Depressziós vagyok, szociális fóbiás és stresszevő. Mit kellene csinálnom?
Figyelt kérdés
Nagyon rossz hatással volt/van rám a koronavírus. Mindig hajlamos voltam ezekre, de soha korábban nem voltak ilyen mértékű problémáim. Igazából tavasz óta szinte minden napom abból áll, hogy otthon ülök/fekszem (szeptemberben pár hetet jártam egyetemre, de ismét átállt távoktatásra). Nem szoktam menni sehová, nincs is hová mennem vagy mit csinálnom. Nem is találkozom senkivel a szüleimen kívül (de velük sem szoktunk beszélgetni stb., nem csinálunk együtt semmit). A barátaimmal is csak nagyon nyögvenyelősen tudom tartani a kapcsolatot, ritkán tudunk beszélgetni és akkor is csak online. Sokszor semmihez nincsen kedvem, erőm és csak fekszem az ágyban. Alapvetően lehangolt, fáradt, kedvtelen vagyok, sokat sírok is. Az evésen kívül semmi nem okoz örömet, egész nap eszem. Ha nekiállok tanulni, filmet nézni, olvasni vagy bármit csinálni, akkor is eszem közben valamit. Nem tudok koncentrálni semmire, semmi nem köt le, mindent nagyon hamar megunok, semmi nem érdekel igazán és semmit nem élvezek. Ha valami stresszhelyzet adódik (leginkább a tanulás kapcsán, de az rengeteg... beadandók, csoport munka, előadás stb., pláne ha beszélnem kell), akkor is eszek. Ennek köszönhetően meg is híztam, ami pedig csak tovább frusztrál és utálom azt, ahogyan kinézek. Félek tőle, hogy ez csak rosszabb lesz és újabb kilókat szedek fel, ha ez így folytatódik.2020. nov. 15. 12:07
11/13 A kérdező kommentje:
Én is szeretnék jobban lenni, csak nehéz, ha nincsen semmi értelme az életednek, nulla az önértékelésed, sosem kaptál pozitív visszajelzéseket, hanem éppen ellenkezőleg, mindig csak bántottak és közben senki nem törődik veled, senki sem szól hozzád egy kedves szót sem vagy rád sem néz stb.
2020. nov. 15. 18:43
12/13 anonim válasza:
Regisztrálj ide.
secondlife.com
Hátha segít hogy másképp látnak az emberek. Talán ad némi pozitív vissza jelzést.
13/13 anonim válasza:
Pedig muszaj erot venned magadon. Engem pszihes gondokkal le is nyugdijaztak,annak ellenere,hogy valoszinuleg egy idosek vagyunk, en is egyetemre jarok. Naponta mozgok kb. 10 km-t, tanulok otthon, eljarok pszichiaterhez hetente. Nekem se konnyu, legszivesebben csak otthon ulnek,de ez igy nem megy. Ha gondolod nekem irhatsz privatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!