egyáltalán. Megnyugtató választ szeretnék, hogy ugye ez nem menne a végtelenségig??? Egy idő után megáll a súlygyarapodásra való hajlam? Most bejelentkeztem diabetológushoz, aki megvizsgálja az anyagcserémet, pajzsmirigy és hormonok működését. Mondta, ha lassúak a dolgok, segít azon hogy felpörgessen.
Nem szeretném, ha ez a probléma megkeserítené az életemet, és 50 kg-os koromra bármit teszek, akkor is Donna Tonna legyek. Elegem van abból, hogy minden más vagy harmadnap fogyókúráznom kell.
Szerintem egy pszichológus sem ártana. 30-on felül 19-es BMI-hez így ragaszkodni - abnormális. Nagyjából azt mutatja, hogy nem vagy képes lelkileg feldolgozni az idő múlását, az öregedést. (Ha megjelenik egy ránc a szemed sarkában, felvarratod, meg a melleidet is?)
A BMI 18 és 25 között normális. A te súlyod plusz 15 kilóval is ebbe a kategóriába tartozna. Ahhoz, hogy duci legyél, 20 kilót kéne híznod. A tonna donnához legalább 25-öt.
Nyugodtan menj diabetológushoz, kb. annyit fog mondani, hogy semmi bajod, egyél rendesen. Ha a pajzsmirigyeddel ilyen természetű gond lenne (láttam már ilyet), már minimum 80-100 kiló lennél, tartós koplalás mellett is.
Ha azt hiszed, hogy a 2-3 naponkénti fogyókúra egészséges, bazi nagyot tévedsz.
Táplálkozz egészségesen, akkor annyival leszel súlyosabb, amennyi a te korodban normális. Az egészséges kajáktól egészséges mértékben fogyasztva még véletlenül sem fogsz elhízni. Nemcsak az elhízásnak van kockázata (tehát nem mondom egy szóval sem, hogy hízz el!), hanem annak is, ha valaki egész életében koplal, mint te.
Az utolsó válasz haszn os volt, köszönöm. Ebből talán azt is leszűrhetem, hogy csak annyit akar összegyűjteni a szervezetem, amire szüksége van, ami természetes, és nem hízok a végtelenségig. Jól látom? Mindenesetre a diabetológushoz el szeretnék menni, mert szeretném tudni, nincs-e lelassulva az anyagcserém, rendben van-e a hormonháztartásom, mert szülés utáni időben előfordul, hogy nem teljesen a régi minden. Ha nem lassú az anyagcserém, akkor kellene változtatnom az étkezésemen mert most is elég sok az édesség és a zsír. Bár a mennyiség tényleg nem sok.
Nem ragaszkodom én feltétlen egész életemben a 18-19 BM indexhez, nem mondom, hogy örülnék annak, ha 50-es éveimben is olyan szálkás lennék, mint Sharon Stone vagy Madonna, de tudom, ez általában már nem így van. Én megelégszem, ha olyan leszek, mint anyukám, aki, a 160 cm-jéhez 57-58 kg körül van. Igaz, hogy nem nádszálkarcsú, de nem is kövér, és korához képest csinosnak mondanám.
Bocs... nem dietetikusra gondoltam, hanem diabetológusra...
Dietetikus étkezési tanácsokat ad, diabetológus vércukorszint, anyagcsere, hormonális vizsgálatokat csinál. Nekem ez utóbbira van szükségem elsősorban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!