Más is van így vele? Utálja az egészet?
Kell a diéta, egészséges étrend, edzés. Csinálom is, jó ideje. Nem vagyok sanyargató, nem hajtom túl magam, semmi ilyesmi, kiegyensúlyozott a rendszer. De nem szeretem. A hasonló életét élő ismerőseimnél pedig állandóan megy a posztolás, hogy így vannak oda ezért az életért, milyen jókat esznek az ilyen-olyan diétás ételekből, de jót edzettek, megtalálták az utat...
Én pedig inkább ennék egy sajtburgert és pihennék. Nem tudom, velem van e baj... biztosan. De űrlénynek érzem magam azok között, akik bele vannak esve ebbe.
Valamit nem jól csinálsz vagy nem megfelelő sportot csinálsz vagy az étkezésed nagyon egyoldalú. 1-1 jó edzés után amit szeretsz nagyon jól kellene érezned magad. Nem lehet hogy túledzetted magad kicsit, vagy belefáradtál, belefásultál? Sportot is lehet ám váltani, én pár havonta mindig mást csinálok, ami épp jól esik.
Főzz/süss változatos és finom egészséges kajákat. Nézd meg hogy lehetne a sajtburgert elkészíteni. Vagy bűnözz és egyél egyet a mekiben, néha azt is szabad.
De az sem jó szerintem akik “bele vannak szerelmesedve” ebbe az életmódba és ekörül forog az életük (kivéve ha ez a munkájuk). Az instagram mindenesetre nem jelenti azt hogy az a valóság.
Nekem egyébként semleges/jó az egészséges életmód mert a közérzetem jobb tőle.
Nem mindegy, mennyire szigorúan csinálod. Ami az én fogalmaim szerint az egészséges étkezés, az csak annyit jelent, hogy ne legyen túl sok cukor, de legyen elég rost, ne legyen túl gyakran túl magas a GI, és még a sóra is igyekszem figyelni. De ebbe elég sok minden belefér. Ha épp nem ül rám a depresszió, akkor nem érzem úgy, hogy bármiről lemondanék, amire vágyom (depressziós időszakban csokit ennék csokival).
Azt megértem, hogy ha valaki semennyi cukrot nem akar enni, zsírt alig (amit én egyáltalán nem korlátozok), zsírból is csak bizonyos fajtákat, tésztát és kenyérfélét egyáltalán nem stb., abba bele lehet fáradni.
A sportnál az van, hogy hozzákezdeni utálok, csinálni már általában szeretem. Sajnos az sem segít, ha hetente tartanék egy sportnapot, mert annál rosszabb hozzákezdeni, minél régebben csináltam legutóbb. Ha nem megyek, akkor viszont depressziós leszek, szóval ez nekem nem csak a fogyás/súlytartás/fizikai egészség miatt kell.
Hello, én is így vagyok ezzel. Az életmódváltás amit megvaltaskent hirdetnek, nálam nem vált be. Egy évig etkeztem 160 ch diéta szerint, mellette heti 4x edzés, amit szerettem (bár elkezdeni én is utaltam mindig...)
Egyszerűen tolem túl sok időt vesz el, szívesebben olvastam volna egy könyvet, vagy hívtam volna fel egy barátnőmet egy órára - és szeretek finomakat enni. 8 óra alvás meg kell nekem. Meg azért két gyerekkel van mit tenni a háztartásban is.
Inkább csak mértékletes próbálok lenni, de nekem a nasik olyanok mint a dohanyosnak a cigi... Nincs leszokás csak rég nem gyujtott rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!